Yolcu360 Blog
Telefona indirilen navigasyon uygulamaları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > En İyi 4 Navigasyon Uygulaması

En İyi 4 Navigasyon Uygulaması

Telefona indirilen navigasyon uygulamaları ile aradığınız adrese strese girmeden ulaşabilirsiniz. Peki, Google Maps nasıl indirilir, en iyi navigasyon uygulaması hangisi, Yandex navigasyon nasıl…

En İyi 4 Navigasyon Uygulaması

Teknolojinin son yıllardaki hızlı gelişiminin, pek çok açıdan işimizi kolaylaştıran bir hal aldığı ortada. Farklı özelliklere sahip pek çok kolaylık sağlayan en iyi navigasyon uygulamalarını inceledik. Akıllı telefonlar için yolumuzu bulmamızı kolaylaştıran en iyi 4 navigasyon uygulamasını sizin için listeliyoruz.

Petal Haritalar

huawei petal maps

Lider teknoloji firması Huawei tarafından 2020 yılında geliştirilen ve Huawei Mobil Servislerin bir parçası olan Petal Haritalar, en son teknolojiyle donatılmış yapısı ve kolay navigasyon kullanımı sayesinde kullanıcılarına daha iyi bir rota planlaması ve stressiz bir seyahat deneyimi sunuyor.

Petal Haritalar’ın Avantajları

Petal Haritaları’ın “Şerit Yönlendirmesi” özelliği ile, gün içerisinde karşılaşabileceğiniz olayları kapsayan ve karmaşık yol koşullarını hassasiyetle dikkate alarak, seyahatinizin başlangıç noktasından varış noktasına kadar, güvenli, sorunsuz ve keyifli bir yolculuk deneyimi yaşarsınız. Ayrıca, “Çevrim Dışı Haritalar” özelliği sayesinde daha önce kaydettiğiniz haritaları kullanarak internet erişimine ihtiyaç duymaksızın yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Son olarak, “Yakınlardaki Hizmetler” özelliği sayesinde yakınlarınızdaki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri, dinlenme tesislerini, ATM’leri, marketleri, tamirhaneleri ve uzun yolculukları daha sorunsuz hale getirmek için ihtiyaç duyulabileceğiniz daha birçok hizmeti kolayca bulmanız mümkün.

Google Maps

navigasyon_1Geliştikçe vazgeçilmez uygulamalardan biri haline gelen Google Maps ya da Türkçe adıyla Google Haritalar’a bakalım. Kendisi sadece bir navigasyon uygulaması olmanın çok ötesinde bir yazılım.

Elbette sizi bir yerden diğerine götürüyor. Fakat sunduğu seçeneklerle hem yolculuğunuzu keyifli hale getiriyor hem de gideceğiniz yerde bulmak isteyeceğiniz her türlü alan hakkında sizi bilgilendiriyor.

Akıllı telefonunuzda konum seçeneğiniz aktifse, o an bulunduğunuz yerdeki birçok veriyi keşfedebiliyorsunuz. Mesela restoranlardan benzin istasyonlarına, banka ATM’lerinden marketlere kadar her türlü bilgiyi önünüze getiriyor.

Google Maps’in Avantajları

Son dönemlerde eklenmiş olan fotoğraf, yorum ve bilgi seçenekleriyle, aradığınız yer hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca kullanıcı yorumlarından faydalanabilir ve fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Bunun yanında Google Maps size farklı bir misyon da yüklüyor.

İstediğiniz takdirde gittiğiniz ya da bulunduğunuz yer hakkında fotoğraf paylaşabilirsiniz. Ayrıca o yeri oylayabilir ve hakkında kişisel izlenimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sesli komut ve arama seçeneği ile sesli navigasyon seçenekleri de standart özellikler arasında.

Telefona Google Maps indirerek gideceğiniz yerin haritasını önceden indirip, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan GPS ile yolunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.

iOS ve Android telefonlarla uyumlu çalışan yazılımın maalesef Windows Phone seçeneği bulunmuyor.

Yandex Navigasyon

navigasyon_2Son birkaç yıldır Yandex Navigasyon da çok tercih ediliyor. Size, gideceğiniz yerin rotasını veriyor. Ayrıca trafiğin durumuna bağlı olarak kullanabileceğiniz alternatif yol seçeneklerini de görebiliyorsunuz.

Trafik sıkıştığında ya da sıkışmaya başladığında, ekranınızda hemen alternatif yol seçeneğini önünüze koyan Yandex Navigasyon, yukarıda bahsettiğimiz Google Maps ile benzeşen özelliklere de sahip.

Onun kadar etkili ve belirleyici olmasa da favori yerlerinizi ve rota geçmişinizi kaydedebilirsiniz. Yandex Navigasyon’un en iyi özelliklerinden bir diğeri de yolculuğunuz sırasında size, trafiğin durumu, takip etmeniz gereken şerit, aracınız ile o an yapmanız gereken manevralar, yakınınızda bulunan boş park yerleri, hız sınırı ihlalleri, yol uyarıları ve trafik kameraları hakkında uyarılar vermesi.

iOS, Android ve Windows Phone seçenekleri bulunan Yandex Navigasyon’u telefona indirip mutlaka denemelisiniz.

TomTom Go Mobile

navigasyon_3

Navigasyon cihazları firması TomTom’un kendi yazılımı olan Go Mobile da başarılı uygulamalardan biri. Haritaları çevrimdışı kullanabileceğiniz gibi internet üzerinden ve GPS ile bağlantılı olarak da kullanabiliyorsunuz. Trafik akışı, kazalar, yol çalışmaları gibi bilgileri ve hız kamerası uyarılarını da uygulamada görebiliyorsunuz. İlgi çekici bir özelliğini de aktaralım. Siz rotayı girdikten sonra, size en uygun rotayı verip alternatif güzergah bilgisi isteyip istemediğinizi sorması. Daha manzaralı bir yol veya uzun da sürse daha sakin bir yol tercih edebiliyorsunuz.

yolcu360’ta örneğin İstanbul araç kiralama yaptığınızda gezip göreceğiniz birbirinden güzel İstanbul semtine bu uygulamalardan yararlanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

yolcu360 blog arama banner

Otomotiv Dünyası ile İlgili Her Konuda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle