Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akvaryum Plajı : Palamutbükü ‘nün incisi / Datça / Muğla

Akvaryum Plajı : Palamutbükü ‘nün incisi / Datça / Muğla

Akvaryum Plajı adının hakkını veren pırıl pırıl deniziyle, yaz aylarında mutlaka uğramanız gereken bir tatil rotası. Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında akvaryum adında pek çok koy ve plaj bulunmakta ancak biz sizi Datça Palamutbükü‘nde yer alan bu doğa harikasına davet ediyoruz çünkü gerçek akvaryum burası!

Akvaryum Plajı gezi rehberi

Akvaryum Plajı Palamutbükü ya da Gerence Plajı diyebilirsiniz. Ama ne derseniz deyin Türkiye’deki en temiz, en berrak deniz Datça’dadır. Yunanistan’a yakın olması nedeniyle de plajları Yunanistan’daki plajlara çok benzemektedir. Datça küçük bir yerleşim yeridir, büyük oteller göremezsiniz. Sadece butik oteller vardır. Koyları el değmemiş işletmesi olmayan herkesin rahat rahat pikniğini kampını yapabileceği türdedir.

Akvaryum Plajı’nın suyu tıpkı bir akvaryumun suyu ile aynı berraklıktadır, bu yüzden yüzerken aynı zamanda denizdeki canlıları seyredebilirsiniz. Plajın taşları rengarenk olmak üzere kırmızı ve pembe renkleri ağırlıklıdır. Her renkte taş vardır. Suyu çok soğuktur. Denize doğru uzanan iki burnun arasında kalmaktadır. Birçok mağaramsı oyukları da bulunmaktadır. Sahilin görüntüsü muhteşemdir.

Plaja inmek için merdiven yoktur. İnsanlar inip çıkarken ayak izleriyle bir yol oluşturmuş, bu yoldan inilmektedir. Zorlayıcı bir yol değildir, eşyalarınızla birlikte kolaylıkla inebilirsiniz. Ancak bu güzel plaja gelmek isteyenlere tavsiyem araba kiralama ile yola çıkmaları.

Arabanızı yukarıya park edebilirsiniz herhangi bir park ücreti yoktur. Araba park edilen ormanlık alan, çadır kurmak için de çok idealdir. Salıncak ve hamak kurmak için ağaçlar mevcut ayrıca yer düzlük olduğu için çadır kurmak açısından rahat olacaktır.

Ayrıca market vs gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak için gideceğiniz mesafe maximum 3-4 km’dir. En yakın butik otel de 3-4 km mesafededir. Sahilde hiçbir işletme bulunmaktadır. Su ekmek gibi hayati yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz tavsiye olunur.

Akvaryum Plajı nerede ve nasıl gidilir?

Akvaryum Plajı Muğla‘nın Datça ilçesinin Yaka Mahallesi’nde yer almaktadır. Google Maps‘e Akvaryum Plajı Palamutbükü yazdığınız zaman gideceğiniz yeri kolaylıkla bulursunuz. Datça merkez’e 30 km (40dk) mesafede bulunmaktadır.

Akyaryum Plajı Palamutbükü’ne ulaşmak için Yolcu360‘tan tan Muğla araç kiralama seçeneklerine göz atabilir ve rahat rahat yolculuğun tadını çıkartabilirsiniz. Bölgeye yakın bir başka tatil merkezi olan Marmaris’ten de Palamutbükü’ne ulaşmak oldukça kolay. Datça Marmaris arası ortalama 1 saatte aşılabiliyor. Uçakla gelecekler için Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama en mantıklı tercih olacaktır.

Akvaryum Plajı’na kadar gelmişken sıra sıra devam eden diğer koylara (büklere) da göz atmanızı tavsiye ederim. Palamutbükü aralarında en çok ziyaret edilenlerdendir.

Bu arada bük demek ovada, göl ya da akarsu kıyılarında, oldukça geniş yer kaplayan, içine girilmesi zor, çok sık durumdaki diken, saz ve çalı topluluğu demektir. Datça da her yer çalılık olduğu için tüm koylara bük denilmektedir.

Yorum ekle