Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul İllüzyon Müzesi’nde Görmeniz Gereken 10 Şey

İstanbul İllüzyon Müzesi’nde Görmeniz Gereken 10 Şey

İstanbul İllüzyon Müzesi ile eğlenceli bir hafta sonu gezisine ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise gelin müzeyi yakından tanıyalım. İstanbul illüzyon müzesi’nde görmeniz gereken 10 şey!

İstanbul’da Gezilecek Müzeler / İstanbul Müzeleri

İstanbul’u keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

İstanbul İllüzyon Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuklar kadar yetişkinlerin de sıra dışı, gerçekliği öngörülemez birtakım şeylere ihtiyacı var. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak ilk olarak 2015 yılında Zagreb’te illüzyon müzesi açıldı. Burada küçük büyük demeden 7’den 70’e yoğun bir ilgi ile karşılandı. Ardından New York, Berlin ve Atina gibi şehirler de illüzyon müzelerini kurdu. 2019 yılına geldiğimizde ise 16. illüzyon müzesi olma özelliğine sahip İstanbul İllüzyon Müzesi kapılarını araladı. Açıldığı günden bu yana popülerliğini kaybetmeyen, sosyal medya gündemin düşmeyen lokasyonlar haline geldi. Özellikle çocukların hayal dünyalarına olana katkısı ise yadsınamaz.

İstanbul İllüzyon Müzesi Nerede?

İstanbul’un en kalabalık caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde yer alıyor. İster otobüs ile ister kendi aracınız ile rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir lokasyon. İstiklal Caddesi’nde bulunan Asmalı Mescit’te Namlı Han içerisinde haftanın 7 günü sabah 10.00 ile akşam 22.00 arası ziyaretçilerini bekliyor. 

Adres: Asmalı Mescit, İstiklal Caddesi, No: 180, D: 4B, 34430, Beyoğlu/ İSTANBUL.

İstiklal Caddesindeki illüzyon müzesi o kadar çok beğeni almış ki Anadolu Yakası’na da bir illüzyon müzesi inşası kararı alınmış. Nitekim burası da tıpkı diğer müze gibi haftanın 7 günü ziyaretçilerine açık. 10.00 ile 22.00 arasında hayal dünyanızın ufuklarını yeniden keşfedebilirsiniz. 

Adres: Emaar Square Mall, Ünalan Mahallesi, Libadiye Caddesi, No: B2/1/1, İSTANBUL.

İstanbul İllüzyon Müzesi Giriş Ücretleri

Hem İstiklal Caddesi’nde yer alan hem de Anadolu Yakası’nda bulunan illüzyon müzeleri için giriş ücretleri şöyledir: 

Yetişkin: 120 TL

Çocuk (0-4 yaş): Ücretsiz

Çocuk (5-18 yaş): 75 TL

Öğrenci: 75 TL

Aile Paketi: 340 TL (2 yetişkin+ 2 çocuk veya 1 yetişkin + 3 çocuk)

İstanbul İllüzyon Müzesi’nde Görmeniz Gereken 10 Şey

Sanki rüyalarınıza yolculuk yapıyormuşsunuz izlenimi veren İstanbul İllüzyon Müzesi’nde gördüklerinize inanamayacaksınız. Bazen tepetaklak dünyayı seyredeceksiniz bazen de bir masa etrafında size benzeyen yansımalar göreceksiniz. Kocaman bir sandalye üzerinde küçücük gözükeceksiniz ya da hareket eden bir silindirde kaybolacaksınız. Günün sonunda artık gözlerine güvenemez hale geleceksiniz. 😀 İstanbul İllüzyon Müzesi’nde görmeniz gereken 10 şey: 

  • Vortex Tüneli

Müzenin en dikkat çeken kısmı Vortex Tüneli. Sabit dururken bir anda ayaklarınızın yerden kesildiğini hissedebilirsiniz. Şaşırdınız öyle değil mi? Dümdüz, hareketsiz bir şekilde dururken nasıl olur da etraftaki her şey dönebilir? Aslına bakarsanız hiçbir şeyin kıpırdadığı yok. Fakat silindir şeklindeki Vortex Tüneli sizi dönme dolaptaymışsınız gibi hissettiriyor. Bu tünele girdiğiniz an sabit olan her şey birden canlanıyor, tüm dengeler değişiyor.

  • Rubin’in Vazosu

Daha önce Rubin’in Vazosu terimini duymuş muydunuz? Bilmeyenler için kısaca anlatalım. 1915 yılında Danimarkalı psikolog Edgar Rubin’in psikoloji bilimine getirdiği katkılardan biridir. Çift yönlü, karmaşık yapıya sahip olan bu vazolara bakınca kimileri insan yüzleri kimileri ise insan bedeni görüyor. Hatta bambaşka şekiller gördüğünü iddia edenler de mevcut. Rubin’in Vazosu İstanbul İllüzyon Müzesi’nde görmeniz gereken 10 şey arasında yer alıyor. Siz de kendinizi test edin. Bakalım siz bu şekilleri nelere benzeteceksiniz? 

  • Sonsuzluk Odası

Bu oda Alice Harikalar Diyarı’ndan fırlamış gibi. İsminden de anlayacağımız üzere burada baktığımız hiçbir şeyin sonu yok. Tüm duvarları boy aynaları ile kaplı Sonsuzluk Odası sizi sonsuz bir girdabın içine sürüklüyor. Optik illüzyon sayesinde size sonsuz bir mekan algısı yaratıyor. İçinden çıkamayacağınız, çıkmak istedikçe daha çok derinleşecek bir oda sizleri bekliyor. 

  • Klon Masa

Bazen günün koşuşturmasında işlere yetişemeyiz. Çok yoruluruz. “Keşke benden bir tane daha olsa.” deriz. İşte Klon Masa’da sizden tam tamına 5 tane var. Evet yanlış duymadınız. Sizin birebir kopyanız olan 5 kişi ile aynı masadasınız. Rüya gibi öyle değil mi? 60 derecelik açı ile yerleştirilen iki aynanın oluşturduğu tam daire sonucu ortaya çıkan bu görüntü perspektif algılarınızı yıkıyor. İstanbul İllüzyon Müzesi’nde görmeniz gereken 10 şeyden belki de en olağanüstü olanı. 

  • Ames Odası

Çocukken oynadığımız deve-cüce oyununu hatırlarsınız. İşte Ames Odası da tıpkı bu oyunun bir yansıması gibi. Odanın bir köşesinde dev, diğer köşesinde ise cüce var. Ames Odası illüzyon ile yine boyut algılarınızı sarsmaya niyetli. Her ne kadar sıradan bir oda izlenimi verse de tasarımında adeta sihir var. 

  • Tepetaklak Oda

Tepetaklak Oda dünyaya olan bakış açınızı değiştirmeye geliyor. Odanın içerisinde sabit bir şekilde durmanıza rağmen sizi 90 derecelik bir açı ile tepetakla ediyor. Sanki baş aşağı sallanıyormuşsunuz ya da duvara asılı bir şekilde kalmışsınız gibi gözüküyorsunuz. Aynı zamanda sosyal medyaya eğlenceli fotoğraflar da yakalayabileceğiniz bir sergi. 

  • Beuchat Sandalyesi

Bu odada herhangi bir sandalye yok. Sadece tahta direk ve köşesinde bulunan küçük bir oturma alanı mevcut. Buna rağmen sanki odada bir sandalye varmış gibi bir algı yaratarak sıradışı bir görüntü açığa çıkıyor. Beuchat Sandalyesi’ne oturan kişi küçücük gözükürken ayakta duran ise devasa boyutlarda görünebiliyor. 

  • Kaleydoskop

Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız filtreleri andıran bir bölüm. Çiçek dürbünü adı da verilen Kaleydoskop kısmında dürbünden baktığınız an size benzeyen sayısız kopyanız ile karşılaşıyorsunuz. Birbirine değişik açılar ile yakınlaştırılmış aynalar sayesinde bu görüntü elde ediliyor. İstanbul Müzesi’nde görmeniz gereken 10 şey listemizde yerini alıyor. 

  • Tabaktaki Kafa

Bu odaya müze içerisinde bulunan en şaşırtıcı alanlardan biri. Tabaktaki Kafa ile algı sınırlarınız epey zorlanacak. Vücudun gizlendiği masada sanki tabak içerisinde bir kafa olduğunu göreceksiniz. Aslına bakarsanız basit bir illüzyon tekniği kullanılarak hazırlanan Tabaktaki Kafa bölümü inanılması güç bir görüntü ortaya çıkarıyor. 

  • Döner Tablalar

Döner Tablalar İstanbul İllüzyon Müzesi’nde görmeniz gereken 10 şey listemizde bulunuyor. Siyah ve beyaz desenlerden oluşan halkalar her çevrildiğinde sanki dönüyormuş hissi uyandırıyor. Kinetik optik illüzyon olarak değerlendirilen bu olay şaşırtıcı bir görüntü ortaya çıkarıyor. Tıpkı hipnoz yönteminde kullanılan iç içe geçmiş helezonlar oluşuyor. 

Yorum ekle