Yolcu360 Blog
fiat-egea-cross-wagon-2022-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Fiat Egea Cross Wagon 2022 Geliyor!

Fiat Egea Cross Wagon 2022 Geliyor!

Fiat Egea Cross Wagon 2022 modeli çok merak ediliyor. Cross Wagon 2022 hakkında en çok merak edilenler ise yakıt tüketimi, fiyatı ve bagaj genişliği. Bagaj genişliği, aileleri memnun edecek yeterlilikte. Fiat Egea Cross Wagon 2022 fiyatı da sınıfı için makul görülebilir. Yakıt tüketimi konusunda da kullanıcıyı memnun edecek bir optimizasyona sahip. Gelin, detaylı bir Egea Cross Wagon incelemesi yapalım…

fiat-egea-cross-wagon-2022-3

Fiat Egea Hakkında

İtalyan otomobil devi Fiat, Egea ailesi ile çok eleştirildi. Diğer yandan pazara sunulduğu ilk yıldan beri Türkiye’de en çok satan modeller listesinde hep zirvede. Bu süre boyunca sadece bir kere Renault Megan Sedan’ın birinci sıraya oturduğunu gördük. Tabi, çok satması, en iyi olması anlamına gelmiyor. Ama en iyi fiyat & performans optimizasyonu yaptığını gösteriyor. Marka, Egea Sedan, Egea HB, Egea Cross ve SW seçenekleri ile pazarda tutuluyor. En çok satan karoser ise tabi ki sedan. 

Fiat, geçtiğimiz yıl Egea Cross Wagon seçeneğini tanıttı. Daha geniş, daha aile stili olan otomobil büyük ilgi gördü. Biz de Egea Cross Wagon testi arayanlar için detaylı bir inceleme yaptık. Egea Cross Wagon özellikleri için okumaya devam edin…

2022 Egea Cross Wagon Özellikleri

Fiat’ın 2021’de piyasaya soktuğu model, çok beğenildi. 2022 yılında vagon güncellemesi yapılan otomobil, bu sınıfın en çok tercih edilenlerinden biri olacak. Peki, Egea Cross tasarımı, iç mekan özellikleri ve diğer detaylar nasıl?

Tasarım Özellikleri

fiat-egea-cross-wagon-2022

Tasarımı ile çok tutulacağı tahmin ediliyor. Otomobilin özel tasarlanmış tampon ve marşpiyelleri çok dikkat çekti. 2022 yılında aldığı vagon güncellemesi önemli. kaş tasvirli gündüz LED farları çok havalı. Yerden yüksek tasarıma güçlü tamponlar eklenmiş. Uzun şasi, özellikle yandan bakınca daha fazla dikkat çekiyor. 

Arkadan bakınca karartılmış stop lambaları çok etkileyici olmuş. Camın etrafını kaplayan spoyler tasarımı da güzel. Egzoz çıkışlarının olmadığı buz grisi difüzörlü tampon da havalı duruyor. Bagaj kapağının iki yanında model ve marka logosu var. Ama SW ibaresi yok. 

Passiona RED renk seçeneği de bu versiyona özel olarak sunuluyor. 17 inç elmas kesim jantlar da genel şıklığın tamamlayıcısı. 

Fiat Egea Cross Wagon Ölçüleri

  • 4589 mm uzunluk
  • 1542 mm genişlik
  • 1575 mm yükseklik

İç Mekan Özellikleri

fiat-egea-cross-wagon-2022-11

Saklama alanı konusunda fark yaratıyor. Yeni model; yerden yüksek yapısına daha uzun boyuta ve daha fazla konforlu yaşam alanına sahip. Üstelik hem arka koltuklarda hem de ön koltuklarda yaşam alanı çok geniş. 

Direksiyon simidi tasarımı şık ve ergonomik. Direksiyon simidi ile hem multimedya ekranı hem de arkasındaki dijital ekranı yönetmek mümkün. İki yanında analog göstergelerin olduğu multimedya ekranı konforlu. 7 inç standart büyüklüğündeki dokunmatik ekranın kalitesi iyi. Kablosuz cep telefonu bağlantısı özelliği var. Havalandırma menfezleri ve klima kontrol alanı alt kısımda yer alıyor. Orta konsolda 12 V soket girişi var. Ayrıca 1 adet USB bağlantı soketi var. Vites topuzu klasik yapıda. İki adet bardaklık var. 

Baş mesafesi artmış. Bu da ferahlık sunuyor. Koltuklarda kırmızı dikişler dikkat çekiyor. Yanal destekler koltukları konforlu kılıyor. Arka sıradaki koltuklarda da konsolda 1 adet USB bağlantısı var. Ayrıca arka koltuklarda da diz ve baş mesafesi çok geniş. Koltuklarda ISOFIX bağlantısı var. 

Cross Wagon bagajı ile fark yaratıyor. Koltuklar normal konumda iken bile bagaj hacmi çok iyi. Fiat Egea Cross Wagon bagaj hacmi, müthiş. Otomobil, 550 litre bagaja sahip. 

Güvenlik Donanımı Nasıl?

fiat-egea-cross-wagon-2022-1

Versiyonun güvenlik sistemleri, ülkelere göre değişiyor. Trafik işaretleri tanıma sistemi, adaptif hız sabitleyici, acil durum freni, otomatik uzun farlar, kör nokta uyarı sistemi gibi donanımlar standart. Markanın resmi web sitesine bakarak donanım özelliklerini inceleyebilirsiniz. 

Motor ve Şanzıman Özellikleri

Güncel Fiat Egea ailesinde 4 motor kombinasyonu var. 2’si benzin ve 2’si dizel olmak üzere 4 motor seçeneği sunuluyor. 

  • 1,4 Fire 95 HP güç 127 NM tork olan benzinli motor:  6,6 litre yakıt tüketimi yapıyor. 6 ileri manuel şanzımanla geliyor. 
  • 1,0 Fire Fly 100 HB güç 190 Nm tork olan benzinli motor: 5,5 litre yakıt tüketimi yapıyor. 5 ileri manuel şanzımanla geliyor. 
  • 1,3 multijet 95 HP güç 200 Nm tork olan dizel motor: 4,3 litre yakıt tüketiyor ve 5 ileri manuel şanzımanla geliyor. 
  • 1,6 multijet 130 HB güç 320 Nm tork olan dizel motor: 4,5 litre yakıt tüketimi yapıyor ve 6 ileri manuel şanzımanla geliyor. 

Fiat Egea Cross Wagon Alınır mı Alınmaz mı?

Egea Cross ya da Avrupa’daki ismiyle Tipo Cross, markanın SUV segmentinde yer alıyor. Farklı açılardan çok ilgi çekici bir otomobil. Ayrıca uygun fiyat avantajı, geniş yaşam alanı önemli. Üstelik uygun fiyatlı parça avantajı da onu çekici kılıyor. SW karoser ile aile otomobili olma avantajını da sunuyor. Bu özellikleri ile kesinlikle tercih edilebilir. 

Bilindiği üzere Avrupa SW karoser çok tutuluyor. Maalesef Türkiye kullanıcısı SW araçlara pek yönelmiyor. Özetle sedan karoser hala lider. Ancak giderek daha fazla stationwagon tercihi olacağı da tahmin ediliyor. Çünkü genç aileler bu karoserin konforunu ve aile vurgusunu seviyor.  

Egea Cross Wagon, station sevmeyenler için de güzel bir otomobil. Çünkü tasarımda SUV karakteri ağır basıyor. Ama iç mekanda SW karoserin ferahlığının konforunu yaşayabiliyorsunuz. 

Fiat Egea Cross Wagon Fiyatları

fiat-egea-cross-wagon-2022-2

Fiat Egea Cross Wagon fiyatı Avrupa için açıklandı. 24 bin Euro başlangıç fiyatı ile Avrupa’da baharda satışları başlıyor. Ancak Fiat Egea Cross Wagon Türkiye fiyatı henüz belli değil. Yakın zamanda fiyatlar belirlenecektir. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz? Egea Kiralama Fiyatları nasıl?

Kiralık Egea fiyatları, modele yani karosere göre değişiyor. Sedan Egea kiralama fiyatı ile HB Egea kiralama fiyatı farklılık gösterebiliyor. Ayrıca rent a car firmalarının da farklı fiyat politikaları olabiliyor. Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle