Yolcu360 Blog
Aokigahara-ormani-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Aokigahara Ormanı: Dünyanın En Pesimist Ormanı

Aokigahara Ormanı: Dünyanın En Pesimist Ormanı

Orman deyince akla, sonsuz yeşillikler ve yaşam dolu bir doku geliyor. Gerçekten de ormanların hayat dolu olduğu tartışılmaz. Ancak Japonya’da bir orman var ki ekosistem için hayat dolu olsa da ölüm onun her kıyısında. Japonya Aokigahara Ormanı, ölüleri ile meşhur. İnsanlar bu ormana ölmeye gidiyorlar. Ne kadar da tüyler ürpertici değil mi? Makalemiz Aokigahara Ormanı hakkında. 

Sakura Çiçeği ve Japon Kültüründeki Yeri yazımız için tıklayın.

Aokigahara Ormanı Hakkında

Japonya, ilginç bir ülke. Bazıları, Japonya’nın dünyanın kalanından yarım yüzyıl önde olduğunu da söylüyor. Yaşam biçimi, toplumsal yaklaşımları, mimarisi, teknolojisi ile gerçekten de farklı bir yer Japonya. Japon kültürü ise kökleri binlerce yıl önceye dayanan çok derin bir yapıya sahip. Dünyanın kalanı için anlaması da zor bir kültür açıkçası. Japonya, doğasını da korumuş güzel bir ülke. Pek çok insan, Japonya’ya şehirleri ve teknolojiyi görmek için gidiyor ama bölgenin doğal güzellikleri de eşsiz. Japonya’da bir orman varki burası da dünya genelinden turist çekiyor ama gezmek görmek için değil. Neden mi geliyorlar bu ormana; ölmek için. Evet, yanlış duymadınız, ​​Aokigahara ormanı bir intihar ormanı. Hatta bu özelliği ile dünyada tek. Aman başka da olmasın zaten. 🙂

Aokigahara Ormanı Nerede?

Öncelikle Japonca’da “Aokigahara” kelimesi, “ağaçlar denizi” anlamına geliyor. Ancak günümüzde bu ormana İntihar Ormanı deniyor. Yani bu isimle daha çok biliniyor. Orman, Japonya’da Fuji Dağı’nın kuzeybatısında yer alıyor. 35 kilometrekare alanı kaplayan ormanda kaybolan birini bulmak çok kolay olmuyor. Ormanın zemini de ilgin. MS 864 yılında Fuji Dağı’nın püskürmesiyle bu alan, müthiş bir lav tabakası ile kaplanmış. Dolayısıyla zemin, meydana gelen magmatik kayaçlardan oluşuyor. Bu da ağaçların devasa boyuta ulaşmasını açıklıyor. 

Aokigahara Ormanının Gizemleri

Japonya’da 35 km kare alana yayılmış bir orman. Zemini magmatik kayaçla kaplı. Yani ölüm saçan lavlar ağaçlara hayat vermiş. Üstüne bu magmatik tabaka nedeniyle ses emiliyor. Yani çığlık atarsanız pardon onu geçelim top patlasa duyulmaz. Sesi emen zemin nedeniyle ses, yayılamıyor. Japon mitolojisinde de bu ormanı iblisler alanı olarak tarif ediyorlar. Ormanda kaybolan insan sayısı kayıtlara göre binleri aşmış. Burada pusula da çalışmıyor. Manyetik alan buna izin vermiyor. Yani kaybolmamak içten bile değil. Maceray arayıp ormana gidenler ya da kaybolan kişileri bulmak isteyen arama kurtarma ekipleri ise bant kullanıyor. Evet bant şeritlerle ilerliyorlar. 

Doğa Yaşıyor Ama İnsana Yer Yok!

Aokigahara Ormanı hakkında biraz araştırma yapınca şöyle düşünüyorsunuz: Doğa burada insan istemiyor. Ormanın florası hakkında çok kapsamlı araştırma yok ama inanılmaz bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Ayı türleri, köstebek türleri, kurt ve diğer vahşi hayvanlar belki de başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir çeşitlilikte burada yaşıyor. Bitkiler ve böcekler için de durum böyle. Ama insanlar için burası hiç de cazip değil. Kaybolmak bir yana kazma vurmak imkansız. Zemin çok sert. Orman, burada insan istemiyor.

Aokigahara Ormanı İntiharları

Yazımızın başında bu orman intiharları ile ünlü dedik. Hatta buna dair çok sayıda film de çekildi. The Sea Of Trees de bunlardan biri. İntihar oranı öyle fazla ki Hükümet, tek yönlü uçak bileti alıp Japonya’ya gidenlerden şüpheleniyor. Takibe alıyor. Eğer Aokigahara ormanına giderse durduruyor. Veriler inanılmaz. Zaten ormanına içinde çok sayıda ağaca asılı insan cesedi görülüyor. Japon hükümeti ormanda bulduğu cesetlere dokunmuyor. 

Enteresan keşifler yapmak dünyamızın ne kadar da farklılıklarla dolu olduğunu göstermiyor mu? 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360’la hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle