Yolcu360 Blog
2022-cupra-leon-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid İncelemesi

2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid İncelemesi

2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid nasıl? Cupra Leon 1.4 e-Hybrid incelemesi ile aracı yakından tanıyalım. Cupra Leon 1.4 e-Hybrid özellikleri ve diğer detaylara birlikte bakalım. 

Seat markasının altında gelişen ve spor otomobiller sunan Cupra, hibrit modeller üretiyor. Şarj edilebilir hibrit teknolojisine yatırım yapan marka, sportif sürüşten de ödün vermiyor. Seat logosu altında performans odaklı modeller sunan Cupra, çok tercih edilen modeller sunuyor. Cupra kelimesinin anlamı ise “cup” ve “racing” kelimelerinden türemiş bir kısaltma. 

Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Tasarım Özellikleri

Seat’ın Türkiye’ye gelen ilk Cupra’sı Leon olmuştu. Şarj edilebilir hibrit versiyonu ile Seat Leon ise geleceğe göz kırpıyor. Tasarımda Cupra’ya özgü stilden vazgeçemiyor. Panjur ve bagaj kapağı üzerinde Cupra logoları çok oturaklı duruyor. Tek donanımla gelen otomobilde LED gündüz farları çok şık. Far kombinasyonu, otomobilin tasarımındaki sportif ddetayları destekliyor. Tek parça stoplar ile dikkat çekici olmuş. Sportif ve şık görünen LED stopların içinde dinamik sinyaller var. Arka tampon alanında köşelede yerleşen bakır renkli egzoz tasarımı da hoş. Tampon altında yer alan difüzör aerodinamik için büyük katkı. Bu özellik, tasarıma müthiş bir sportiflik takmış. 

  • Cupra Leon 1.4 e-Hybrid İç Mekan Özellikleri

2022-cupra-leon-int

Cupra Leon 1.4 e-Hybrid modelinin yaşam alanına geçtiğimizde çok etkileyici bir konforla karşılaşıyoruz. Koltuklarda sabit kafalık kullanılmış. Ama koltukların genel tasarımı, çok sportif. Cupra Leon 1.4 e-Hybrid koltuklarında bakır rengi dikiş izleri de çok şık duruyor. Bakır renkli detayları olan direksiyon simidi de aynı şekilde şık. Aracın içinde söz konusu bakır rengi detaylar öne çıkıyor. Bakır detaylar, kişisel zevke göre beğenilebilir ya da beğenilmeyebilir. Ancak bu bakır detayların çok farklı bir stil sunduğu kesin. 

10,25 inçlik dijital gösterge paneli, çok kullanışlı. Dijital gösterge gibi 10 inçlik multimedya ekranı da standart pakette geliyor. Dokunma hassasiyeti ve menü içeriği başarılı. Ayrıca sistemde navigasyon da sunuluyor. Apple Carplay, MirrorLink ve Android Auto bağlantıları başarılı. Cupra Leon 1.4 e-Hybrid’de üç bölgeli otomatik klima standart olarak sunuluyor. 

  • Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Donanım Özellikleri Nasıl?

Güvenlik donanımı konusunda ve sürüş destek sistemleri açısından da Cupra Leon 1.4 e-Hybrid, çok zengin. Ön koltukların arasındaki merkezi hava yastığı ile güvenlik seviyesi oldukça yüksek. Şerit takip asistanı, acil frenleme sistemi, elektronik sürüş güvenliği detayları çok başarılı. Araçtaki sürüş güvenliği ve kalitesi üst seviyede tutulmuş. XDS adı verilen elektronik diferansiyel kilidi ve DCC isimli adaptif süspansiyon sistemi önemli detaylar. Tüm bunlarla virajlarda yol tutuşu çok başarılı. 

2022 Maserati Grecale İncelemesi yazımızı okumak için tıklayın.

  • Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Sürüş Dinamikleri

Spor sürüş zevki yaşatmak üzere geliştirilmiş bir otomobil olan Cupra Leon, yol tutuşu ve sert süspansiyonu ile beğeniliyor. Yüksek hızlarda bile konfordan ödün vermiyor. Bağımsız arka süspansiyon sistemi, çok başarılı. Kişiselleştirmeye olanak veren sürüş modları, işlevsel. Individual mod seçildiğinde sürücü, pek çok detayı kendine göre ayarlayabiliyor. Direksiyon tepkisi, motor tepkileri, süspansiyon yapısı gibi pek çok sürüş özelliği, kişiselleştirilebiliyor. 

  • Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Teknik Özellikleri

Teknik özellikler ile aracın nasıl bir sportif sürüş sunduğuna bakabiliriz. Hızlanma verileri kadar motor özellikleri de burada öne çıkan detaylar. 

  • Motor Tipi ve Konumu: Hibrit, sıralı turbo ve elektrikli motor
  • Enerji: Benzinli ve elektrikli
  • Silindir / Subap Sayısı: 4/16
  • Silindir Hacmi: 1395 cc
  • Toplam Sistem Gücü: 245 HP
  • Toplam Sistem Torku: 400 Nm
  • 0-100km/s Hızlanma: 6,7 sn
  • Maksimum Hızlanma: 225km/s
  • Şanzıman: 6 ileri otomatik şanzıman
  • Aktarma: Önden çekişli

2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Hızlanma Verileri

Hız odaklı bir otomobil için bu veriler çok önemli. Aracın ölçülen hızlanma verileri şöyle:

  • 0-50 km/s Hızlanma: 3,0 sn
  • 0-80 km/s Hızlanma: 5.0 sn
  • 0-100 km/s Hızlanma: 6,7 sn
  • 0-120 km/s Hızlanma: 9,1 sn
  • 0-130 km/s Hızlanma: 10,8 sn
  • 0-400 m Hızlanma: 15,4 sn
  • Maksimum Hızlanma: 225 km/s

Sonuç: 2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Alınır mı Alınmaz mı?

Cupra Leon 1.4 e-Hybrid’de sistem tam hızlanma talep ettiğinde içten yanmalı ve elektrikli motor birlikte tepki veriyor. Özetle;  Cupra Leon 1.4 e-Hybrid, tutumlu ve sportif bir otomobil deneyimi yaşatıyor. 

Malzeme ve işçilik kalitesi, Cupra’ya özgü detaylarla sportif bir yapıda. Standart donanım listesi konfor ve güvenlik ekipmanlarıyla çok zengin. Tüketim ve hızlanma dengesi kurabilen başarılı bir hibrit sisteme sahip. Bu bilgileri göz önüne alarak karar verebilirsiniz. 

2022 Cupra Leon 1.4 e-Hybrid Yerine Ne Alınır?

BMW 1 Serisi ve Volvo XC40 güçlü rakipler. Premium kompakt hatchback sınıfının modern üyelerinden biri olan BMW 1 Serisi önemli bir rakip. Diğer yandan Volvo XC40 da tercih edebileceğiniz bir seçenek. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle