Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yayla Sahili Kamp | Yayla Sahili Nerede?

Yayla Sahili Kamp | Yayla Sahili Nerede?

İstanbul’un dibinde Saros Körfezi’nin o güzel suyuyla Yayla sahili… Tam olarak, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlıdır. İstanbul’a yakın denize girilecek yer arayışındaysanız bu tarafları unutmayın derim. Yerleşim yeri fazla olan, orada oturanların ve çevrenin tercih ettiği bir sahil… Berrak bir denize girmeyi, yeni sahiler keşfetmeyi seven biriyseniz uğrayabilirsiniz. Burada güzel bir beach bulunuyor geldiğinizde fotoğraflık yerler ararsanız ilk adresiniz orası olsun. Direkt Yayla sahil için bir tatile çıkmanıza gerek yok ancak Saros Körfezi keşfine çıkarsanız burada gününüzü geçirip yeni sahillere yelken açabilirsiniz. Sizde araç kiralama ya da kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak bu güzel sahili keşfetmeye ne dersiniz?

Yayla Sahilin Yolu Nasıl?

Yayla sahilin yolu oldukça düzgün… Yol konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınız bir sahil…

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yayla Sahilin Denizi Nasıl?

Uzunca bir sahili var. Plajı kum, denizi tertemiz, suyu sakin, dibi ise çok berrak… Plajı kum ancak suyun içi taşlık ve bazı yerlerde denizkestaneleri var. Dolayıyla deniz ayakkabısı şart… Bazı noktalarda denize giriş kolay olsun diye etrafta oturanlar ufak müdahalelerde bulunmuş ancak kısıtlı olduğu için kalabalık oluyor. Etrafta yerleşim çok olduğu için hafta içi normal bir kalabalık var ama asla kimsesizlik aramayın. Denize girmek için güzel mekan arayışındaysanız da Altunhan Beach’i tercih edebilirsiniz. Daha sonra imkanları ile ilgili ayrıntılı bilgi veririz.

Pırlanta Plajı Kamp yazısı için tıklayınız.

Yayla Sahili Kamp

Yayla sahil kamp yapabileceğiniz yerlerden… Kimsesiz bir yer olmadığı için de ıssız yer sevmeyenlerdenseniz burayı seversiniz. Yayla sahil konumuna geldiğinizde aracınızla denize paralel 5 dakika daha ilerlerseniz çadır kurmak için güzel alanlar bulabilirsiniz.

Saros Körfezi ile ilgili yazdığımız diğer yazılarda da belirttiğimiz gibi Edirne’nin genel sorunu olan havanın kararmasıyla ortaya çıkan sinekler Yayla’da da mevcut… O yüzden sinek kovarınız kesinlikle yanınızda olmalı ve sinekler ortaya çıkmadan iyice sürünmelisiniz.

  • Yayla Sahilde Market, Restoran, Otel vs Var mı?

Merkezde konaklayacak otel pansiyon tarzı kalabileceğiniz yerler mevcut… Gıda gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz marketler de bulunuyor.

Altınkum Plajı Kamp / Altınkum Plajı Nerede yazısı için tıklayınız.

Yayla Sahilinin Etrafı Temiz mi?

Sahilin etrafı genel olarak temiz… Hemen arka tarafında birçok villa olduğu için halk buranın kirli kalmasına izin vermiyor olabilir. Yinede şunu unutmayın yerde ateş yakma durumunuz olursa köz ve küllerinizi toplamadan ayrılmayın. Lütfen doğada ayak izinizden başka bir şey bırakmayın.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle