Yolcu360 Blog
BMW CE 04 Motosiklet Üretimi Başladı!
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > BMW CE 04 Motosiklet Üretimi Başladı!

BMW CE 04 Motosiklet Üretimi Başladı!

BMW CE 04 motosiklet nasıl? Son günlerde otomobil basınında en çok konuşulan konulardan biri BMW CE 04 motosiklet modeli. Markanın görücüye çıkardığı ve seri üretim kararı aldığı yeni motosikletini sizin için yakından inceledik. BMW CE 04 ne zaman satışa çıkar ya da BMW CE 04 Türkiye’ye gelir mi araştırdık…

BMW Motosikletleri

Dünyanın en prestijli otomobil markalarından biri olan BMW, Avrupalı genleri ile de çok değerli. Alman otomotiv markası BMW’nin yolculuğunun uçak motoru üretimi ile başladığını bilmeyen yok. Zaten marka logosu de uçak motoru pervanesini stilize ediyor.

Marka, 1900’lerin başlarında üretilen ilk uçak motorlarından otomobile geçti.  Daha sonra farklı araç motorları da üreten dev bir marka oldu. BMW motosiklet alanında da hayalleri süsleyen modeller üretiyor. BMW motosiklet modelleri, sadece motor tutkunları için değil herkes için heyecan verici.

BMW’nin motosiklet modelleri, sundukları tasarımlarla farklı olmayı başarıyor. Diğer yandan teknoloji konusunda da çok yenilikçi detaylar sunuyorlar. BMW motosiklet modelleri içinde son günlerde çok konuşulan model ise BMW CE 04. Peki, BMW CE 04 nasıl özelliklerle gelecek? BMW CE 04 özellikleri ve üretim aşaması hakkında detaylar şöyle…

BMW CE 04 Motosiklet resimleri

Konseptten Seri Üretime…

Otomobil dünyasında bir modelin önce konsept olarak üretilip tanıtımı sonra da seri üretimi yaygındır. Konsept modelle seri üretimden çıkan model de genellikle birbirine çok benzemez. Çünkü bantta işler değişir. Ekonomi, hızlı üretim, kullanışlılık, testler ve mühendislik tasarımı biler. Elbette seri üretimle tasarım arasında fark olması da normaldir.

Motosiklet dünyasında da bunun örneklerini görüyoruz. BMW de geçtiğimiz yıl bir konsept motosiklet tanıtmıştı: BMW CE 04 motor. Şimdi, onun için seri üretim kararı aldı. elektrikli motosiklet sınıfında rekabeti kızdırmaya gelen elektrikli CE 04, 2022’de yollarda olacak.

BMW CE 04 Motosiklet fotoğrafları

2022 BMW CE 04 Motosiklet Modeli Hakkında

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi önce konsept modeli gördük. Şimdi de seri üretim başladı.  elektrikli motosiklet modeli BMW CE 04, heyecanla bekleniyor. 2022 içerisinde satışa çıkacağının haberi de verildi. Lüks elektrikli motosiklet almayı düşünenler 2022 BMW CE 04 modelini bekleyebilir. Dikkat çekici tasarım özellikleri, yüksek menzili ve elbette elektrikli motorun performansı ile beklemeye değer. Pek çok motosiklet tutkunu BMW CE 04 modelini tasarım açısından etkileyici ve farklı buluyor.

Teknik açıdan da 15 kW / 20 beygir normal, 42 beygir / 31 kW maksimum güç gibi “acayip” özellikler var. 50 km/s hıza 3 saniye altında çıkabiliyor olması ise heyecan verici. Maksimum hızlanması da 120 km/s şeklinde açıklanıyor. Hızlanma verileri ve motor gücü ile şimdiden hayalleri süslüyor. CE 04’ün alt sürümü de olacak. Bu alt sürümde maksimum 32 kW / 31 beygir güç verebilen motor olacak.

Bu modelde de güç düşmesine rağmen maksimum hız 120 km/s olarak kalıyor. Ayrıca alt sürümde menzil, 100 km olarak açıklanıyor.Alt sürüm dedik ama üst sürümü de anlatalım. Modelin üst versiyonu 8.9 kWh pil paketine sahip. Menzil konusunda da tatminkar. 130 km menzili var. Elbette menzil, kullanıma da bağlı bir durum.

Seri bir elektrikli motosiklet olmasının yanında premium özellikleri de var.  Opsiyonel hızlı şarj sistemleri ile enerji alıyor. BMW CE 04, 230 kg ağırlığında bir motosiklet. Bu yüzden kolay hareket ettirmek adına bir geri vitese de sahip.

BMW CE 04 Motosiklet fotoğrafları

BMW CE 04 Fiyatı Belli mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi henüz seri üretimi başlamış olan bir motosikletten bahsediyoruz. Hal böyle olunca markanın sunduğu resmi bir fiyat bilgisi de yok. Ancak muadillerini düşünerek bir ortalama fiyat vermek mümkün.  Buna göre BMW CE 04 fiyatı 12 bin dolar civarında karşımıza çıkacak.

BMW CE 04 polis motosikleti

Avrupalı Polisler İçin BMW CE 04

Polislerin motosiklet kullanımı, şehir içinde güvenlik açısından çok önemli. BMW CE 04 seri üretimi tamamlandığında Alman polisi için bir paket sunulacak. Bu konuda da şimdiden görüşmeler yapılmış. Ayrıca polislere özel versiyon üzerinde çalışılıyor. BMW CE 04 polis versiyonu da merakla bekleniyor.

BMW CE 02 fotoğrafları

BMW CE 02 ve BMW CE 04

Elektrikli motosiklet alanına yatırım kararı alan BMW, bu konuda gerçekten çok önemli adımlar atıyor. Haberini verdiğimiz BMW CE 04 dışında markanın bir CE 02 versiyonu da var. Elektrikli motosiklet CE 02 şimdilik konsept aşamasında. Bu modelle marka, özellikle şehir içinde motor kullanmayı isteyen gençleri hedef alıyor. CE 02, teknik bilgilere göre 90 km/s hıza çıkabiliyor. Ayrıca 11 kW (15 beygir) gücünde bir elektrik motoru var.  İki kişiyi taşıyabilen modeli heyecanla bekliyoruz. Ancak ne zaman pazara sunulacağı ise bilinmiyor.

yolcu360 blog arama banner

Motosikletle şehir turu atmak ve bazen de uzun yola çıkmak büyük bir tutku. Ayrıca pratik ve hızlı olma konforu da var. Buna rağmen araç kiralama ihtiyacınız varsa yolcu360.com ile aradığınız modeli hemen bulabilirsiniz. Kiralık araç fiyatlarını listeleyerek bütçenize uygun seçeneği bulabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle