Yolcu360 Blog
avrupanin-en-cok-satilan-arabalari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Avrupa’da En Çok Satan Arabalar Hangileri? (2023 Listesi)

Avrupa’da En Çok Satan Arabalar Hangileri? (2023 Listesi)

Avrupa’da 2023’de en çok satan arabalar belli oldu. Zirvede sürpriz bir isim var!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Yayınlanan son raporlara göre elektrikli Tesla Model Y, şubat ayında Avrupa’da en çok satılan otomobil oldu. Otomobil sektöründe analizler yapan JATO Dynamics otomobillerle ilgili son raporları paylaştı. Şubat ayında Avrupa’da en çok satış yapan otomobil modellerinin listesini yayınlayan şirket büyük bir sürprizi de ortaya koydu. Avrupa’da en çok satılan otomobiller listesinin zirvesinde bir elektrikli araç yer alıyor.

Avrupa’da en çok satış yapan otomobiller listesine uzun yıllar boyunca Volkswagen Golf damga vurmuştu. Geçtiğimiz yıl ise Peugeot 208, Golf’ün 13 yıllık tahtını ele geçirdi. Bu yıla geçtiğimizde Peugeot 208’in liderliği bir elektrikli otomobil tarafından ele geçirildi.

Yayınlanan son raporlara göre Tesla Model Y, şubat ayında Avrupa’da en çok satılan otomobil oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 18 bin 446 satış adedine ulaşarak yüzde 173 oranında bir yükseliş yaşayan elektrikli otomobil, böylece piyasadaki iddiasını da kanıtlamış oldu.

Şubat ayında lider Tesla Model Y’yi uygun fiyatlı Dacia Sandero izliyor. 18 bin 431 adet ile Model Y’ye küçük bir farkla geçilen Sandero, Dacia’nın son yıllardaki başarısını da gözler önüne seriyor. Listede üçüncü sırada ise geçtiğimiz yılın lideri Peugeot 208 yer alıyor. Peugeot 208’i Volkswagen T-Roc ve Opel Corsa izliyor. Uzun yıllar boyunca lider olan Volkswagen Golf ise listede ancak dokuzuncu sırada yer alabiliyor.

Avrupa’da En Çok Satan Arabalar

Model Şubat 2023 satış adedi 2022 yılına göre değişim:

  •  Tesla Model Y 18 bin 446 + yüzde 173
  •  Dacia Sandero 18 bin 431 + yüzde 40
  •  Peugeot 208 16 bin 180 + yüzde 10
  •  Volkswagen T-Roc 15 bin 760 + yüzde 68
  •  Opel Corsa 15 bin 120 + yüzde 29
  •  Toyota Yaris Cross 14 bin 772 + yüzde 54
  •  Dacia Duster 14 bin 038 + yüzde 33
  •  Fiat/Abarth 500 13 bin 542 + yüzde 35
  •  Volkswagen Golf 13 bin 339 – yüzde 11
  •  Skoda Octavia 12 bin 296 + yüzde 14

Tesla Model Y

Son teknolojiyi ve yüksek performansı bir araya getiren Tesla arabalar, elektrikli araç alanında fark yaratıyor. Türkiye’ye sunduğu modeli de Tesla’nın gelişmiş elektrikli araç teknolojisini yansıtan bir örnek. Araç içi teknolojisinden tasarımına kadar her bir detayı yüksek performans ve güvenli sürüş deneyimi ile dizayn edilmiş Tesla Model Y’nin.

Tesla’nın güvenlik standartları ile tasarlanan Model Y, sağlam çerçevesi, alçak ağırlık merkezi ve darbe koruması ile dikkat çekiyor. 2022 yılında Euro NCAP güvenlik derecelendirmesinde 5 yıldız kazanan bu model, aynı zamanda Küçük Arazi Aracı kategorisinde sınıfının en iyisi.

Aracın ön panelinde bulunan 15 inçlik multimedya ekranı ile teknoloji ön plana çıkıyor. 360 derecelik kameralar ile ekran üzerinden sürüş detayları izlenebiliyor ve üst düzey güvenlik sağlanıyor. Yazılım güncellemeleri ile de geliştirilebilir bir sistem olduğu için zamanla yeni özellikler ve işlevler eklenebilmesi de oldukça heyecan verici.

Tesla Model Y ile Şubat 2023’de, 18 bin 446 adet araç satışı ile bir önceki yıla göre yüzde 173’lük bir artış göstermiş oldu.

2023 Tesla Fiyatları Nasıl?

Dacia Sandero 

en-cok-satan-arabalar-

Segmentinde en geniş iç hacimlerinden birine sahip olan Yeni Sandero, geniş bagaj hacmi ve eşya gözleriyle bunu destekleyerek günlük yaşamınıza adapte olur ve yolculuklarınızın çok daha keyifli geçmesini sağlar. Yeni marka kimliğini tanımlayan Y şeklinde ışık imzalı LED farlar ve krom görünümlü ön ızgarayla birlikte Yeni Sandero’nun ön tasarımı çok daha dinamik bir görünüm kazanıyor.

Kapı kollarının ve yan aynaların yeni stili ve tamamen yenilenmiş jant seçenekleri, Yeni Sandero’nun dinamik ve çekici tasarımı ile bütünlük sağlıyor. Yenilenen arka tasarımda marka kimliğini tanımlayan yeni Y şeklindeki ışık imzalı farlar ve genişleyen omuzları ile Yeni Sandero daha güçlü ve modern bir görünüm kazandırıyor.

8” dokunmatik ekranlı multimedya sistemi sayesinde telefonunuzu rahatlıkla bağlayabilir ve Apple CarPlay ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. Elektronik park freni pratiklik ve konfor sağlarken, Eller Serbest Dacia Kart sistemi sayesinde aracınıza zahmetsizce girebilirsiniz.

Dacia Sandero Şubat 2023’de, 18 bin 431 adet satış ile bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir artış göstermiş oldu.

En İyi 10 Dacia Araba

Peugeot 208

en-cok-satan-arabalar-1

Peugeot 208, PSA ailesinin B segmentindeki en başarılı araçlarından birisi.  Aslan’ın en küçük pençesi olan bu araç hem içten yanmalı hem de elektrikli motor seçeneğiyle piyasada yerini alıyor.

Yeni nesil Peugeot 208, dört farklı donanım paketi ile satışa sunuldu. Fakat GT donanımı sadece elektrikli e-208 için alınabiliyor. 8 farklı renk seçeneği, 6 farklı kumaş seçeneği,15, 16 ve 17 inçlik 8 farklı jant modeliyle tercih edilebilen aracın donanımlarına detaylıca bakalım.

Like paketinde 15 inçlik jantlar, gündüz sürüş farları, manuel klima, 5 inçlik ekran, far sensörü, hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, trafik işaretlerini tanıma özelliği, önden çarpışma uyarı sistemi, 6 hava yastığı gibi özellikler bulunuyor.

Active paketinde ise Like’tan farklı olarak 16 inçlik jantlar, yağmur sensörü, orta kol dayama, otomatik klima, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, 7 inçlik multimedya ekranı, led gündüz farları, Eco led farlar, deri direksiyon simidi ve Peugeot Mirror Screen donanımları standart olarak sunuluyor.

Allure adlı en üst donanımda ise standart olarak 16 inçlik jantlar, led arka stoplar, otomatik kararan iç dikiz aynası, elektrikli arka camlar, arka park sensörü, 10 inçlik dijital gösterge paneli, elektrikli katlanabilir yan aynalar gibi özellikler bulunuyor.

GT de ise 17 inçlik jantlar, 10 inçlik multimedya ekranı, 180 derecelik geri görüş kamerası, otomatik full led far, uzun far asistanı, 3D navigasyon, aktif kör nokta asistanı, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği, ön koltuk ısıtma gibi birçok premium özellik standart olarak sunuluyor.

Peugeot 208, bir önceki yıla göre yüzde 10‘luk bir artış göstererek 16 bin 180 adet araç sattı.

Volkswagen T-Roc

en-cok-satan-arabalar-2

Volkswagen’in SUV kategorisindeki yeni otomobili Volkswagen T-Roc özellikleri ile birlikte tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Volkswagen T-Roc, 2023 modeli ile daha keskin hatlara ve yeni özelliklere sahip. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, SUV kategorisinde ürettiği otomobiller ile kendini bir adım daha öne taşımaya devam ediyor. Markanın “özgüven tazelendi” sloganıyla duyurduğu yeni Volkswagen T-Roc özellikleri, tasarımı ve motor gücü konusunda kullanıcı beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Alman devi, çoğu otomobilinde başardığı güç ve konfor eşitliğini yeni Volkswagen T-Roc modelinde de başarmış gibi görünüyor.

Yeni T-Roc modeli, şık tasarımı ile trafikte gözleri üzerinize toplamanıza neden oluyor. Üstelik, günümüz akıllı teknolojilerine de yakın olmasıyla birlikte, kullanıcıya en iyi otomobil deneyimini sunmayı başarıyor diyebiliriz.

Volkswagen T-Roc, 15 bin 760 adet araç satışı ile bir önceki yıla göre yüzde 68’lik bir artış gösterdi.

Opel Corsa

en-cok-satan-arabalar-11

Göz alıcı detayları ve kusursuz Alman Tasarımı ile Corsa her açıdan dikkat çekici. Yeni Corsa, Ultimate donanımına özel olarak tasarlanan ön ve arka tamponlar, 17” elmas kesim jantlar ve çift çıkışlı krom egzozlar sayesinde sportif ve atletik görünmek isteyenler için kusursuz bir tercih.

Corsa’nın geniş dijital gösterge tablosuyla hız, navigasyon ve çok daha fazlası her an gözünüzün önünde. Sürüş keyfini aracın içine taşıyan sportif ve çekici detaylarla Corsa’nın içindeki her an sizi daha da heyecanlandıracak.  Tavan seçeneğinde yer alan siyah tavan şıklığı ile göz dolduruyor. Panaromik cam tavan seçeneği ile yıldızları da seyredebilirsiniz.

Şerit Takip Sistemi (LKA) tehlikeli sürüşlere aktif tepki göstererek aracınızı şeride geri döndürür. Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi (LDP) ise aracın şeritten istemsizce çıktığında seni uyararak kazalara karşı önlem almanızı sağlar.

Opel Corsa, Şubat 2023’de 15 bin 120 araç satışı bir önceki yıla göre yüzde 29’luk bir artış elde etti.

Toyota Yaris Cross

en-cok-satan-arabalar-22.jpg

Toyota markasının SUV tasarım diliyle tasarlanan Yaris Cross, aynı zamanda “Rahat, Hızlı, Akıllı” tasarım temasıyla birlikte üretildi. Günlük aktivitelere kolayca uyum sağlayan ideal bir partner olarak gösterilen Yaris Cross, şehir içi SUV tasarımını yeniden hayal ederek rakiplerinden ayrılan daha cesur bir tasarım ortaya koyuyor.

Aracın içerisindeki teknolojik kabin, her şeye kolay ulaşılacak şekilde tasarlanmış. Sürüş modu seçim düğmeleri ve dört çeker sürüş modu dahil olmak üzere tüm bu kontroller vites kolunun hemen önüne konumlandırılarak pratik bir kullanım hedeflenmiş. Yüksek oturma pozisyonu sürücüye daha iyi bir görüş açısı sağlarken koltuk ve direksiyon tasarımı, konfor ve araç ile güçlü bir bağlantı oluşturacak şekilde. Bununla birlikte 18 inç büyüklüğe kadar tercih edilebilen jantlar ise aracın güçlü bir SUV aracı olduğunu gözler önüne seriyor.

Toyota Yaris Cross, Şubat 2023’de 14 bin 772 araç satarak bir önceki yıla göre yüzde 54’lük bir artış göstermiş oldu.

Dacia Duster

en-cok-satan-arabalar-33

Dacia Duster, 2023 yılında en çok satan SUV araç olmasının dışında oldukça tutulan ve insanların severek bindiği araç modellerinin başında yer alıyor. 2010 yılında üretimine başlanan Duster serisi, 2023 yılında da makyajlı versiyonu ile karşımıza çıktı. SUV segmenti bir araçtan beklentiler ne ise Duster da tasarım, konfor, güvenlik özellikleri ve yakıt tüketimiyle bunu sürdürmeye devam ediyor.

Dacia Duster, daha çok arazi kullanımı için yapılmış bir araç olsa da Dacia Duster şehir içinde de kullanılabilir. Önceki modellere göre 2023 modeli daha teknolojik donanımlara sahip. Aracın şehir dışı arazi kullanımındaki rahatlığı daha yüksek. Bu rahatlık 4×4 olan modelde belirgin bir şekilde daha fazla hissediliyor.

Dacia Duster, Şubat 2023’de 14 bin 38 araç satarak yüzde 33’lük bir artış gösterdi.

Fiat/Abarth 500

en-cok-satan-arabalar-44

Fiat Abarth 500, diğer fiat araçlarına göre hem daha yüksek performansı ile dikkat çekiyor hem de tasarımsal anlamda dokunuşlarıyla kendisini gösteriyor. Özellikle sürüş modları gibi özel artılar sunuyor olması, aracı standart modele göre çok daha avantajlı bir hale getiriyor.

Peki söz konusu modelde nasıl değişimler var? Aracın elektrikli motoru çok daha güçlü. Yeni versiyonda elektrikli motor 155 beygir ve tork değeri de tam 220 Nm seviyesine kadar çıkıyor. Araç farklı sürüş modlarını destekliyor ve Scorpion Track isimli özel sürüş moduyla beraber de performansı zirve noktaya çıkarıyor.

Yenilenmiş olan multimedya ekranı, 360 derece kamera sistemi gibi teknolojik artıları da olan 2023 Abarth 500, teknoloji açısından da oldukça göz dolduruyor. JBL özel ses sisteminden, çift bölgeli otomatik klimaya kadar her türlü konfor aracı biraz daha üst bir seviyeye taşıyor.

Fiat/Abarth 500 , 13 bin 542 araç satarak bir önceki yıla göre yüzde 35’lik bir artış göstermiş oldu.

Volkswagen Golf

en-cok-satan-arabalar-555.jpg

1970 yılından beri yollarda olan Volkswagen Golf yepyeni dinamik tasarımı ve teknolojisi ile rakiplerini geride bırakıyor. Boyut pek çok sürücü için ideal büyüklükte olan Volkswagen Golf’te herkes kendi tarzını yansıtıyor. Oldukça sportif ve dinamik bir görünüme sahip olan Golf 7’den 70’e herkesin beğendiği bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Volkswagen Golf 8, dış tasarımında köşeli hatları ile dikkat çekiyor. Ön tarafta birleşen uzun LED Matrix farları göz alıcı bir görüntü sunuyor. Alüminyum alaşımlı jant seçeneği bulunan Golf, lastik ve jant uyumunu kendi tarzınıza bırakıyor. Çapı, rengi ve tasarımı dilediğiniz şekilde seçme imkânı bulunuyor. Daha geniş tasarlanan elektrikli olarak açılabilen panoramik cam tavan sayesinde aracın içerisine doğal aydınlatma ambiyansı sunuyor. Volkswagen Golf orta büyüklükte bir araç olmasına rağmen arka koltuklardaki konforundan ve genişliğinden asla ödün vermiyor. Bu sebeple bilinenin aksine bir aile aracı olarak da kullanılabilir.

Avrupa’da 2023’de en çok araç satan markaların içinde yer alan Volkswagen Golf ne yazık ki bir önceki yıla göre yüzde 11’lik bir düşüş yaşadı. 13 bin 339 araç satan Volkswagen Golf, bakalım bundan sonra listede artış mı yoksa düşüşle mi yer alacak?

Skoda Octavia

en-cok-satan-arabalar-66

Skoda’nın en çok tercih edilen modeli Skoda Octavia, yenilenen dizaynı ve sürüş özellikleri ile konforlu ve performanslı bir seçenek sunuyor. Dijital sürüş açısından da olmazsa olmaz dediğiniz tüm ekipmanlar Skoda Octavia’da bir araya getirilmiş. Geniş iç hacim, üstün güvenlik özellikleri, güçlü ve etkili sürüş asistanları ile özellikle uzun yolda çok konforlu bir alternatif oluşturuyor.

Skoda Octavia, 12 bin 296 araç satışı gerçekleştirerek yüzde 14’lük bir artış göstermiş oldu.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ayrıca ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle