Yolcu360 Blog
Xiaomi elektrikli otomobil fabrikası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Xiaomi Elektrikli Otomobil Fabrikası Açıyor!

Xiaomi Elektrikli Otomobil Fabrikası Açıyor!

Xiaomi elektrikli otomobil fabrikası ile sektöre girmeye hazır. Şimdi detaylara bir bakalım.

Elektrikli otomobil pazarı, katlanarak büyüyen bir kaç parlak ekonomiden biri. Dünyanın geleceğinin elektrikli araç teknolojisi, üretimi, pazarlaması ve buna da alternatif yakıt seçenekleri ekseninde geliştiğini görüyoruz. Anketler ve araştırmalar bu pazarın daha fazla büyüyeceğini gösteriyor. Elbette teknoloji devleri de bu pazardan nasıl bir pay alabileceğini merak ediyor.

Apple, Samsung, Siemens, Bosch gibi markaların yakın zamanda bu alanda projeler ürettiğini gördük. Xiaomi de elektrikli otomobil üretimi konusunda kolları sıvayan markalardan biri. Marka elektrikli otomobil konusunda öne çıkacak atılımlar yapmayı planlıyor. Xiaomi elektrikli araç projesi konusunda yeni gelişmeler var. Detayları sizin için araştırdık…

xiaomi elektrikli otomobil fabrikası

Xiaomi Elektrikli Otomobil Fabrikası: Xiaomi Elektrikli Araç Üretimi Başlıyor mu?

Çin markası,  Xiaomi elektrikli araç üretimi konusunda 2021 sonunda önemli kararlar aldı. Pekin’de yılda ortalama 300 bin  Xiaomi araç üretimi için proje kararı alındı. İki aşamalı bir fabrika inşaatı için yakın zamanda temel atılacak. Kurulan fabrika da 2024 yılında tam kapasite üretime geçecek. Ortalama 10 milyar dolarlık bu yatırımın gelecekte trafikte çok daha fazla elektrikli otomobil sebebi olacağı kesin.

Marka bu konuyu resmi olarak Hong Kong Borsa’sına yaptığı açıklama ile duyurdu. Söz konusu açıklamada elektrikli otomobil üretimi için fabrika kararı alındığı belirtildi. Xiaomi’nin Kurucusu ve Başkanı olan Lei Jun, elektrikli araç üretimi konusunda heyecanlı olduklarını söyledi. Markanın ilk elektrikli araçları için yan şirket açılımı bilgisi de verildi. Aslında yine Xiaomi’ye ait bir yan kuruluş altında faaliyet gösterilecek.

Xiaomi elektrikli otomobil fabrikası

Xiaomi Elektrikli Otomobil Fabrikası ve Üretim Detayları

Xiaomi elektrikli araç fabrikasında üretim 2024 yılında başlayacak. Bunun yanı sıra yılda ortalama 300 bin elektrikli Xiaomi otomobil piyasaya çıkacak. Ayrıca üretimler Xiaomi Automobile markası çatısı altında gerçekleşecek. Üretilecek olan modeller, akıllı elektrikli otomobil statüsünde olacak. Büyük oranda otonom sürüş özellikleri olacak. Üstün güvenlik donanımı da bizi bekliyor. Marka, güvenlik donanımı konusunda bağımsız laboratuvarlarla çalışacak.

Xiaomi Neden Elektrikli Otomobil İşine Giriyor?

Xiaomi elektrikli motorla çalışan otomobiller üretme kararı alırken kendisinde bulunan bazı özellikleri göz önüne aldı. Burada bu pazara girmek için çok sayıda avantajı olduğunun farkında. Öncelikle zaten akıllı teknolojiyi bilen bir alt yapısı var. Markanın donanım tabanlı internet hizmeti konusunda uzman olması önemli bir avantaj. Akıllı ekosistem konusunda da markanın geniş bir yayılım alanı var. Ayrıca Xiaomi, akıllı elektrikli araçların teknolojilerini iyi tanıyor. Güçlü marka algısı da önemli bir avantaj. En önemlisi de bu alanda başarı getirecek olan yatırım gücüne sahip.

Elektrikli Otomobil Pazarının Önemi Nedir?

Elektrikli araç piyasası, hemen herkes için parlak gelecek fikirleri ile dolu. Milyar dolarlık yatırım hacmi olan teknoloji devleri için bu pazar, artık tartışmasız gelecek hedefi. Ancak bireyler bile bu pazarda kendilerine gelecek hayali kurabiliyor. Yeni bir kariyer alanı arayan mühendisler elektrikli araç teknolojisinin bir yerinden tutup uzmanlaşmayı düşünebiliyor. Mesela yazılımcılar, bu konuda özel eğitimler alabiliyor. Bunun yanı sıra tasarımcılar da yine özellikle bu pazara yönelik projeler geliştirerek markaların kapısını online olarak çalabiliyor. Sadece elektrikli araçlar teknolojisi takip eden bloglar açmak, video içerikler üretmek bile bu işin geleceğinde yer almak için büyük adımlar olabilir. Gelecek için umutsuz olmamak, ancak bilgi ile mümkün!

Bugün Renault, Mercedes Benz, BMW, Jaguar, Bentley, Maserati, Porsche, Toyota, Honda, Hyundai gibi pek çok otomobil markasının en az bir tane elektrikli modeli var. Elektrikli otomobil üretmeyen bir kaç marka kaldı. Bunlardan biri de Mazda. Ancak Mazda, bu konuda farklı bir misyonu benimsediği için özellikle bu pazara yönelmiyor. Diğer yandan akıllı otomobil üretimi konusu epeyce gündemde. Otomobil markaları akıllı araba üretimi için akıllı telefon üreticileri ile işbirliği yapıyor. Yakın zamanda BMW’nin Apple ile görüştüğünü de görmüştük.  Xiaomi ise doğrudan bu işi kendisi yapmak istiyor. Bu cesaret de gerçekten önemli!

xiaomi logo

Xiaomi Hakkında

Çinli elektronik şirketi olan Xiaomi’nin merkez ofisi Pekin’de. Markanın kurucusu Lei Jun adlı Çinli iş insanı ve mühendis. 6 Nisan 2010 yılında Yingu binasında ofisini açan marka, bundan sonra çok hızlı bir büyüme ivmesi izledi. Bugün tüm dünyada yaklaşık 23 bin çalışanı olan  Xiaomi, akıllı telefon pazarının da lider markaları arasında yer alıyor. Kısa sürede çok güçlü bir marka kimliği yakalamayı başaran Xiaomi’nin yakın zamanda farklı teknoloji yatırımları yapacağı da konuşuluyor.

yolcu360 blog arama banner

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle