Yolcu360 Blog
araba-al-sat-2.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Araba Al Sat ile Nasıl Kar Edilir?

Araba Al Sat ile Nasıl Kar Edilir?

Araba alırken nelere dikkat edersiniz? Araç satma süreci nasıl işliyor? Araba al-sat yöntemi ile para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunlar ve aklınıza takılan tüm araba alım-satım sorularını cevaplıyoruz. 

araba-al-sat

Yaz Tatilinde Araba Kiralamak: Yazın Araçsız Kalmayın yazımız için tıklayın.

Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer ticari zekanıza güveniyorsanız, “Ben bu işlerden anlarım.” diyorsanız size bir haberimiz var. Araba alıp satarak kendinize bir gelir elde edebilirsiniz. Hatta gerekli araştırmaları yapar, aracı piyasa değeri karşılığında müşterilere sunarsanız bu işten kar bile elde edebilirsiniz. 

Alacağınız araç ister sıfır, ister ikinci el olsun detaylı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. İşte araba alırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Size Uygun Bütçe

En önemlisi alacağınız aracın ücreti sizi zorlamamalıdır. Hatta almak istediğiniz araca kendinize göre belirli bir bütçe ayırmanızda fayda var. Aracın, sıfır ya da ikinci el eş değerlerini inceleyip bir fiyat skalası belirlemelisiniz. Aksi takdirde farkında olmadan yüksek rakamlar karşılığı kalitesiz araç alımı yapmış olabilirsiniz.

  • Kullanım Süresi ve Modeli

Araç alırken en sık duyulan sorudur: “Araç kaç model?” Satıcının verdiği cevap doğrultusunda aracın kaç senedir kullanıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Fakat bir konuda uyaralım. Bazı araçların modeli eski olmasına rağmen kilometresi düşük olabilir. Bu durum bizlere aracın az kullanıldığını ya da ihtiyaçtan satılığa çıkarıldığını düşündürür. Eğer az kullanılmış, temiz bir araca denk gelirseniz fırsatı kaçırmayın. 

  • Tam ve Sağlam Bakım

Aracın ilk günkü gibi görünmesini sağlayan düzenli bir şekilde yapılan bakımlarıdır. Alacağınız araç ikinci el de olsa tam ve sağlam bakımları sayesinde değerini korur. Dilerseniz aracı satın almadan önce ekspertiz kontrolünden geçmesini isteyebilirsiniz. Ekspertizden gelen rapor ile aracı satın alıp almayacağınıza daha kolay karar verebilirsiniz.

  • Tasarruflu Yakıt

Sıfır ya da ikinci el araç alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında yakıt tüketimi de gelir. Yakıt cimrisi araçlar sayesinde karlı çıkan siz olursunuz. Fazla yakıt tüketen araçları alabilirsiniz ama satarken zorluk yaşarsınız. Kimse fazla yakıt tüketen aracı istemez hatta uzak durur. Araba alıp satarken kar elde etmek için yakıt tüketimini göz ardı etmemelisiniz.

  • Yedek Parça Sorunu

Bazı araçların yedek parçaları kolayca bulunabilirken bazı araçların parçalarını bulmak sizi yorabilir. Hatta çoğu yedek parça fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı bulunamıyor. Araç aldıktan sonra tekrar satacağınız için yedek parça sorunu yaşamak istemiyorsanız bu durumu önemsemelisiniz. 

Araba Satarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araba satım aşaması alım aşamasına göre biraz daha zorlayıcıdır. Sizler nasıl ki bir aracı alırken ince eleyip sık dokuyorsanız aynı şekilde sizden alacak müşteri de araç hakkında detaylı bilgi edinmek ister. Hem ikna kabiliyetiniz yüksek olmalı hem de satmak istediğiniz aracın özelliklerine hakim olmalısınız. Peki araba satarken nelere dikkat edilmeli? Gelin birlikte inceleyelim. 

  • Aracınızı satılığa çıkarmadan önce fiyat araştırması yapmalısınız. Belirlediğiniz rakam gerçekçi ve tam değerini karşılamalı. Aksi takdirde alıcıları kendinizden uzaklaştırır, aracınızın satılma oranını epey düşürürsünüz. 
  • Aracınızın tüm bakımlarını eksiksiz bir şekilde yaptırmalısınız. Bu sayede gelen müşteriye karşı aracınızı rahatlıkla tanıtabilirsiniz.
  • Temizlik de en az bakım kadar önemlidir. Kim çamurlu, camları kirli bir aracı almak ister ki? Aracınız pırıl pırıl olmalı ki albenisi yükselsin.
  • Aracınızın vergileri başta olmak üzere tüm borçları ödenmiş olmalı. Ayrıca aracınızın hiçbir borcunun olmadığını belirten resmi belgeyi de müşteriye göstermeniz için yanınızda bulundurmalısınız. 
  • İnternete yükleyeceğiniz ilan başlığı ve aracınızın fotoğrafları net olmalıdır. Müşterinin aklında soru işareti bırakmayacak şekilde tasarlanan ilanların satış oranı daha yüksektir. 

Araba Al Sat Nasıl Yapılır?

Araba alıp satmaya karar verdiniz fakat nasıl yapılacağını bilmiyorsanız sizi hemen bilgilendirelim. Öncelikle farklı yöntemlerle araba al sat yapabilirsiniz. Kısaca araba al sat nasıl yapılır birlikte bakalım. 

  • Eğer ticaretten anlıyorsanız ve aracılar ile zaman kaybetmek istemiyorsanız kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Ufak bir meblağ ile çıktığınız araba al sat işinde kısa zamanda gelirinizi katlayabilirsiniz. 
  • Diğer bir yöntem ise oto galeri açarak buradan araç satışlarınızı gerçekleştirmek. Fakat bu size epey pahalıya mal olacaktır. Dükkan açma ruhsatı, gerekli izinler vs. derken hem zaman hem para kaybetmeye devam edersiniz. Yine de bu yöntemi de tercih edenler oldukça fazla. Oto galeri sayısının her geçen gün artması sizin de dikkatinizi çekmiştir. Eğer araba al sat işini resmiyete dökmek istiyorsanız bu yöntem yasaldır. Her ne kadar işin başında bütçenizi zorlasa da araba alıp satarken elde ettiğiniz kar sayesinde kısa zamanda maddi durumunuzu toparlayabilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360 ile hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle