Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Amalfi Sahilleri Gezisi: Görmeniz Gereken 10 Yer

Amalfi Sahilleri Gezisi: Görmeniz Gereken 10 Yer

İtalya Amalfi sahilleri fotoğraflarda görüp de büyülenmeyeniniz var mı? Eşsiz turkuazı, pembe begonvilleri ile ne kadar da davetkar öyle değil mi? O halde gelin Amalfi kıyılarını birlikte keşfe çıkalım.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

İtalya’da Görülmesi Gereken Şehirler / İtalya Turu

Amalfi Sahilleri Nasıl Bir Yer?

Sosyal medyada fotoğraflarını bolca görmeye alıştığımız Amalfi sahilleri görünenin de ötesinde bir cennet. Sorrento Yarımadası’ndan başlayan sahil, manzarası ile unutulmaz anlar yaşatıyor. Öyle ki Güney İtalya’nın en güzel manzarası Amalfi’de desek abartmış olmayız.

Sarp ve dik kayalıklar üzerine kurulmuş evler ve doğa, gün batımına karşı sonsuz bir keyif başlatıyor. Avrupa turizminde başı çeken İtalya gezisinin vazgeçilmez durağı Amalfi. Her yıl milyonlarca turisti ağırlamasına rağmen hala doğallığını korumayı başarmış bir cennet. Akdeniz ikliminin sonsuz bereketinden faydalanan İtalya sizlere dünyanın en güzel tatil rotasını vaat ediyor. Bir tarafta limon ağaçları, diğer tarafta üzüm bağları ile doğal yaşamın anahtarını sunuyor. 

amalfi-sahilleri-3.jpg

Amalfi Sahilleri Nerede?

Amalfi nerede? İtalya halkının “Costiera Amalfitana” diye adlandırdığı Amalfi kıyıları, Güney İtalya bölgesinde yer almaktadır. Birbirinden renkli pek çok sayıda kasaba ve köyü bünyesinde barındırmaktadır. 

Amalfi Tarihi

Böylesine büyüleyici güzelliğe sahip olan bir bölgenin tarihi de bir o kadar büyüleyici. Geçmiş dönemlerde Genoa, Pisa ve Venedik’e ile bir arada olmasına rağmen Amalfi, bölgenin en güçlü devleti sayılıyormuş. Uzun yıllar; 20.YY’a kadar bu gücü elinde tutmayı başarmış. Özellikle ticarette diğer devletlerden açık ara önde geliyormuş. Mimarisi ile göz kamaştırıyor, askeri başarıları ile gururlandırıyormuş. 

1920’li yıllara gelindiğinde ise Amalfi ile aynı şeritte bulunan Positano ve Ravello kıyıları da dahil olmak üzere tüm sahil şeridi tatil beldesi silüetine bürünmüş. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmayı başaran Amilfi kıyıları, pek çok gezgin tarafından dünyanın en güzel rotaları arasında yer alıyor. Yolların denize doğru olan kıvrımı, eşsiz gün batımı turunculuğu ile misafirlerini karşılıyor.

Amalfi Sahilleri’nde Görmeniz Gereken 10 Yer

Bizim Amalfi olarak bildiğimiz bölge aslında kıyı şeridinde birkaç yerin birleşmesi ile meydana geliyor. İşte begonvilleri, milimetrik evleri ile görmeye alışık olduğumuz Amalfi kıyıları ile karşınızdayız. Tüm kıyı şeridini yakından inceleyelim. Amalfi sahilleri turunda görmeniz gereken 10 yeri listeliyoruz.

  • Positano

amalfi-sahilleri-positano.jpg

Amalfi kıyı şeridinin en romantik noktası: Positano. Denize kuş bakışı manzarası, uçsuz bucaksız maviliği ile İtalya turunun en gözde rotası. Minik minik rengarenk evlerinin, pembeli morlu çiçekler ile uyumu sizi adeta dansa davet ediyor. İçinizi kıpır kıpır eden benzersiz bir keşif. Ünlü yazar John Steinbeck’in de dediği gibi: “Gerçek olamayacak türde, rüya gibi bir yer.” 

Merkeze araba girişinin olmadığı bu bölge kale gibi korunmuş. Sıradışı mimarisi ile ünlü kasaba dağların içine yerleşmiş evlerin seramik çatıları ile ön plana çıkıyor. Kum plajı ve masmavi suları ile Positano, İtalya turunun en berrak rotaları arasında. Kum plajı ve masmavi suları ile Positano, Amalfi sahilleri turunda görmeniz gereken 10 yer listemizde ilk sırada.

  • Ravello

amalfi-sahilleri-2.jpg

Ravello bol oksijeni, kusursuz manzarası ile sanatçıların ilham kaynağı olmuş. Ünlü yazar Boccacio’dan, mükemmel kulak Wagner’e pek çok sanatçıya kucak açmış. Yemyeşil doğası ile limon ağaçları arasında kartpostallık görüntülere ev sahipliği yapıyor. Şirin bir Ege kasabasını andıran Ravello, Amalfi kıyı şeridinin limon kokulu rotası. 

10.YY’da kurulan kasaba Barok mimarinin en güzel örneklerini barındırıyor. Deniz-güneş ikilisinin benzersiz uyumuna şahit olacağınız huzurlu bir tatil beldesi. 

  • Sorrento

amalfi-sahilleri-sorrento.jpg

İtalya şairler, yazarlar, sanatçılar şehri. İtalya’ya gelip de havasından, doğasından etkilenmemek mümkün mü? Sorrento’dan ilham alan ünlü yazar Charles Dickens defalarca bu kasabayı ziyarete gelmiş. Bunun yanı sıra Nietzsche’nin de uğrak rotalarından biriymiş. Peki nedir Sorrento’yu diğer kasabalardan farklı kılan? 

Akdeniz’in keskin falezlerine konuşlanması, turkuazın en berrak tonuna sahip olması kasabayı değerli kılıyor. Kocaman gül ağaçlarının, narenciye ağaçları ile uyumu ve tüm bölgeyi kaplayan limon kokusu sizlere Akdeniz’de olduğunuzu buram buram hissettirecek. İtalya turunun başlangıç noktaları arasında olan Sorrento’ya siz de ziyaretiniz sırasında mutlaka yer vermelisiniz. Sorrento, Amalfi sahilleri turunda mutlaka uğramanız gereken bir rota.

  • Capri Adası

amalfi-sahilleri-capri.jpg

Ada havası hep başka olmuştur. Enfes manzarası, sessiz denizi ile huzurlu alanlarımızdır. İtalya gezisi sırasında biraz dinlenip, ruhunuzu keşfetmek isterseniz size Capri Adası’nı tavsiye ediyoruz. Napoli limanına yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alan Capri’ye feribotlar aracılığı ile ulaşmanız mümkün. Adada yer alan lezzetli restoranlarda İtalyan yemekleri ile midenizi şenlendirirken, tertemiz plajlarında da keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Dilerseniz dönüşte sevdikleriniz için küçük hediyeler, Capri Adası magnetleri ya da süslerinden alabilirsiniz.

  • Atrani

amalfi-sahilleri.jpg

Amalfi sahilleri turunda görmeniz gereken 10 yer listemizde sizeri Tiren Denizi manzarasına karşı bir rotaya davet ediyoruz. Burası sahil şeridinin küçük ama bir o kadar da göz alıcı kasabası Atrani. Rengarenk eski evleri, mis kokulu çiçekli balkonları ve antik kiliseleri ile Güney İtalya’yı birebir yansıtan bir kasaba. Ayrıca kasabanın küçük bir de plajı bulunuyor. Diğer kıyı şeridine oranla daha sakin olan bu plajda İtalya’nın sıcacık güneşinde bol bol güneşlenebilirsiniz.  

  • Minori

amalfi-sahilleri-.jpg

Sizleri Güney İtalya’nın en güzel sahil kasabalarından birine götürüyoruz. Burası capcanlı Minori. Makarna yapma geleneğini yüzyıllar boyu sürdüren kasabada huzur dolu anlar sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra tarihi atmosferi ile de bizleri kendisine çekmeyi başarıyor. Özellikle M.S. I. YY’dan kalan Roma villası kalıntıları da ilk bakışta göze çarpıyor. Hareketli plajıyla ilgi çeken Minori, kolay ulaşılabilir bir konumda olması ile de pek çok turist tarafından tercih ediliyor. 

  • Salerno

amalfi-sahilleri-1-1.jpg

Amalfi sahilleri turunda görmeniz gereken 10 yer listemizde doğu kıyısında bulunan Salerno bulunuyor. Bunun yanı sıra bölgenin en büyük kasabası olma özelliğine de sahip. Kasaba eski ve yeninin kavuştuğu bir nokta. Centro Storico adı verilen şehir merkezi adeta kasabanın kalbi. Nitekim şehir merkezi çok sayıda tarihi binaya da ev sahipliği yapıyor. Salerno, Amalfi kıyılarında gece hayatı için de sıklıkla tercih edildiği gibi yeme-içme kültüründe de epey gelişmiştir. 

  • Maiori

amalfi-sahilleri-2-1.jpg

Pırıl pırıl parlayan masmavi suları ile tam tamına 1 kilometre uzunluğa sahip kum şeridi Maiori’nin vazgeçilmez ikilisi. Aynı zamanda Maiori, Amalfi kıyılarının en uzunu olma ünvanına da sahip. Antik kuleleri, harap kaleleri ile oldukça etkileyici bir rota. Romantik bir akşam yemeği yemek isteyenler için önerebileceğimiz adres. Özellikle plajı ile ön plana çıkan Maiori’de duru bir Akdeniz sizleri bekliyor. 

  • Cetara

amalfi-sahilleri-3-1.jpg

Amalfi’nin sahilleri turunda en otantik duruşa sahip ve el değmemiş kasaba Cetara’dır. Turizmin etkisinden biraz uzak olması sebebiyle orijinalliğinden ödün vermemiştir. Pek çok sayıda kaliteli balık restoranı ile tanınan Cetara, aynı zamanda bölgede faaliyet gösteren tek balıkçı filosuna da sahiptir. Amalfi merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulması da ulaşımı kolaylaştırmıştır. 

  • Vietri sul Mare

amalfi-sahilleri-4.jpg

Adeta açık hava müzesini andıran Vietri sul Mare, güneşli yüzü ile Amalfi sahilleri turu görmeniz gereken 10 yer listemizde bulunuyor. Binbir çeşit desen ve stilde çömleklerin sergilendiği renkli atölyeleri ile göz kamaştırıyor. Vietri sul Mare elbette sadece seramik ve çömlekten ibaret değil. Tarihi dokusu, kaliteli çok sayıda restoranıyla eğlenceli bir kasaba.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle