Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Amintas | Amintas Kaya Mezarları | Amintas Ören Yeri

Amintas | Amintas Kaya Mezarları | Amintas Ören Yeri

Muğla‘nın en güzel ilçelerinden olan Fethiye‘ye eğer daha önce gitmediyseniz, bu yıl ki tatil planlarınıza burayı da dahil etmenizi tavsiye ederiz. Fethiye gezilecek yerler ve tarihi yerleri ile o kadar güzel ki. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım, burayı sizin kendi gözlerinizle görüp gezmeniz gerekiyor. O yüzden Fethiye tatil planlarınız için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? Fethiye gezi rehberi kapsamında Amintas neredeFethiye’ye nasıl gidilir, Fethiye gezilecek yerler ve Fethiye otelleri gibi bilgilerinde yer aldığı Amintas Kaya Mezarları gezi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Amintas nerede?

Amintas, Muğla ilinin Fethiye ilçesi içerisinde Kesikkapı mahallesinde bulunuyor.

Fethiye Amintas arası kaç km? Fethiye merkez ve Amintas arası Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden 5,4 kilometre. Muğla Fethiye araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 14 dakika içerisinde Amintas ören yerine ulaşabilirsiniz.

Muğla Amintas arası kaç km? Muğla ve Amintas Kaya Mezarları arasındaki mesafe D400 üzerinden 129,1 kilometre. Muğla merkez araç kiralama seçeneklerini tercih ederek, buraya 2 saat 1 dakika içerisinde varabilirsiniz.

Amintas Kaya Mezarları

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan kaya mezarları, M.Ö. 4 yüzyıla tarihlenen Likya uygarlığına ait Telmessos antik kenti içerisinde bulunuyor. Türkiye’deki kaya mezarlarının en güzel örneklerinden biri olan Amintas, kültür turizmi kapsamında mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Kaya mezarları, aynı zamanda Telmessos antik kentinin simgeleri konumunda.

Belediye tarafından yapılan dört basamakla çıkılan bir sahanlık bulunuyor. Burada duvar çıkıntıları arasında iki sütun mevcut. Ayrıca, sol duvar çıkıntısının orta kısmında M.Ö. 4. yüzyıla ait bir yazıt yer alıyor. Bu yazıt üzerinde ise Hermapias’ın oğlu Amintas’ın adı geçiyor. Amintas hakkında maalesef bilgi yok. Neyse, biz gezintimize geri dönelim. 🙂

Duvar çıkıntılarının üst kısımlarında, üç rozetli bir şerit var. Alt tarafta ise diş sırası yer almakta. Mezar odasına geçişi sağlayan bir kapı var. Bu kapıda dört panelin üzerine demir çivi başlarına öykünen eklentiler yerleştirilmiş. Mezarlara bakıldığında Amintas’ın mezarı da dahil olmak üzere 3 tanesi tapınak tipinde. 205 adet düzgün basamak ile mezarların en görkemlisi olan Amintas’a çıkabilirsiniz. Diğer kaya mezarları ise sivil mimari örnekleri yansıtmakta.

Amintas Kaya Mezarları giriş ücreti: 10 TL

Fethiye otelleri

Fethiye konaklama konusunda birçok imkana sahip. Otellerin yanı sıra Fethiye apart oteller ve Fethiye butik oteller konusunda da azımsanamayacak kadar çok seçenek var. O yüzden Fethiye konaklama açısından en çok tercih edilen yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Hillside Fethiye
  • Telmessos Hotel Fethiye
  • Barut Hotel Fethiye
  • Dove Apart Hotel
  • Anna Apart Hotel
  • Yacht Classic Hotel
  • Hera Beach Hotel Fethiye

Fethiye Yeşilüzümlü gezi rehberi için tıklayınız.

Fethiye Gezilecek Yerler
  • Kelebekler Vadisi

Bölgenin en temiz, en berrak ve en şeffaf koylarından biri olan Kelebekler Vadisi, bir o kadar da derin ve soğuk bir suya sahip. Kelebekler Vadisi kamp alanı da mevcut. O yüzden isterseniz burada kampta yapabilirsiniz. Birçok kamp tutkununun popüler adreslerinden biri burası.

Kelebekler Vadisi hakkında daha fazlası için tıklayınız.

  • Gemile Koyu / Gemile Adası

Gemile Koyu ve karşısında bulunan Gemile Adası, 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiş. Ada içerisinde 5. yüzyıldan kalma dinsel içerikli yerleşimleri var. Öyle ki, 1990 yılından bu yana bir yapılan araştırmalar sonucunda ada ve çevresinde 11 kilise tespit edilmiş. Bu yüzdende Gemile adası ve çevresi, Hristiyanlar için çok önemli bir merkez konumunda.

  • Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, yaz tatilinizi hem deniz hem de doğa ile geçirmek istiyorsanız, burası sizin için ideal bir yer. İncecik kumları ve berrak denizi ile bütün yılın yorgunluğunu üstünüzden atacaksınız. 🙂

Günlüklü Koyu gezisi için tıklayınız.

  • Tlos Ören Yeri

Ören yeri içerisinde bulunan kayalara oyulmuş tapınak mezarlar dikkat çekici özelliklere sahip. Bu mezarların en ünlüsü kanatlı at Pegasus’un, üç başlı canavar Chimera ile savaşırken resmedildiği Bellerephontes’e ait mezar anıtı diyebiliriz. Ören yeri içerisinde stadyum, hamam, tiyatro ve kilise kalıntıları yer alıyor. Eğer Fethiye ya da çevresine gitmeyi düşünüyorsanız, burayı mutlaka gezmenizi öneririz.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul Fethiye kaç km? İstanbul ve Fethiye arası mesafe 794,7 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-5 üzerinden 8 saat 47 dakikada Fethiye’ye varılabilir. Özellikle Fethiye turu için araba kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Fethiye kaç km? Ankara ve Fethiye arasındaki mesafe 616,4 kilometre. Ankara’dan Fethiye’ye gitmek için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D330 üzerinden 7 saat 31 dakika içerisinde Muğla’nın Fethiye ilçesine ulaşabilirler.

İzmir Antalya kaç km? İzmir üzerinden Fethiye’ye gitmek için yola çıkanlar, E87 ve D400 üzerinden 334 kilometrelik yolu İzmir araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 4 saat 13 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Yorum ekle