Yolcu360 Blog
yeni 2021 mazda 3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Mazda 3 İncelemesi: Japon Estetiği İş Başında

2021 Mazda 3 İncelemesi: Japon Estetiği İş Başında

Japon üretici Mazda ürettiği sağlam ve çekici otomobil modelleri ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. Yeni Mazda 3 özellikleri ve fiyatı da merak ettiğimiz konular arasında. Bununla birlikte yeni 2021 Mazda 3 teknik özelliklerine bir göz atacağız. 

2021 yılında gelen model, 4. nesil ismiyle görücüye çıktı. Mazda yeni modelde tasarım hatlarını ve teknolojik donanımı geliştirdi. Bizi bu yıl çok daha alımlı bir Mazda 3 bekliyor. Özellikle parlak siyah renk seçeneği, kesinlikle büyüleyici

2021 Model Mazda 3 Genel Özellikler

Mazda markasının çok satan modellerinden biri olan 2021 Mazda 3’e genel olarak bakalım. Son yıllarda yenilenerek oldukça çekici bir görünüme sahip olan araç, farklı renk seçeneklerine sahip. Sedan ve hatchback olarak piyasaya sürülen Mazda 3, ayrıca yüksek performansı ile dikkat çekiyor. Bununla birlikte yenilenen şık tasarımı ile bu yıl birçok kişiyi kendisine çekecek gibi görünüyor. 

Yeni Mazda 3 incelendiğinde göze ilk çarpan detaylardan biri dış tasarım oluyor. Model, yenilenen yüzü ile modern ve temiz hatlara sahip. Bu yönüyle hem spor hem de şık bir görünümü aynı anda yakalamayı başarıyor. 

2020 yılının son aylarında duyurulan Mazda 3 modeli özellikle Kanada’da ilgi çekti. Amerika ve Japonya’da sevilen Mazda, bu yıl hedeflerini daha da büyüttü. 

Mazda 3, 2019 yılında büyük oranda baştan yapıldı, değişti ve gelişti. Model bünyesine hatchback ve sedan modellerini de katarak ilerlemeye devam ediyor. Mazda 3 modeli Mazda markasının ürün gamındaki en küçük sedan modeli oluyor. Küçük boyutuna rağmen birçok farklı teknolojik sisteme sahip olan Mazda 3 modeli, günümüzün en gelişmiş otomobillerinden biri. 

Şimdi motor özelliklerine bir göz atalım. 

2021 mazda 3 motor2021 Mazda 3 Motor Özellikleri

Yeni 4. nesil Mazda 3’ün motor özelliklerine bakalım. Yeni Mazda 3 motor seçenekleri incelendiğinde göze 2 farklı motor seçeneği sunuluyor. Motolar, günümüzün alışılmış sedan motor bloklarından biraz daha büyükçe. 2.0 ve 2.5 litre olarak görücüye çıkıyor. 

Mazda 3 gücü motor seçeneğine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Ayrıca model SKYACTIV-G 2.0 DOHC motor bloğu ve 4 silindiriyle 155 beygir güç üretebiliyor. 4 silindirli bir motor bloğuna sahip olan yeni Mazda 3’ün dikkat çekici diğer yönü ise sahip olduğu tork değeri oluyor. Aynı motor seçeneği ile 155 beygire sahipken 203 Nm torka ulaşılabiliyor. 

2021 Mazda 3 SKYACTIV-G 2.5 DOHC motor bloğu 186 beygir gücü sunuyor. 2500 cc hacmine sahip motor bloğu ile 186 beygirin yanı sıra tam 252 Nm tork değerine ulaşıyor. Bu motor seçeneği özellikle yüksek performans beklentisi olan kişiler için ideal gibi gözüküyor. 

Küçük hacimli motor bloğu 6.800 dev/dk seviyesinde kesiciye giriyor. Daha büyük bir hacme sahip olan motor bloğu ise 6.500 dev/dk seviyesinde kesiciye giriyor. İki motor bloğu da değişken valf zamanlaması özelliği ile satışa sunuluyor. Bu motorlar verimlilik ve yakıt tüketimi açısından gelişmiş motor blokları olarak öne çıkıyor. 

Benzinli Mazda 6 modeli incelemesi okumak isterseniz, buradan devam edin.

2021 Mazda 3 Yakıt Tüketimi

Hem AWD hem de FWD olarak satışa sunulan yeni Mazda 3 sağladığı yüksek performans ile kullanıcıları kendine çeken bir otomobil olarak öne çıkıyor. 2021 Mazda 3 yakıt tüketimi değerleri iincelediğimizde 100 kilometrede yaklaşık 8 litre civarı bir tüketim değeri olduğunu görüyoruz.  

Günümüz şehir otomobillerine kıyasla biraz fazla gibi olan bu tüketim değerini uzun yolda 6.5 litre seviyelerine düşürebiliyoruz. Bunun yanı sıra karma kullanımda her iki motor bloğu da 100 kilometrede 7.9-8.2 litre seviyelerinde yakıt tüketimi değerlerine sahip oluyor.

2021 Mazda 3 Fiyatı

Mazda severlerin merak konusu olan 2021 Mazda 3 fiyatı ile de çok merak ediliyor. Henüz ülkemizde resmi olarak satışa çıkmamış olan Mazda 3’ün yurt dışındaki tavsiye edilen satış fiyatı ABD piyasasında 20 bin 650 dolardan 32 bin 600 dolara kadar seçilen donanım paketine bağlı olarak farklılık gösteriyor. 

Ülkemize gelmesi durumunda o günün kur ve vergileri üzerinden sahip olacağı fiyatı bulabiliriz. Şık tasarımı ve modern özellikleri ile dikkat çeken Mazda 3 ülkemize gelmesi durumunda sahip olacağı fiyat ise şimdilik belirsiz.

2021 Mazda 3 yeni özellikleriyle Mazda 3 modelleri arasında en üstün versiyon olarak kullanıcılara sunuluyor. Mazda markasının en küçük sedan modeli olan Mazda 3’ü bir giriş modeli olarak düşünebilirsiniz.

2021 Mazda 3 Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek? 

Mazda’nın pazar payının ülkenizde düşük olması sebebiyle, modelin gelip gelmeyeceği belli değil. 2019 yılında 500’ün altında kalan Mazda satışlarında bunun payı büyük. Güncel bilgiler için Mazda’nın internet sitesine göz atabilirsiniz. Bakalım, gelecek neler gösterecek? 

Yorum ekle