Yolcu360 Blog
2022-fiat-egea-hibrit
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Fiat Egea Hibrit İncelemesi

2022 Fiat Egea Hibrit İncelemesi

2022 Fiat Egea Hibrit incelemesi ile gelecek on yıl boyunca çok tercih edilecek bir modeli farklı açılardan değerlendirdik. 2022 Egea hibrit motor özellikleri, yakıt tüketimi, performansı ve menzili ile ilgili konuları gözden geçirdik. Yeni Egea Hibrit hakkında merak ettikleriniz varsa mutlaka okuyun…

2022-fiat-egea-hibrit-2

Egea Hakkında

2022 Fiat Egea Hibrit özellikleri ve fiyatı ekseninde bir otomobil incelemesi yapmadan önce model ailesinden biraz bahsedelim. Fiat markası, Türkiye pazarının en çok tercih edilen otomobillerini üretmesi ile biliniyor. Fiat, ekonomik sürüş, ulaşılabilir fiyat politikası ve uygun parça, oto servis desteği gibi özellikleri ile cazip bulunuyor. Geçmiş yıllarda Siena, Linea, Albea gibi modeller de bu sebeplerle çok tutulmuştu. 

Linea, Albea gibi modellerden sonra yepyeni bir yaklaşımla Egea ile karşımıza çıkan Fiat, ülkemizin en çok tercih edilen markası. Egea 2022 yılında satışa sunduğu 1,5 cross station karoserli, 1,5 litrelik direk enjeksiyonlu benzinli motora ve ona eklenmiş bir elektrikli motora sahip. Aracın hem mild hibrit hem normal hibrit teknolojisine sahip olması çok önemli. Hibrit Egea, 130 beygir güç ve 250 Nm tork sunuyor. 

Fiat Egea Otomatik Hibrit

Egea’nın genç kitlesi için bu model çok beklenen bir modeldi. Hem hibrit olsun hem otomatik olsun hem de Egea olsun…

Egea model ailesinde güncel hibrit modeller şöyle:

  • Sedan Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Easy Otomatik
  • Fiat Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Urban Otomatik
  • Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Lounge Otomatik
  • Hatchback Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Urban Otomatik
  • Fiat Egea Cross 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Street Otomatik
  • Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Urban Urban
  • Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Lounge Otomatik
  • Cross Wagon Egea 1.5 T4 Hibrit 130 HP AT Lounge Otomatik

Fiat Egea Cross Wagon 1.5 T4 Hibrit Özellikleri

İncelediğimiz araç Egea Cross Station karoseri. Crosswagon olarak tanımlanan araç hafif yerden yüksek ama dev bagajı ile konfor odaklı. Jantlar ve çamurluklar cross olmasına vurgu yapıyor. Tasarımı ile SUV ile SW arasında kalanları tam onikiden vuruyor. Hem kocaman bir aile arabası hem de araziye uyumlu ve asi duruyor. Detaylara bakınca mesela ön farlarla orta panjurun birleşme şekli çok şık ve Egea’ya özgü. Hibrit donanımla LED farlar da oldukça yenilikçi bir tasarımla geliyor. Farların içinde LED Tecnolojisi yazısı olması da hoş bir detay olmuş. 

Fiat Egea Cross Wagon 2022 Geliyor! yazımız için tıklayın.

 

Fiat Egea Cross Wagon İç Mekan Özellikleri

Egea yeni yaşam alanı ile de çok tercih ediliyor. Bagajı en geniş sedan modellerden biri olan Egea sedan gibi HB karoser de bu konuda çok bonkör. Ayrıca yaşam alanında bolca eşya gözü var. Bardaklık, su koymak için gözler çok konforlu. Bu konfor detayları, tüm Egea modellerini çekici kılıyor. Model özelinde baktığımızda diz ve baş mesafesi hem arka yaşam alanında hem önde çok iyi. Zaten Fiat Egea Cross Wagon, geniş bir otomobil. Arka kol dayama var. Kafalıklar deri kaplamalı. Sert plastik malzeme yok denecek kadar az. 

Anahtarsız çalıştırma ve anahtarsız giriş özelliği mevcut. tamamen elektrikli motor kullanılarak park edilebiliyor olması da önemli. Fiat Egea Cross Wagon bagaj özellikleri ise oldukça çekici. 550 litrelik bagajı sınıfının en iyilerinden. Bagaj aydınlatması ve için eşya gözleri de var. 

Dijital klima çok kullanışlı. Kablosuz şarj sunan saklama alanı var. USB girişi de sunuluyor. Öde iki adet bardaklık, kumaş kaplamalı kol dayama var. Ortada dijital gösterge ekranı var. Elektrik motorunu nasıl kullandığınızı gösteren bir ekran da var. Bu ekran elektrikli motorun performansı ve batarya durumu hakkında bilgi veriyor. 

Fiat Egea 1.5 FireFly Turbo Hybrid Motor Özellikleri

Öncelikle incelediğimiz araç, turbo beslemeli ve elektrikli motorla çalışıyor. Hibrit motor, çok verimli. Elektrikli modda sunduğu menzil güzel bir değere sahip. Turbo beslemeli 1,5 litrelik benzinli motor ile elektrikli motorun uyumu çok iyi. Maksimum hızlanması 206 km/s şeklinde. Motorun performansı pek çok kullanıcı tarafından beğeniliyor. 

Çift kavramalı şanzıman kullanılması hem sürüş konforu hem de sürüş keyfi açısından önemli. 7 ileri DSİ şanzıman var. Motorla şanzıman uyumu çok başarılı. Ara hızlanması vites küçültüp dip gaz yaptığınız zaman bile çok iyi. Bu güzel performans değerleri, aracı hem konforlu hem ekonomik kılıyor. 

Türkiye’de üretilen otomobillerden biri olan Egea 1,5 Turbo Hybrid modelinde, MTV avantajı da mevcut. 1,5 litre çok büyük avantaj. Alt vergi diliminde kalıyor. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle