Yolcu360 Blog
2022-hyundai-ioniq-5-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Hyundai Ioniq 5 İncelemesi ve Özellikleri

2022 Hyundai Ioniq 5 İncelemesi ve Özellikleri

Son yıllarda otomotiv endüstrisi, elektrikli araç üretimine önem veriyor. Bunun bir geçiş süreci olduğunu varsayarsak tüm markalar bu trende ayak uydurma çabasında. Hyundai de elektrikli araç üretimi konusunda ağırlığını ortaya koyan markalardan bir tanesi. Özellikle Hyundai Ioniq 5 modeli herkes tarafından çok beğeniliyor. Oldukça gözde bir model. Biz de sizin için 2022 Hyundai Ioniq 5 incelemesi yaptık.

Türkiye’de satılan elektrikli arabaları incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Dikkatleri üzerine çeken model Hyundai Ioniq 5, elektrikli araç endüstrisine birçok şey vaat ediyor. Gelişmiş teknoloji ve yenilikçi özellikler ile bezeli olan bir otomobil. 

Hyundai Ioniq 5, elektrikli araç endüstrisi içinde on sekiz dakikanın altında %10 – 80 şarj olma kapasitesiyle ilgi görüyor. Ayrıca bu özelliği aracın, beş dakika içinde 100 kilometreye varan bir sürüş menzili yakalayabileceğini gösteriyor.

hyundai-ionic-5-2022

Güney Kore menşeili, fütüristik bir görüntüye sahip olan araç özellikleri bakımından ilgi odağı. Bu nedenle yazımızda, Hyundai Ioniq 5 ile ilgili bir inceleme yapmak istiyoruz. 

Hyundai Ioniq 5, 2022 Hyundai Ioniq 5 modeli nedir, Hyundai Ioniq 5 incelemesi nasıl gibi çok merak edilen sorulara değiniyoruz. Gelin hep birlikte elektrikli araç endüstrisinin ilgi odağı, 2022 Hyundai Ioniq 5 modelini inceleyelim. 

2022 Hyundai Ioniq 5 Özellikleri

2022 Hyundai Ioniq 5 model elektrikli araçlar oldukça ilgi görüyor. Elektrikli araç endüstrisinde rekabetin kızıştığı belli oluyor. Gelin hep birlikte 2022 Hyundai Ioniq 5 model aracın özelliklerine, söyle bir bakalım. 

  • Dış Görünüş Stili

2022 Hyundai Ioniq 5, kolay kolay yoldaki başka marka bir araçla karıştırılmayacak bir stile sahip. Aracın üç metrelik bir dingil mesafesi mevcut. Bunun yanında ilk pony’lerden ilham alan bir duruşu var. 

Hyundai Ioniq 5 tamamen elektrikli bir otomobil olarak tasarlanıyor. Şarj performansının göz alıcılığı yanında dışarıdan görünümü de oldukça görkemli. 

  • İç Mekan

Hyundai Ioniq 5 model aracın iç tasarımı oldukça modern ve şık. Ayrıca rakip otomobillerin aksine minimalist bir şekilde dizayn edilmiş izlenimi veriyor. 

hyundai-ionic-5-2022-3

Otomobilin kabinine iki adet büyük, on iki inç düz ekran hakim. Bu ekranlardan bir tanesi gösterge paneli için kullanılıyor. Bir diğeri ise daha çok eğlence sistemleri için adapte edilmiş durumda. Bunun yanında dilerseniz araca, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ekleyebiliyorsunuz. 

  • Geniş Alan 

Sürücülerin, araç sahiplerinin dikkat ettiği bir araç özelliği kullanılabilir alan miktarı. Bu alan miktarı da Hyundai Ioniq 5 model otomobilde çok iyi düşünülmüş bir tasarım. 

Araçta bulunan üç metrelik dingil mesafesinden dolayı, araçta yolculuk eden kişiler geniş diz ve baş mesafesinin tadına varıyor. Otomobilde bulunan ikinci sıra koltuklar dahi on dört cm kayabiliyor. 

Hyundai Ioniq 5 modelinin sağladığı geniş alandan doğan ferahlık, cam tavan ile buluşuyor. Arka koltuklarda oturan yolcular için bardak tutucu raflar ve şarj aleti yerleri var. Ayrıca otomobilin bagaj hacmi de çok geniş.

2022 Hyundai Ioniq 5 modelinin bagaj hacmi, 532 litre hizmet veriyor. Üstelik otomobilin arka koltukları yatırıldığında bagaj hacmi, 1.600 litreye varıyor. 

  • Gelişmiş Teknoloji

2022 Hyundai Ioniq 5 model araç, gelişmiş teknolojik sistemlerle donatılmış bir otomobil. Önden çarpma uyarısı, otomatik acil frenleme, kör nokta uyarısı, dikkat izleme gibi sistemler mevcut. 

Hyundai Ioniq 5 ayrıyeten uzaktan park etme, otoyolda sürüş yardımı, araçtakiler kapıyı açtıklarında trafiği izleyen akıllı çıkış sistemi gibi hizmetler sunuyor. Elektrikli güneşlik, elektrikli bagaj kapağı, LED farlar ve arka lambalar, ısıtmalı direksiyon simidi, anahtarsız giriş ve çalıştırma özellikleri de var. 

  • Sürüş Modları

2022 Hyundai Ioniq 5 model otomobilin direksiyon simidinin alt kısmından sürüş modunuzu seçebiliyorsunuz. Araç için tasarlanmış üç adet sürüş modu var. Eco, Normal ve Sport sürüş modları arasından birini tercih edebilirsiniz. 

2022 Hyundai Ioniq 5 İncelemesi

Hyundai Ioniq 5 görkemli ve ilginç tasarımı sayesinde oldukça dikkat çeken bir araba. Otomobil elektrikli bir araç olduğundan dolayı ön ızgarasında açıklık bulunmuyor. 

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Hyundai Ioniq 5 model arabanın büyük alaşım jantları da göz alıcı. Hyundai Ioniq 5 bir crossover araç. Bu nedenle her yerde gövde kaplaması mevcut. 

Çok beğenilen Hyundai Ioniq 5 model aracın, üç yüz altmış derecelik park kamerası var. Bundan dolayı araçta bulunan dikiz aynalarında kamera, sensörlerle entegre halde çalışan LED göstergeler kullanılıyor. 

Hyundai Ioniq 5 model araç, bir elektrikli cihazı pil vasıtasıyla şarj edebiliyor. Ayrıca bu özellik, araç çalışır vaziyette olmadığı zamanlarda da kullanılabiliyor. 

Otomobilin genişliğince uzanan arka lamba kısmı oldukça dikkat çekici duruyor. Aracın LED piksel çubuğunun tamamı yanar vaziyette hizmet veriyor. Ayrıca göstergeler, park lambaları ve geri vites lambaları yandığında kolayca fark ediliyor.

2022 Hyundai Ioniq 5 Tasarım

Araçta ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar yer alıyor. Bununla birlikte ısıtmalı bir direksiyon simidi de araçta mevcut. Otomobilde çift bölgeli klima kontrol sistemi de mevcut. 

Elektrikli araç endüstrisinin en beğenilen modellerinden olan 2022 Hyundai Ioniq 5, SUV segmentinde olan bir otomobil. Birbirinden değerli birçok özelliğe sahip olan araç aynı zamanda şık bir tasarımla yollarda boy gösteriyor. Hyundai Ioniq 5 model aracın, Tesla gibi elektrikli araç endüstrisinde yeri sağlam markalara sıkı bir rakip olacağını düşünüyoruz. 2022 Hyundai Ioniq 5 modeli araç, elektrikli araba endüstrisine iddialı giriş yapan modellerin başında geliyor. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle