Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kelebekler Vadisi : Gezi ve Kamp alanı rehberi / Muğla

Kelebekler Vadisi : Gezi ve Kamp alanı rehberi / Muğla

Kelebekler Vadisi Türkiye’de yaz tatili denince akla gelen ilk yerlerden.

Kelebekler Vadisi ‘nin adı nereden geliyor?

M.Ö. 4.Yüzyıla uzanan Likya‘ nın Perdicia isimli yerleşim yerinin bazı kalıntıları Kelebekler Vadisi Kanyonunun hemen üstünde yer almakta ve buradaki köy halen o zamanı hatırlatan bir isimle, Faralya olarak anılmaktadır. Ancak köyün şimdiki resmi adı Uzunyurt‘dur. Dünya genelinde korunması gereken 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde yer almaktadır ve Kelebekler Vadisi’ne adını veren 80 kadar kelebek türü yaşamaktadır. Kelebekler Vadisi’nde nadir bulunan kaplan kelebeği kolonisinin dünya üzerinde koloni halinde hareket ettiği tek yer Kelebekler Vadisi’dir.

1987 yılında Faralya köylülerinden satın alınarak oluşturulan Anadolu Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından korunmuş olan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995’te 1. Derece sit alanı olarak ilan edilmiş. Koruma altına alınmış ve herhangi bir betonarme yapının oluşmasına engel olmuştur.

Kelebekler Vadisi ‘ne nasıl gidilir?

Fethiye şehir merkezine 1 saat, Ölüdeniz’e ise 40 dakika uzaklıkta olan Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz’ den tekne ile ulaşmak da mümkün. Yolcu360’tan bir araç kiralayarak rahatlıkla Fethiye üzerinden veya Faralya üzerinden gidebilirsiniz. Sizi 1 saatlik bir yolculuk bekliyor olacak. Dilerseniz Fethiye araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ya da direkt Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama fiyatlarına göz atabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi’nden Şövalye Adası, Samanlık, Hillside, Akvaryum, Dalyan, Kızılada ve Çalış plajı gibi birçok tura katılıp unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi ‘nde deniz ve plaj nasıl?

Bölgenin en temiz, en berrak ve en şeffaf koylarından birine sahip olan Kelebekler Vadisi bir o kadar da derin bir denize sahip. Başta çok soğuk bir su olarak gelse de girip çıkmak istemeyeceğiniz sulara sahip olan bu doğa harikasında yüzmek sizi gerçekten ayrıcalıklı hissettirecektir.

Kelebekler Vadisi kamp alanı ve konaklama fiyatları

Kamp için Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Kelebekler Vadisi kamp alanı ‘nda, kamp ücreti kişi başı ücretler bungalov veya çadır olarak değişiklik gösteriyor. Kalma ücretleri mevsimsel değişikliğe göre de azalıp artabiliyor. Bungalovlar genel itibariyle 100 ile 150 arasında çadırlar ise 80-100 arasında değişiklik gösteriyor. 80 liralık çadırlar çok küçük gelebilir.

Bu ücretlere sabah açık büfe kahvaltı ve akşam yemekleri dâhildir. Kahvaltı ve yemekler kamp ortamında yaşam sürmüş insanlar için ideal ancak şaşalı otellerin yemeklerine alışan insanlar için yemekler pek beğenilmeyebilir. Büyük bungalovlarda duş ve tuvalet mevcut olup diğerlerinde mevcut değildir. Ek olarak kendi çadırınızı götürüp 20 TL farkla kendi çadırınızla kalabiliyorsunuz.  

Elektrik, su, tuvalet ve duş bulunuyor. Siz de bu yaz erken rezervasyon derdine girmeden bir çadır alıp, Yolcu360’tan kiralayacağınız aracınızla bu doğa harikası bölgenin yolunu tutabilirsiniz. Bir sonraki kamp rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle