Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dim Mağarası | Dim Mağarası Nerede? | Alanya Gezilecek Yerler

Dim Mağarası | Dim Mağarası Nerede? | Alanya Gezilecek Yerler

Türkiye’nin önemli bir liman kenti olan Alanya, aynı zamanda bir turizm cenneti. Muhteşem güzellikteki denizi ve koyları ile ön plana çıkan ilçe, Antalya tatili kapsamında değerlendirilebilir. Alanya gezilecek yerleri ile hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası. Eğer daha önce Alanya’ya gitmediyseniz, araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek bu şehri karış karış gezmeye ne dersiniz?

Dim Mağarası Nerede?

Antalya ilinin Alanya ilçesi içerisinde 1691 metre yüksekliğindeki Cebireis Dağı’nın batı yamacında bulunan mağaraya Alanya araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Alanya merkez ve Dim Mağarası arası yaklaşık 66,4 kilometre. Yolculuk ise Mersin – Antalya Yolu/D400 üzerinden 1 saat 9 dakika sürmekte.

Dim Mağarası

Işıklandırılmış sarkıkların ortasındaki merdivenden yürürken kendinizi mitolojik bir filmde gibi hissediyorsunuz. Dim Mağarası, büyüklüğü ve uzunluğu ile sizleri gerçekten etkiliyor. Dim Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunuyor. Ancak Alanya merkeze bir hayli uzak ve Alanya merkezden yola çıktığınız zaman biraz zorlu bir yol şeridine sahip. Bu yüzden kendi aracınızla gitmenizi tavsiye ediyorum. Aracınız yoksa eğer Yolcu 360’tan araç kiralamanızı öneririm. 

Mağaraya giderken sizlere öncelikle Dim Çayı’nın enfes görüntüsü eşlik ediyor. İlerledikçe de Cebireis Dağı’nın yeşillikleriyle buluşuyorsunuz. Dim Çayı’na ulaştıktan sonra mağaraya giden yol araçla yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bu sırada manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Dim Mağarası, Cebireis Dağı’nın batı yamacında kalıyor. Bu yüzden biraz yukarıya doğru tırmanıyorsunuz. Yukarıda hava her mevsim serin oluyor. Aracınızı park ettikten sonra yürüyerek 5 dakika uzaklıktaki mağaraya ulaşıyorsunuz. Ancak şunu söylemeliyim ki, dışarısı ne kadar serin olursa olsun mağara çok sıcak! Bu yüzden yanınıza mutlaka su almanızı tavsiye ediyorum. Mağara çıkışında bir adet doğal kaynak suyu çeşmesi bulunuyor ancak içerde de suca ihtiyacınız olacak. Mağara gerçekten çok büyük ve uzun merdivenlerden sürekli iniyorsunuz. İnerken yavaş yavaş sıcaklığı hissetmeye başlıyorsunuz.

Antalya Alanya Iotape Antik Sahili yazısı için tıklayınız!

Dim Mağarası Gezisi

Toplamda 410 metre olan Dim Mağarası; Pamukkale Salonu, Org Salonu, Avizeli Salon ve Göl Salonu olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Pamukkale Salonu ile başlayan yol Göl Salonu’nda son buluyor. Yol boyunca sarkıklar, dikitler, sütunlar gibi damlataşları görüyorsunuz. Mağaranın içerisinde çok güzel bir aydınlatma çalışması yapılmış. Renkli aydınlatmalar, damlataşların çok efsanevi görünmesine sebep oluyor.

Bu arada mağaranın son noktasına ulaştığınızda içerisi iyice sıcaklaşıyor. Yine de ışıklandırılmış sarkıklar ve su çok güzel görünüyor. Bol bol fotoğraf çektikten sonra artık çıkış yapmayı düşünüyorsunuz. Arkanızı dönüp baktığınızda ise sizi bekleyen uzun mu uzun merdivenler olduğunu hatırlıyorsunuz. O ana kadar biraz yorulmuş ve bir hayli sıcaklamış oluyorsunuz. Bu yüzden yukarıya çıkış, inişten daha çok zorlaşıyor. Çünkü merdivenler yoruyor. Ama bu deneyim için her şeye değer.

Mağaraya girişte müze kartı geçmiyor. Öğrenci için 15 TL gibi minimum bir ücret ödüyorsunuz. Ayrıca Dim Mağarası özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi açısından bir hayli kalabalık oluyor. Turist yoğunluğunu da göze aldığınız zaman bazen kapıda içeriye girmek için sıra bile bekleyebiliyorsunuz. Ya da içerdeki merdivenlerde sıralar oluşuyor ve zaten sıcak olan mağara zaman zaman çekilmez olabiliyor. Bu yüzden tavsiyem, sonbahar ve kış aylarında ziyaret etmeniz. Hem hava hem de yoğunluk açısından en uygun zamanın o zamanlar olduğunu söyleyebilirim. Ama yine de hangi mevsim olursa olsun Alanya’ya geldiyseniz Dim Mağarası’na uğramayan geri dönmeyin derim!

Alanya Kalesi gezisi için tıklayınız.

Alanya Gezilecek Yerler

Alanya gezilecek yerler arasında ilk durağınız mutlaka Alanya Kalesi olmalı. Heybetli duruşu ile Alanya Kalesi, ilçeyi yakından tanımanıza yardımcı oluyor. Kalenin manzarası ise o kadar güzel ki sizleri büyüleyecek. Alanya Müzesi de yine ilçeyi yakından tanımanıza yardımcı olacak yerlerden biri. İlçeye yazın gidiyorsanız, Kleopatra plajı ve Keykubat plajının da keyfini çıkartmalısınız. Kızılkule ise Alanya’nın simgelerinden biri. 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış. Kızılkule’nin en üst katına çıkarsanın ilçenin en güzel manzarasına tanık olabilirsiniz.

Alanya Otelleri
Vikingen Infinity Alanya

Antalya kalacak yerler kapsamında otel, Alanya apart otel ve Alanya pansiyon açısından birçok seçenek mevcut. En çok tercih edilen oteller:

  • Orange County Alanya
  • Bera Otel Alanya
  • Eftalia Hotel Alanya
  • Ganita Hotel Alanya
  • Vikingen Infinity Alanya
Antalya ulaşım / Antalya’ya nasıl gidilir?

İstanbul Antalya kaç km? İki şehir arası mesafe 694,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, D650 üzerinden 8 saat 56 dakikada Antalya’ya varılabilir. Özellikle Antalya turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Antalya kaç km? Ankara ve Antalya arasındaki mesafe 482,4 kilometre. Ankara’dan Antalya için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D695 üzerinden 6 saat 27 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Antalya kaç km? İzmir’den Antalya’ya gidecek olanlar, İzmir araç kiralama olanaklarını değerlendirerek 453 kilometrelik yolu, E87 üzerinden 5 saat 51 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle