Yeşilköy gezilecek yerler hakkında derlediğimiz bilgileri okuduktan sonra bu semti avucunuzun içi gibi bileceksiniz. Pazarından, sahil parkına kadar keyifli zaman geçirebileceğiniz tüm yerleri sizin için bu yazıda topladık. İşte İstanbul Yeşilköy ile ilgili tüm detaylar…
Yeşilköy Nerede?
Yeşilköy, İstanbul Avrupa yakasında bulunan Bakırköy ilçesine bağlı bir mahalle. Deniz kenarında yer alan Yeşilköy’ün komşuları ise Florya ve Yeşilyurt semtleri. Bu semt, bir zamanlar İstanbul’un en meşhur semtleri arasındaydı. Çünkü 2019 yılında kapanan Atatürk Havalimanı buradaydı. Hatta havalimanının eski adı da Yeşilköy Havalimanı idi.
Yeşilköy’e Nasıl Gidilir?
Yeşilköy’e farklı yöntemlerle ulaşabilirsiniz. Yola çıktığınız noktaya göre Yeşilköy’e otobüsle, Marmaray ile, minibüs ya da dolmuşla ulaşabilirsiniz. Yeşilköy’e gelmişken Florya ya da Bakırköy merkezi de gezeyim derseniz özel aracı da tercih edebilirsiniz. Günlük uygun fiyatlı araç kiralama seçeneklerine göz atarak rahat bir gezi yapabilirsiniz.
Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede kiralık araç rezerve etmenin keyfini çıkarın. Üstelik 7/24 ödüllü Misafir Merkezi desteğiyle!
En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
İstanbul Yeşilköy Gezi Rehberi: Yeşilköy’de Gezilecek En İyi Yerler
Osmanlı döneminde bir balıkçı mahallesi olan Yeşilköy bugünlerde İstanbul’un en hareketli semtlerinden birisi. Yolunuz Bakırköy’e düşerse, bu canlı ilçeyi gezmeden dönmeyin deriz. Yeşilköy’de gezilecek yerler ise şunlar…
İstanbul’da günübirlik gezilecek yerler konulu yazımızdan devam etmeye ne dersiniz?
İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi
Havacılığa ilginiz varsa Yeşilköy’de bulunan bu müze tam size göre. İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nin tarihi 1. Dünya Savaşı sonuna uzanıyor. Savaş sonrasında, farklı ülkelere ait uçakların toplanıp müze açılması fikri doğmuş. Ancak müze ilk olarak 1971’de İzmir’de açılmış. Şehir merkezinde bulunmadığı için de beklenilen rağbeti görmemiş. 1985 yılında ise müze, bugünkü yerine yani Yeşilköy’e taşınmış.
İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, günümüzde askeri havalimanının yanındaki alanda yer alıyor. 15 bin metrekarelik alana kurulu müzede, Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan araçlar, silahlar ve kıyafetler yer alıyor. Müze pazartesi hariç her gün açık.
Yeşilköy Marina
Marina’da deniz kenarında soluklanıp kendinizi İstanbul’dan uzak bir tatil kasabasında hissedebilirsiniz. Her ne kadar İstanbul’un diğer marinaları kadar büyük olmasa da kıyı boyu uzanan tekneleri gün batımında görmek keyif verici.
Surp Stepanos Ermeni Kilisesi
Surp Stepanos Ermeni Kilisesi 1826 yılından günümüze gelmiş. Son olarak ise 2000 yılında restorasyon görmüş. Sade bir dekorasyona sahip kilisesi hem pazar ayininde hem de dini günlerde yoğun ziyaretçi alan bir yer. Kilisenin bitişiğinde ise Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu var.
Yeşilköy Sahil Park
İstanbul’da yaşayanlar bir parkın ne kadar değerli olduğunu bilir. Çünkü park, büyük şehirde hava alabileceğiniz, özgürce dolaşabileceğiniz nadir yerlerdendir. Sahil Park da deniz kenarında arkadaşlarınızla ya da ailenizle hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan.
Parkta yürüyüş parkuru, tenis kortu, çocuk oyun alanı, lunapark, basket sahası, kafe ve bisiklet parkuru var. Park, Şenlikköy mahallesinde.
Yeşilköy Sosyete Pazarı
Tüm aradığınız şeyleri tek bir yerde hem de uygun fiyatlarla bulabileceğiniz sosyete pazarına uğramalısınız. Pazarda tekstil ürünlerinden, makyaj malzemelerine kadar çok çeşitli ürünler satılıyor.
İstanbul semt pazarlarının en meşhurlarından bu pazar, hem sosyete pazarı hem de halk pazarı. Şimdi gelelim akıllardaki soruya; “Yeşilköy pazarı hangi gün açık ve nerede?” Pazar, her çarşamba günü sabah 8 ile 20.00 arası açık.
Pazar, Florya ile Yeşilköy arasında kalan Çiroz mevkiinde. Pazara gitmek için Bakırköy meydandan kalkan minibüslere binebilirsiniz. Özel aracınızla gelmek için de Bakırköy üzerinden Yeşilköy’e ulaşabileceğiniz yolu takip edebilirsiniz.,
İstanbul’un pazarları yazımızdan devam etmeye ne dersiniz?
Yeşilköy Feneri
Fener, İstanbul boğazına giriş yapan gemilerin ilk olarak gördüğü deniz feneri. Tarihi Yeşilköy Feneri, 1856 yılında Fransızların İstanbul’a bıraktığı bir yapı. Kurulduğu dönemde Ayastefanos deniyormuş. Daha sonra Yeşilköy ismini almış. 23 metre yükseklikteki deniz feneri, 1988 yılına kadar 3 kez restorasyon görmüş.
Yeşilköy’e gelmişken üzerinde birçok tarihi binanın bulunduğu İstasyon caddesinde de yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz.
Yeşilköy’ün Tarihi
Yeşilköy, Osmanlı döneminde yoğunlukla Rumların yaşadığı bir balıkçı semtiymiş. 1926 yılına kadar da Ayastefanos ismini taşımış. Cumhuriyet döneminde ismi Türkçeleştirilerek Yeşilköy adını almış. Hatta bu adın verilmesinde Halit Ziya Uşaklıgil’in etkili olduğu da rivayet ediliyor.
Burası pek çok tarihi olaya tanıklık etmiş bir semt. Kırım savaşı sırasında Fransızlar Yeşilköy’e yerleşmiş. Deniz feneri de o dönemden günümüze geliyor. 1877-1878 yıllarında Osmanlı Rus Savaşı sonunda imzalanan Ayastefanos Antlaşması da yine buraya ait.
31 Mart ayaklanmasını bastıran Hareket Ordusu da yine Yeşilköy’de konakladı. Bugün de bu tarihi olayın izlerini semt sokaklarında görmek mümkün. Yeşilköy’ün sokak isimlerinden bazıları ¨Mahmut Şevket Paşa Caddesi¨ ve ¨Hareket Ordusu Sokak¨.
Semt, 20. yüzyıla kadar Türkler, Rumlar, Ermeniler ve Levantlara ev sahipliği yaptı. Günümüzde de bu döneme kiliseler ve mezarlıklarla tanık olabilirsiniz.
Yorum ekle