Yolcu360 Blog
marmaris-turunc-1-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Marmaris Turunç Gezisi: Görmeniz Gereken 8 Yer

Marmaris Turunç Gezisi: Görmeniz Gereken 8 Yer

Marmaris Turunç bölgesi tatil için en uygun yerlerden biri. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Marmaris Turunç içerisinde yapılacak pek çok farklı aktivite de mevcut. Marmaris’in doğal güzelliği Turunç’u birlikte keşfedelim.

Marmaris Turunç Nerede?

Turunç beldesi Marmaris ilçesine bağlı bir yer. Muğla ilinde Marmaris ilçesinde yer alan Turunç’un ilçeye mesafesi 21 kilometre. Şehirden ve kalabalıktan uzak olmak isteyenlerin sevilen noktaları arasında yer alan Marmaris Turunç sakin bir yerleşim. 

Marmaris Turunç Türkiye’nin güneybatısında yer alıyor. Özellikle hem Ege hem de Akdeniz’e dahil edilebilecek bu bölge ikisinin kesişim noktalarından biri oluyor. Muğla’ya 76 kilometre uzaktaki köyün Hilal formunda geniş bir biçimde denize kıyısı var. Marmaris Turunç nerede sorusu sıkça soruluyor. Çünkü Turunç bölgesi hem Marmaris’e hem de Muğla merkeze biraz uzak bir yerde. 

Marmaris Turunç’a Nasıl Gidilir?

Doğallığı ile büyüleyen Turunç ulaşım açısından da epey kolay. Marmaris Turunç Türkiye’nin güneybatısında yer alıyor. Özellikle hem Ege hem de Akdeniz’e dahil edilebilecek bu bölge ikisinin kesişim noktalarından biri oluyor. Muğla’ya 76 kilometre uzaktaki köyün Hilal formunda geniş bir biçimde denize kıyısı var. İstanbul ve Ankara ile Muğla arası yaklaşık 7 saatlik mesafede yer alırken, Akdeniz’e kıyısı olan Antalyamızın 3 saatlik bir mesafede bulunmaktadır.

Marmaris Turunç Hakkında Bilgiler

Marmaris Turunç hakkında bilgiler pek çok kişiyi etkileyecek nitelikte. Öyle ki gizli bir koy içerisinde yer alan Turunç bölgesi adeta bir akvaryum görüntüsüne sahip denizi ile dikkat çekiyor. Zengin doğa yaşamına eşlik etmenin mümkün olduğu bölgede daha yerel lezzetleri tatma imkanı da mevcut. Marmaris Turunç hakkındaki bilgiler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor.

Deniz keyfinin yanı sıra kusursuz doğası, çam ormanlarıyla kaplı tepelerinde doğa yürüyüşü yapmak da bir o kadar keyifli. Turunç’ta değerlendirebileceğiniz bir diğer aktivite ise su altı dalış. Tıpkı denizin durgun duruşu gibi sualtı ortamı da görenleri büyülüyor.  Turunç’un çevre koylarından düzenlen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Özellikle Nisan-Ekim ayları arasında balık sirkülasyonu oldukça yüksek. Bu sebeple Marmaris Turunç, balıkçılık için de ideal. Nitekim bölgede yer alan restoranlar yerel etkileri gözler önüne seriyor. Burada denizden yeni çıkan deniz hayvanlarını yemek ve farklı balıkları keşfetmek mümkün oluyor. Oldukça sevimli restoranlar pek çok kişiye hitap edecek tasarımlara sahip oluyor. Balıkçı kasabası olarak da bilinen Marmaris Turunç bu özelliğini bugün hala koruyor.

Marmaris Turunç Görmeniz Gereken Yerler

marmaris-turunc-2.jpg

Turunç gezisi son yıllarda popüler hale gelen gezi aktiviteleri arasında yer alıyor. Marmaris görmeniz gereken yerler listesinde yer alanlardan biri de Turunç beldesi. İçerisinde herkese hitap eden bölgeler ve aktiviteler ile dikkat çekiyor. Mavi yolculuğun içerisinde yer alan Marmaris Turunç beldesinde yeşil ve maviyi bir arada görebilirsiniz. Aktiviteler de her yaş grubuna uygun. 

  • Turunç Plajı ve Koyu

marmaris-turunc-1.jpg

İnce koyu renk kumları ve adeta akvaryum gibi görünen denizi ile Turunç Koyu ve plajı herkese hitap ediyor. Marmaris Turunç gezi rehberinde görmeniz gereken 8 yer listemizin ilk sırasında. Özellikle çakıllı denizlerden hoşlanmayanlar için Turunç Koyu oldukça uygun bir yer. Çocukların ayaklarını rahatça basabilecekleri kumlar sizi bekliyor. Bunun yanında Turunç Koyu ve plajı ilk aşamada sığ olan denizi ile yine çocuklara uygun. Balıkların görülebildiği deniz, masmavi tonu ile büyüleyici. Halk plajı olan bu araziye girmek ücretsiz. Aynı zamanda günün her saati bölgeye gelme imkanı mevcut. Bu arazinin bir bölümünde de otellerin şezlonglarını belli bir ücret ile kiralama imkanı da var. 

  • Amos Antik Kenti 

marmaris-turunc-4.jpg

Marmaris Turunç beldesine ortalama 2 kilometre karar mesafede yer alıyor. Amos Antik Kenti masmavi denize bakan göz alıcı bir tepede yer alıyor. Antik kentin bir yani diğer bir koy olan Amos Koyu. Antik kente çıkmak için ortalama 150-200 kadar basamaklı bir merdiven ile çıkılıyor. Burada yer alan tiyatro ve terası antik dönemin izlerini net bir biçimde gösteriyor. Buraya gün batımında çıkmak, manzarayı gözlemlemek tercih edilen aktiviteler arasında. Uzun yıllardır kazıların yapılmadığı Amos Antik Kenti içerisinde rahat bir biçimde gezmek mümkün.

Amos bölgesinin tarihi dikkate alındığında burada 2 bin 200 yıllık bir geçmişten söz etmek mümkün. Bugün antik kent Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak kabul görüyor. Rodos kentlerinden biri olan Amos Antik Kenti, “Ana Tanrıça Tapınağı” olarak çevrilebiliyor. Kentin baş tanrısı ise Apollon. Özellikle Helenistik ve Roma dönemlerinde düzenli bir yerleşime sahip olan bölge sonrasında terk ediliyor. Kentin en önemli yapısı ise bugün bile görülebilen tiyatro. Kenti iki kent suru koruyor. 

  • Amos Koyu

turunc

Turunç çevresinde yer alan Amos Koyu 3 kilometre civarında bir mesafeden kolayca ulaşılıyor. Oldukça dar bir koy olan Amos Koyu, Marmaris Turunç Plajı’ndan daha az insanın bulunduğu sakin bir yer. Hal böyle olunca huzurlu zamanlar sizleri bekliyor. Denizin daha derin ve masmavi olduğu yerde dalmak tercih edilen aktivitelerden. Fakat sizleri uyarmakta fayda var. Yoğun kayalık bir bölge olduğundan dikkatli olmak gerekiyor.

  • Kumlubük

marmaris-turunc-3.jpg

Oldukça sakin ve dalgasız bir denize sahip olması ile bilinen Kumlubük de sevilen yerlerden. Adeta cam gibi bir deniz sizleri bekliyor. Sakin denizin içerisinde balıklar ile vakit geçirme imkanı var. Caretta Carettalar da burada sevilen hayvanlardan. Burada kamp yapmayı tercih edenler yoğunluktadır.

  • Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

marmaris-turunc

Hak arasında Günnücek olarak bilinen Marmaris Milli Parkı’nı Marmaris Turunç gezi rehberinde görmeniz gereken 8 yer listenize mutlaka eklemelisiniz. Akdeniz ile Ege’nin kucaklaştığı Muğla’nın il sınırı içerisinde bulunmaktadır. 1996 yılında milli park ilan edilen bir doğal güzellik. Sığla ağaçlarının bir diğer ismi Günnük olması sebebi ile bölge bu şekilde adlandırılmaktadır. Marmaris’e sadece 2 km uzaklıkta konumlanan Marmaris Milli Parkı, gün boyunca ziyarete gelen pek çok misafiri ağırlamaktadır. Parkın içerisinde 50 çeşitten fazla farklı kuş türüne, yaban domuzu ve sincaplara ev sahipliği yapmaktadır. Bu bakımdan bölgenin biyolojik çeşitliliği epey gelişmiş diyebiliriz. İster doğanın sesini dinlemek ister sakin bir yürüyüş yapmak için Günnücek’i değerlendirebilirsiniz.

  • Palamut Tepesi

marmaris-turunc--

Çoğu zaman şehir karmaşasından uzaklaşıp, nefes almak isteriz. Biraz olsun huzur içinde ruhumuzun sesini dinlemek isteriz. İşte size kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir adrese götürüyoruz. Burası Palamut Tepesi. Marmaris’te yer alan rüya gibi bir nokta. Sevdiğiniz ile birlikte gün batımını seyredebilirsiniz. Ya da dilerseniz küçük bir termosa kahvenizi doldurup, bol oksijene karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Yemyeşil ağaçlar ile kaplanmış Palamut Tepesi, Marmaris Turunç gezi rehberinde görmeniz gereken 8 yer listemizde bulunması gereken huzur dolu bir tepe. Üstelik ulaşım açısından da oldukça kolay bir konumda bulunuyor. Muğla merkeze sadece 45 dakikalık mesafede konumlanıyor.

  • Azmak Nehri

Muğla’ya henüz gitmesek bile Azmak Nehri’ni bilmeyenimiz yoktur. Muğla’nın Akyaka Köyü’ne yakın bir konumda bulunan Azmak Nehri, Gökova Körfezi’ni besleyen bir kaynak olmanın yanı sıra Marmaris’in de önemli su kaynaklarından biridir. Marmaris’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Azmak Nehri’nde gerçekleşen tekne turlarına mutlaka katılmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra alabalık tesislerinde balık yemek, tertemiz suyuna ayaklarınızı şöyle bir uzatmak da sizlere iyi gelecektir.

Akyaka: Tatilcilerin Gözbebeği – Muğla Azmak Nehri

  • Marmaris Amfi Tiyatro

marmaris-turunc-1

Marmaris’in gözde etkinlik alanlarından biri olan Marmaris Amfi Tiyatro, her yıl birçok farklı etkinliğe ve sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır. Burası hem tarihi yapısı hem de mimarisi ile oldukça özel bir yerdir. 6.000 kişilik kapasiteye sahip olan tiyatro, etkinliklerin olmadığı günlerde turistlerin akınına uğramaktadır. Aynı zamanda Marmaris’i kuşbakışı izlemek isteyenler de amfi tiyatroyu ziyaret etmektedir.  

  • Marmaris Çiftlik Koyu

marmaris-turunc-2

Marmaris Turunç gezi rehberi görmeniz gereken 8 yer listemizde yerini alan son rota ise Çiftlik Koyu. Hem tarihi geçmişi hem de doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan Çiftlik Koyu’na sizleri davet ediyoruz. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. M.Ö. 1200’lü yıllara kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Nitekim etrafı tarihi kalıntılarla çevrili olan koydur. Masmavi suyu ve göz alıcı kumsalıyla Çiftlik Koyu’nu gezi rotanıza mutlaka eklemelisiniz. 

Marmaris’te Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Muğla Marmaris araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle