Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yeni Nesil Skoda Fabia’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Yeni Nesil Skoda Fabia’dan Beklenen Açıklama Geldi!

2021 Skoda fiyat listesinde Fabia Combi olacak mı, sorusu çok sık soruluyordu. Yıl sonunda yeni nesil Skoda Fabia’dan beklenen açıklama geldi! Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Skoda marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Yeni Nesil Skoda Fabia’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Yeni Nesil Skoda denince merak edilen konulardan biri de Combi modeline ne olacağıydı. Uzun zamandır beklenen açıklama CEO Thomas Schaefer’ dan geldi. Autonews Europe Derigisine açıklama yapan Skoda’nın ünlü CEO’su dördüncü nesil Fabia için çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Kaynak: https://www.skoda-storyboard.com/

Bildiğiniz üzere 2019 boyunca birçok marka, station wagon gövde tipine veda etti. Skoda’nın da Fabia Combi modeli stationwagon ve karlılığı tartışılır. Skoda’nın  bu konuda nasıl bir yol izleyeceği hakkında uzun süre hiçbir açıklama yapılmadı. Bu gövde tipinin yeni nesil Skoda Fabia’da olmayacağı yönündeki söylentiler giderek merak konusu olmaya başladı. Söylentilerle ilgili açıklamayı ise geçtiğimiz ay içinde CEO Thomas Schaefer yaptı. yani artık birinci ağızdan bilgiler söz konusu. 

Yeni Skoda Fabia Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Skoda Fabia Combi 2021’de Devam!

Dördüncü nesil Skoda Fabia Combi modeli üretilmeye devam edecek. Autonews Europe’a yaptığı açıklamalarda Combi versiyonunun üretilmeyeceği söyletilerinin aksine konuşan CEO Thomas Schaefer, Combi modelinin Skoda markası için çok değerli olduğunu belirtti ve bu versiyonun giriş segment paketlerindeki önemini vurguladı. Giriş segmentinde yer almaya devam edeceğini sözlerine ekleyerek modelin sevenlerine müjdeli bir haber verdi.

2020 Skoda Kodiaq Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Skoda Fabia İçin Combi Versiyonu Çok Önemli!

Kaynak: https://www.skoda-storyboard.com/

Uygun fiyatlı ve kullanışlı otomobiller sunma yönünde vaatleri olan Skoda için Fabia Combi modeli ile de bu vaatleri yerine getiriyor. Tüketicinin de Fabia modelleri içerisinde de Combi modelini tercih oranı son derece yüksek. Fabia satışlarının üçte birlik kısmından daha fazlasını Combi modeli oluşturuyor.

Fabia’nın birçok rakibinin station wagon gövde tipinde üretimi durdurulmuştu. Ancak Skoda Fabia Combi bu gövde tipini bırakmak yerinde yeni nesil Fabia Combi ile üretmeye devam ediyor. Rakiplerinin aksine gövde tipini koruyan Skoda Fabia, rekabette kendini platform değişikliği ile gösteriyor.

Skoda Kamiq 2020 Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Fabiadan Platform Değişikliği Kararı

Yeni nesil Skoda Fabia’nın MQB A0 platformu üzerinden üretileceği belli oldu. Bu platformun asıl mimarı ise Wolkswagen. Wolkswagen Polo, Audi A1, Seat İbiza gibi modellerde karşılaştığımız MQB A0 platformu sayesinde de bu araçlarla aynı motor seçeneğini taşıyacağı anlamına geliyor. Dördüncü nesil Skoda Fabia için beklediğimiz motor özelliklerinde giriş segmentte 1.0 litrelik TSI motor için 95 ve 115 beygirlik iki farklı seçenek sunması var. Ancak markanın bununla yeterli kalmayıp birde 1.5 litre hacminde 150 beygir gücünde bir motorla da bizleri karşılayabileceğini düşünüyoruz. Son yıllarda giderek ön plana çıkan hibrit teknolojisinin de bu araç için dikkate alınacağı ise bir diğer ihtimalimiz. Yeni Skoda Fabia hibrit modeli ile de bizleri  karşılayabilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle