Yolcu360 Blog
2022-skoda-fabia-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Skoda Fabia İncelemesi ve Özellikleri

2022 Skoda Fabia İncelemesi ve Özellikleri

Bugün sizlere hem tasarımı hem de teknolojisiyle ön plana çıkan Skoda Fabia’dan bahsedeceğiz. Yenilenen özellikleri ile birlikte yola çıkmaya hazır bu araç hakkında sizleri bilgilendirmeyi hedefledik. Gelin birlikte B segmentinin merakla beklenen araçlarından olan 2022 Skoda Fabia incelemesi yapalım.

2022-skoda-fabia

Skoda Fabia konfor özelliklerinin arttırılması, güvenlik ve asistan sistemlerinin geliştirilmesiyle daha göz alıcı hale geldi. Skoda Fabia, 1.0 litrelik turbo motor 95 ve 110 PS’lik iki farklı güç seçeneğiyle Türkiye’de satışa sunuldu. 1.0 litrelik motor versiyonunda Fabia’nın ulaştığı en yüksek sürat değeri 205 km/s olarak tespit edildi. 

Türkiye’de satılan elektrikli arabaları incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

2022 Skoda Fabia İncelemesi: Fiyatlar

Bu araç 3 farklı motor seçeneğiyle piyasada yer alıyor. Kendi kaynaklarında paylaştıkları fiyat listesi ise şu şekilde:

1.0 TSI 95 PS Elite 379.900 TL 

110 PS DSG Elite 1.0 TSI 427.400 TL 

1.0 TSI 110 PS DSG Premium 459.900 TL 

Skoda Fabia’ların motoru 1 litre hacminde ve üç silindirli turbo üniteli. Türkiye’de gördüğümüz seçenekleri 95 ve 110 beygir güç üretebiliyor. Araç, orta ve üst seviye donanım paketleriyle piyasaya sunuluyor. Ayrıca 110 beygirlik Elite ve Premium paketler DSG şanzımanla kullanıcının beğenisine sunuluyor.

Yeni Skoda Fabia’ların performans odaklı olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan değişiklerle kullanıcılara sportif bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Sınıf liderliğini ele almaya hazırlanan yeni Skoda Fabia’lar şehir içi kullanıma oldukça uygun. Bu araç pek çok ünlü model arabayla da rekabet ediyor. 

2022 Skoda Fabia İncelemesi: Dikkat Çekici Özellikleri

2022-skoda-fabia-2

Bu araçta şasi ve süspansiyon konusunda çeşitli opsiyonlar mevcut. Kendisinden önceki modellerine göre bu aracın uzunluğu 111 mm, genişliği ise 48 mm artmış. Yüksekliği 23 mm azalırken aks mesafesi 94 mm artmış. Bunun yanı sıra bagaj alanında da 50 litrelik bir artış var. Skoda Fabia 1780 mm genişliğinde ve 1460 mm yüksekliğinde.  Toplamda 380 litre bagaj hacmine sahip fakat arka koltuklar yatırıldığında 1190 litrelik bir bagaj hacmine ulaşılıyor. Dolayısıyla yeni Skoda Fabia’lar iç yaşam alanında konforu hedefliyor diyebiliriz.

40 litrelik standart yakıt depo hacmini eğer isterseniz 50 litreye kadar çıkartma imkanına sahipsiniz. Yani WLTP çevrimine göre 900 kilometreyi aşkın menzil kat etmeniz mümkün. Yapılan değişikliklerle araç daha sessiz ve akıcı hale geldi. 9 farklı kaporta rengine sahip Skoda Fabia, full led farlara ve led stoplara sahip. Bu minik detayların kullanıcılara keyif vermesi amaçlanıyor. Bu araç 14 inç ve 15 inç çelik jantları ve 15 ila 18 inç arası alaşımlı jantlarıyla oldukça dikkat çekici. Ek olarak araçta şerit takip ve uyarı asistanının olması büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra otomatik dikey ve yatay park özelliğiyle ön plana çıkıyor. Geliştirilmiş kör nokta algılama asistanı ve trafik işaretlerini tanıma sisteminin olması sürücüyü mutlu ediyor. Yaya ve bisikletli algılayabileyen Skoda Fabia, otomatik frenleme sistemine sahip. Araçta adaptif hız sabitleyicisinin olması bir avantaj olarak görülüyor.

2022 Skoda Fabia İncelemesi: İç Tasarım

Cam tavanıyla sürücünün beğenisine sunulan bu araçta çift bölgeli Climatronic klima mevcut. Özellikle cam tavan arka tarafta oturan kullanıcıları memnun edeceğe benziyor. 3.5 inçlik bilgi ekranının yanı sıra 6.5 inçlik dokunmatik ekranı da var. Wireless SmartLink, Android Auto ve Apple CarPlay de bu araçta desteklenen bağlantılardan. Bu özelliklerine bakarak Skoda Fabia’ların teknoloji noktasında yeni bir sayfa açacağını söyleyebiliriz. Özetle yeni Skoda Fabia’lar çok yönlü olması ve şık tasarımıyla birçok kullanıcının gözdesi haline geleceğini söyleyebiliriz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle