Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ashab-ı Kehf Mağarası / Eshab-ı Kehf Mağarası / Yedi Uyurlar Mağarası

Ashab-ı Kehf Mağarası / Eshab-ı Kehf Mağarası / Yedi Uyurlar Mağarası

Doğu Akdeniz‘in en büyük şehirleri arasında olan Mersin, gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir yer.  Medeniyetlerin buluştuğu, çok sayıda tarihi ve kültürel yerleri ile ön plana çıkan Mersin / Tarsus, doğal güzellikleri ile de insanları kendine hayran bırakıyor. Mersin gezilecek yerler açısından önemli yerlerden biri de Ashab-ı Kehf Mağarası / Eshab-ı Kehf Mağarası / Yedi Uyurlar Mağarası. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu gizemli yeri keşfetmeye ne dersiniz? Mersin gezi rehberi listenize dahil edebileceğiniz Eshab-ı Kehf Mağarası için gezi yazısını Yolcu360 ekibi sizler için yazdı.

Ashab-ı Kehf Mağarası Tarsus/Mersin

Eshab-ı Kehf Mağarası hakkında bilgi vermek gerekirse, Müslümanlar ve Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen bir mağara. Yedi Uyurlar Mağarasına 15 basamaklı bir merdivenden aşağıya inerek ulaşılır. Mağara 300 metrekare genişliğinde ve 10 metre yüksekliğinde. Mağara içerisinde 3 tane tünel var. Eshab-ı Kehf Hikayesi / Yedi Uyurlar Olayı nedir diyorsanız,halk arasında hala anlatılmakta. Çok tanrılı dönemde, tek tanrıya inandıkları için eziyete uğramaktan korkup kaçan 7 Hristiyan genç köpekleriyle birlikte Eshab-ı Kehf Mağarası’na saklanır. Burada 7 genç taş kesilir ve 300 yıllık bir uykuya dalar. Uyandıklarında her şeyin değiştiğini fark eden gençlerden biri yiyecek almak için şehre iner. Gencin elindeki eski paradan şüphelenen biri nereden geldiğini sorarak mağaraya kadar onu takip eder. Fakat mağaraya ulaştığında 7 yavru kuşun tünediği bir yuvadan başka bir şey göremez. 300 Yıllık Ölümsüz Uykunun Hikayesi içerisindeki Yedi Uyurlar kimdir? Yedi Uyurlar isimleri Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debrenuş ve Kefeştetayuş. Mersin Toroslar araç kiralama opsiyonlarını inceleyerek, Mersin turu için konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Eshab-ı Kehf Mağarası Camii

Mağaranın hemen üzerinde bulunan cami 1873 yılında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmış. Sonraki yıllarda üç şerefeli minare eklenmiş.

Ashab-ı Kehf Mağarası nerede?Eshab-ı Kehf Mağarası nerede?

Yedi Uyurlar Mağarası nerede / Yedi Uyurlar Mağarası nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Mağaralar Tarsus’un 12 km kuzeyindeki Dedeler Köyü’nde, Encülüs Dağı eteklerinde yer almakta. Mersin Tarsus araç kiralama seçeneklerine göz atarak, buraya kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mersin gezi rehberi

Ashab-ı Kehf Mağarası dışında Mersin gezilecek yerleri keşfetmek isteyenler için birkaç rota önerisi:

  • Mersin Arkeoloji Müzesi

Ashab-ı Kehf Mağarası’nı gezdikten sonra buraya da uğrayabilirsiniz.Mersin’deki en büyük müzedir. Arkeoloji müzesi olarak kurulmuş olmakla birlikte müzede bir de etnoğrafya bölümü vardır.  Bu müzeleri müze kartla gezebilirsiniz.

  • Kushimoto Sokağı

Ashab-ı Kehf Mağarası geziniz bittikten sonra bu sokakta bulunan yan yana kafelerden birini tercih ederek, dinlenebilirsiniz.

  • Kanlıdivane Antik Kenti 

19.yüzyılda Fransız gezgin Victor Langlois tarafından keşfedilen Kanytelleis, 1970 yılında yapılmaya başlanan kazılar sonucu gün yüzüne çıkarılmaya başlanmış. Akustik yapısıyla dikkat çeken Kanlıdivane antik kentinde zaman zaman konser organizasyonları da düzenlenmekte. Kanlıdivane Antik Kenti, Mersin merkezden 50 kilometre uzaklıkta olup tam yeri Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesi Yemişkumu mahallesine 3 kilometre uzaklıkta. Mersin araç kiralama fiyatlarını inceleyerek, buraya kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

1 yorum