Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Ankara’da Araba Öğrenmek İçin Alanlar

Ankara’da Araba Öğrenmek İçin Alanlar

Bireysel ulaşımın en önemli şekillerinden olan otomobil sürmek günümüz yaşantısında çok büyük önem taşıyor. Yeni otomobil sürmeyi öğrenenler alıştırma yapmak için güvenli, açık alanlar arıyor. Bu noktada Ankara’da araba öğrenmek için alanlar merak ediliyor. Ankara’da yaşayan kişiler için Ankara araba sürme yerleri incelendiğinde birkaç farklı nokta dikkat çekiyor. 

Ankara’da Araba Öğrenmek İçin Alanlar

Günümüz yaşantısında otomobil sürmeyi bilmek çok büyük önem taşıyor. Bir noktadan bir başka noktaya seyahat etmenin en pratik yollarından biri olan otomobil kullanmak, artık herkesin bilmesi gereken bir şeymiş gibi görülüyor. Ankara’da araba eğitim yeri bulmak da bu noktada büyük önem kazanıyor. Henüz otomobil sürmeyi yeni öğrenmiş kişiler doğal olarak trafiğe çıkmadan önce daha sakin noktalarda pratik yapmak, sürüş becerilerini pekiştirmek istiyorlar.

Bu noktada insanlar genellikle; tenha, boş, düzgün zeminli ve yolun kendisi dışında dikkatlerini verecek pek fazla şeyin olmadığı alanları tercih ediyorlar. Yeni otomobil sürmeyi öğrenmiş olan ve ehliyetini henüz yeni almış olan bir kişi henüz araca çok kolay hakim olamayacağı için yol üzerinde meydana gelebilecek herhangi bir olası tehlikeye yeterince dikkatli yaklaşamayabilir ve bu sebeple yeterli sürede tepki vermeyerek bir kazaya karışabilir. Ehliyetini yeni almış kullanıcılar; aracın kendisine verdiği dikkati azaltıp, dikkatini tümüyle yola verinceye kadar sürüş becerilerini geliştirebileceği tenha yollarda pratik yapmak istiyorlar. Bu noktada Ankara’da araba öğrenme yeri arayan kişiler için hangi alanlar uygun inceleyelim…

Ankara Gezi Rehberi için tıklayınız.

Barış Manço Parkı 

Ankara’da yaşayan kişilerin bileceği güzel parklardan biri olan Barış Manço Parkı çevresinde otomobil kullanmayı yeni öğrenen kişileri zorlamayacak, yolun kendisi dışında dikkatlerini dağıtmayacak boş araziler bulunuyor. Otomobil sürmeyi yeni öğrenmiş kişiler arasında belli bir popülariteye sahip olan bu bölgede azımsanmayacak sayıda otomobil sürüş pratiği yapan kişi bulunuyor. Otoban hızlarından uzak; düşük ve orta hızlarda alıştırma yapılabileceği bu alanda, ehliyetini yeni almış veya otomobiline iyice alışmak isteyen şoförler pratik yapabilir. Sürüş pekiştirmesi yapmanın yanı sıra Barış Manço Parkı’nda güzel vakit geçirmek için de bu konum tercih edilebilir. Barış Manço Parkı şehrin merkezine olan yakınlığı ile de ulaşılması kolay bir konum oluyor.

Gölbaşı – Haymana Yolu

Ankara’da Mogan Gölü kıyısında bulunan Haymana yolu sakin ve kıyasla iyi bir yüzeye sahip olan bir yol olduğundan yeni ehliyet sahibi olan kişilerin hem hoş bir gezinti yapabilecekleri hem de sürüş pekiştirmesi yapabilecekleri bir konum olarak öne çıkıyor. Ankara Karşıyaka’da bulunan Haymana yolu ODTÜ Ormanı’nın yakınında olup şehir merkezinden kısmen uzak olsa da yerleşim yerlerine yakınlığı ile de acemi şoförlerin tercih edebileceği bir yer oluyor.

Ankara Arcadium AVM

Ankara’da bulunan AVM’lerin genellikle geniş otopark alanları olduğundan genel olarak AVM otoparkları iyi pratik alanları olarak düşünülebilir. Arcadium AVM ise bu AVM otoparkları arasında öne çıkan otopark alanlarından biri oluyor. Park etme ve durma kalkma gibi düşük hız alıştırmalarının kolaylıkla yapılabileceği bu alanda yüksek hıza çıkmak elbette mümkün olmuyor. Arcadium AVM gibi AVM otoparkları; düşük hızlarda antrenman yapıp, otomobil hakimiyetini pekiştirmek isteyen kullanıcılar için ideal olabilir.

Ankara Pazar Yerleri

Ankara’da araba kullanılacak yer arayan acemi şöförler için tercih edilebilecek bir diğer konum ise Ankara’daki pazar alanları olabilir. Pazar alanları çoğunlukla otomobil sürüşüne uygun olmasa da bazı ilçelerdeki pazar alanları geniş, açık ve haftanın çoğu günü boş olan araziler oldukları için uygun olabilirler. Otomobildeki sürüş becerilerinin pekiştirmek isteyen kişi bu pazar alanlarını inceleyerek otomobil sürme alıştırması yapmaya uygun bir pazar alanı bulmayı deneyebilir. Düşük hız antrenmanları için ideal olabilecek bu alanlar incelenmeli ve sürücünün kendisini rahat hissettiği ve ne kendisini, ne de çevredekileri tehlikeye atmayacak bir konum bulması gerekiyor.

Ankara’da araba öğrenmek için alan bulmak özellikle yeni ehliyet sahibi olmuş ve otomobil sürmeyi öğrenmek isteyen kişiler için büyük önem taşıyor. Ankara’da araba sürme yeri konusunda birkaç konum öne çıkıyor. Ankara’da araba öğrenilecek yer konusunda daha tenha ve boş alanlar tercih ediliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle