Yolcu360 Blog
en-buyuk-bagajli-arabalar.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Büyük Bagajlı Arabalar: Türkiye’de Satılan Bagajı En Büyük Arabalar

En Büyük Bagajlı Arabalar: Türkiye’de Satılan Bagajı En Büyük Arabalar

Türkiye’de satılan bagajı en büyük arabalar listesi konusu önemli. Özellikle de kalabalık aileler ya da çocuklu aileler için bagaj hacmi değerlidir. Bebek arabasını koymak, alışveriş poşetlerini koymak, seyahatlerdeki valizleri yerleştirmek üzere bagaj hacmi konusu önem kazanıyor. Peki, en büyük bagajlı arabalar listesi var mı, diyorsanız sizin için yaptık. Buyurun…

Bagaj Hacmi / Bagaj Genişliği Konusu Neden Önemli?

Öncelikle hep söylediğimiz gibi bir otomobil satın alırken ya da araç kiralama yaparken sizin ihtiyacınıza uygun olanı bulmanız önemli. Örneğin tek kişilik hayatınızda yüksek performanslı ve havalı bir otomobil isterken bagajı dikkate almamalısınız. Benzer şekilde sadece işe gidip gelmek için şehir içinde kullanmak istediğiniz aracınız da küçük hacimli motoru ile az tüketim yaparken, küçük boyutları ile manevra kabiliyeti kazandırabilir. Ancak 2 çocuklu aileniz için konforlu şehir dışı seyahatleri planlıyorsanız geniş yaşam alanı, bol eşya gözü, ISOFİX bağlantıları ve bagaj konusu önem kazanır. Zaten otomobil üreticileri de farklı ihtiyaçları göz önüne alarak üretim yaparlar. Peki, bagaj konusu neden önemli?

en-buyuk-bagajli-arabalar-1.jpg

Otomobilin bagajı büyükse eşyalarınızı yerleştirme konforunuz artar. Ama altını çizmek gerekir ki yükleme alanı konforu sadece genişlik ile ölçülmelidir. Peki, konforlu bir yükleme alanı tercihi yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bagaj Amortisörü Nedir? Nasıl Değiştirilir? yazımız için tıklayın.

 

Oto Bagaj Konusunda Bunlara Dikkat Edin!

Arab alırken veya araba kiralama yaparken eğer kullanışlı bir yükleme alanı tercih ediyorsanız aşağıdaki maddeleri dikkate alabilirsiniz. 

  • Bagaj Hacmi Kaç?

Önce bagaj hacmine bakın. Otomobil bagajları için 300 litre, 360 litre, 400 litre, 550 litre, 600 litre gibi rakamlarla karşılaşırsınız. En büyük bagaj alanını sunan seçeneklere yönelin ama bagaj hacminin tek başına konfor için yeterli olmadığını da bilin. 

  • Yükleme Eşiği Yüksek mi & Alçak mı?

Bagaj hacmi kadar önemli olan diğer bir konu da bagajın yükleme eşiği konusudur. Yükleme eşiği yüksekte olan bagajlara eşya koymak ve en çok da içinden eşya almak zordur. Yükleme alanı eşeğine bakın. Evet, bir tane poşeti koymak ve almak zor olmayabilir ama torbalar dolusu eşyayı yüklemeniz ve çıkarmanız gerektiğinde konuyu daha iyi anlayabilirsiniz. 

  • Bagaj İçi Aydınlatması Var mı?

Bagaj aydınlatması da önemli bir konu başlığı. Garaj gibi karanlık yerlerde ya da gece vakti bagajdaki eşyaları görebilmek önemli hale geliyor. Bu durumda telefonun fenerini tutmak mı yoksa bagajın zaten aydınlatma teknolojisine sahip olması mı? Düşünsenize minik bir eşyayı bagaj içinde kaybetmişsiniz ve karanlık bir yerdesiniz…

  • Bagaj İçi Gözler Var mı?

Yeni model otomobillerin pek çoğunda bagaj içi eşyaları gözleri var. Alışveriş torbası asmak içina skılıklar, yanlarda konumlanan küçük çukur alanlar ve gizli gözler gibi. Bunlar, sandığınızdan daha önemli. Çünkü bagaja koyduğunuz beş kiloluk su bidonunun araç hareket ettikçe içerde yuvarlanmasına engel oluyorlar. Benzer şekilde alışveriş torbasının içindekiler ortalığa saçılmıyor. 

Peki, Türkiye’deki arabaların en büyük bagajlısı hangisi? Ailece konforlu bir araba yolculuğunun olmazsa olmazları vardır. Bunlar;  iyi çalışan bir klima, geniş bir yaşam alanı ve geniş bir bagajdır. En geniş bagajlı arabalar için güncel bir liste yaptık. Önce HB arabaların bagajlarına baktık, sonra sedan ve diğerleri için listemizi tamamladık. İşte detaylar…

En Büyük Bagajlı Arabalar: HB Modellerde Bagaj Hacimleri Nasıl?

  • Volkswagen Golf bagaj hacmi: 380 litre
  • Renault Megane HB bagaj hacmi: 384 litre
  • Honda Civic bagaj hacmi: 420 litre
  • Peugeot 308 bagaj hacmi: 420 litre 
  • Egea HB bagaj hacmi: 440 litre
  • Peugeot 508 bagaj hacmi: 487 litre

En Büyük Bagajlı Arabalar: Sedan Modellerde Bagaj Hacimleri Nasıl?

  • Opel Insignia bagaj hacmi: 500 Litre
  • Toyota Avensis bagaj hacmi: 509 litre
  • Volkswagen Arteon bagaj hacmi: 563 litre
  • Volkswagen Passat bagaj hacmi: 586 litre
  • Skoda Superb bagaj hacmi: 595 litre
  • Renault Talisman bagaj hacmi: 608 litre

En Büyük Bagajlı Arabalar: SW – SUV ve Diğerleri

  • Dacia Lodgy 827 litre
  • Ford Grand C-Max 800 litre
  • Citroén Grand C4 Picasso 645 litre

Bagajı geniş bir araç kiralamak üzere yolcu360.com üzerinden bagaj hacimlerini kıyaslayabilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle