Yolcu360 Blog
smartfortwo.jpg

Smart ForTwo 2022 Modelleri

Teknolojik gelişmeler hemen her sektörde kendini gösteriyor. Dünyanın geleceği hakkındaki endişeler ve artan nüfus gibi faktörler, otomobil sektöründe de karşılık buluyor. Otomobil markaları, ürettikleri ve tasarladıkları yeni araba modellerinde özellikle yakıt tüketimi ve sürdürülebilirlik hakkında araştırmalar yapıyor. Araçlarda kullanılan fosil yakıtların çevreye verdiği zarar son yılların tartışma konuları arasında yer alıyor. Dolayısıyla yakıt tüketimi konusunda verimli olan ya da elektrik ile çalışan araçlar oldukça popüler. Bunların yanı sıra tüm dünyada artan nüfus, şehirlerin kalabalıklaşmasına bu da insanların daha kompakt araçlara ilgi duymasına neden oluyor. Smart araba modelleri ise bu beklentilerin tam ortasında konumlanıyor. Smart ForTwo 2022 modellerini henüz Türkiye’de göremedik  ancak Smart’ın en çok tercih edilen modellerini sizin için bir araya getirdik.

smartfortwo-1.jpg

Dünden Bugüne Smart

Yenilikçi modelleri ile ilgi toplayan Smart, 1994 senesinde Mercedes-Benz ve Swatch ortaklığıyla hayata geçti. Ancak bu İsviçre ve Alman ortaklığı uzun sürmedi. Ortaya çıkan model konusunda anlaşamayan Swatch ve Mercedes, yollarını ayırdı. 

Mercedes-Benz; Smart projesine kendi devam etti ve 4 senelik bir çalışmanın ardından 1998 senesinde satışa başladı. Bir şehir arabası olan Smart Fortwo, Smart’ın ilk otomobili olarak hala hatırlanıyor. Satışa sunulduğu ülkelerde heyecan ve takdirle karşılanan Smart, o dönemden beri artan bir ilgiyle takip ediliyor. 

Smart modelleri ilk günden beri tasarlanırken hem dünya hem de insanlar merkeze alınıyor. Yani bu Alman yapımı araba hem insanların hayatını kolaylaştırıyor hem de dünyaya daha az zarar veriyor. 

Smart ForTwo 2022: Ekonomik ve Şık

Şık tasarım, konforlu kullanım ve verimli yakıt tüketimi gibi hemen herkese hitap eden özellikler, Smart araba modellerinde buluşuyor. Mercedes; Smart’ın gördüğü ilgiye ve maddelerine güvenerek, 2003 senesinde iki Smart birden üretti. Çift kişilik ve üstü açık olan bu spor model Roadster ve Roadster Coupe, 0’dan 100 km’ye ortalama olarak 10 saniyede çıkıyor. Smart; bir sene sonra da bu modellerini biraz büyüttü ve Forfour modelini kullanıcıların beğenisine sundu. 

2004 model Forfour, 5 kapalı bir hatchbag. Smart Forfour ile Smart Fortwo’nun başarısı hedefleniyordu ancak beklenen ilgiyi göremedi. Bu durum karşısında Smart Roadster ve Smart Forfour’un üretimine son verildi. İlk üretildiğinde oldukça ilgi gören Fortwo ise yeniden tasarlandı. Smart Fortwo, 2. nesil olarak 2007 senesinde kullanıcılarla buluştu. Yapılan iç makyaj ile farklılaşan 2. nesil Fortwo, eskisine nazaran biraz daha büyümüştü. 

Smart araba modelleri her geçen yıl geliştirilerek üretilmeye devam ediyor. Smart’ın yıllar için Smart Fortwo Cabrio 2018 ve Smart EQ Fortwo gibi pek çok sevilen modeli oldu. Yeni nesil Smart araba modellerini merak ediyorsanız; işte en tutulan Smart Forfour ve Smart Fortwo son modelleri

Smart Fortwo Cabrio Fiyatları | Smart Fortwo Cabrio Özellikleri yazımız için tıklayın.

 

Smart EQ Forfour Premium

Elektrikli bir Smart modeli olan EQ Forfour Premium, farklı renk seçenekleriyle sunuluyor. Otomatik vitesli araç aynı zamanda Hatchback. 5 kapılı Smart elektrikli araba modeli, darbeye dayanıklı döşemelerle sunuluyor. Siyah ön paneli ile şık bir dizayn sunan EQ Forfour Premium, ısıtmalı koltuk ve direksiyonu ile konforlu kullanım vadediyor. Arıza kiti, seyir kontrolü ve akıllı telefon entegrasyonu gibi teknolojik donanımlarla destekleniyor. Modelde 16 inç ve 5 çift kollu jantlara yer veriliyor. Çok parlak kaplamalı bu siyah alaşım jantlar, tarzı ile oldukça beğeniliyor.

Smart EQ Fortwo Coupé Pulse Premium

Smart EQ Fortwo Coupé Pulse Premium, iki kapılı bir Smart modeli olarak ön planda. İki kişilik bu mini araba modeli, otomatik vitese sahip. Şehir içi kullanım için tasarlanan model, kolay park edilebiliyor olması ile pratik kullanım sunuyor. CO2 verimliliği A sınıfı olan EQ Fortwo Coupé Pulse, 164 sa/km elektrik enerjisi tüketimi ile performans gösteriyor. Renkli koyu camları ve LED’li gündüz farları ile hem konfor hem güvenli kullanım vadediyor. Isıtmalı koltuklar ve sürücü için gözlük bölmesi gibi ayrıntılar, Smart’ı cazip kılan unsurlar arasında yer alıyor.

Smart EQ Fortwo 

Smart EQ serisi araçlar, %100 elektrikli olmaları ile çevre dostu otomobillerin en iyi örneklerinden. Sıfır emisyon ile performans gösteren EQ Fortwo, şehirde kullanım için ideal özellikler barındırıyor.  22 kW’lık şarj dönüştürücü ile sunulan model, 40 dakika içinde ortalama %80 oranında şarj oluyor. Yüksek çekiş gücüne sahip olan motor, 60 kW gücünde. Smart EQ Fortwo, saatte maksimum 130 km hız yapabiliyor. Tek vitesli olması, özellikle yoğun şehir trafiği için kolaylık sağlıyor. Standart ve eco sürüş modları barındıran Fortwo, enerjinin geri kazanılmasına imkan yaratıyor. 

Smart ForTwo 2022: EQ Fortwo Coupe

Couple gövde tipine sahip olan Fortwo, iki kişilik bir model. 2020 model Smart Fortwo Coupe; 82 hp beygir gücünde. Saatte maksimum 130 km yapabilen araç, elektrikli olması ile ön plana çıkıyor. Smart EQ Fortwo Coupe; 11.5 saniye içinde 0’dan 100 km’ye çıkabiliyor. Otomatik vites ile kullanım kolaylığını destekleyen akıllı araç, yokuş kalkış desteği, yorgunluk tespit sistemi ve şerit takip sistemi gibi konfor odaklı özellikler barındırıyor. Elmas görünümlü ön ızgara ve karbon alaşımlı hafif gövdesi, şık bir tasarımda birleşiyor. Kademeli açılan kapılar, tavan rayları ve köpekbalığı yüzgeci anten, tasarımın tamamlayıcı detayları arasında yer alıyor. 

Smart Forfour

17,6 kWh’lık Li-on bataryadan beslenen Smart Forfour, 82 beygir gücünde. Eğer şarjı tamamen doluysa 155 km’ye kadar yol katedebiliyor. 160 Nm tork değerine sahip olan akıllı araç, otomatik şanzımana sahip. Smart Forfour’un 0’dan 100 km’ye çıkması için 12.7 saniye gerekli. Forfour’un azami hızı ise saatte 130 km. Tüm Smart modelleri gibi Forfour da oldukça ufak. Ancak 4 kişi kapasiteli araç, tüm kişiler için konforlu bir yolculuğu garantiliyor. 

Yeni nesil otomobillerde daha sık yer bulacağı düşünülen otonom sürüş, Smart modellerinde yer alıyor. Otonom sürüş sistemi, sürücülerin güvenliği için destekleyici görevinde. Trafik durumunu kontrol etme gibi otonom sürüş dinamikleri, Smart araçların özellikleri arasında. Kişiselleştirilebilen ve sürdürülebilir olan bu eğlenceli minik araçlar, zamanda konforlu sürüş deneyimi ile de beğeni topluyor.  

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

 

 

1 yorum