Yolcu360 Blog
Gaziantep Şehitkamil İlçesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gaziantep Şehitkamil’de Gezilecek Yerler

Gaziantep Şehitkamil’de Gezilecek Yerler

Gaziantep Şehitkamil hakkında bilgiler neler? Şehitkamil’de gezilecek yerler nereleri, Şehitkamil’de ne yenir ve Gaziantep Havalimanı Şehitkamil arası kaç km? Sizde araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak Gaziantep Şehitkamil’de gezilecek yerler listesini keşfetmeye ne dersiniz?

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesinde Gezilip Görülecek Neler Var?

Şehitkamil ilçesi hakkında bilgiler bulup, ilçe sakinlerinden aldığımız bilgilerle keyifli bir gezi rehberi yaptık. İşte Gaziantep Şehitkamil gezisi için ipuçlarımız…

gaziantep-sehitkamil

Şehitkamil Hakkında Bilgiler

Şehitkamil ilçesi, Şahinbey’le birlikte Gaziantep’in en yoğun ve kalabalık kısımlarını içinde barındıran, dolayısıyla Gaziantep’in merkezini teşkil ettiğini söyleyebileceğimiz iki ilçesinden biri. İlçe, Şehitkamil ismini, 1920 yılında, o henüz 14 yaşındayken, Antep Savunması sürecinde, annesinin peçesini zorla indirmeye kalkan Fransız askerlerine karşı geldiği için süngü ile öldürülen Kamil’in isminden alıyor. Bu yönüyle de çok özel bir yer olduğunun altını çizmek gerek. Peki, Gaziantep Şehitkamil’de gezilecek yerler nereleri ve Gaziantep Havalimanından Şehitkamil’e nasıl gidilir?

Gaziantep Oğuzeli Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Şehitkamil Gaziantep Havalimanı Arası Ulaşım

Şehitkamil ilçesi ile Gaziantep Havaalanı arası yaklaşık 30 – 35 kilometre. Bu mesafe ise yine yaklaşık olarak 50 dakikada katedilebiliyor. Bunun içinse farklı yollar benimsemek mümkün; ister Havaş, ister taksi, isterse hususi araç kullanabilirsiniz.

gaziantep-sehitkamil

Şehitkamil’in Nesi Meşhur?

Şehitkamil, Mezopotamya bölgesinde bulunmasından mütevellit kendisine kalan tarihi mirası, tarihi dokusu ve yine bu coğrafyanın ona bir hediyesi olan son derece zengin yöresel dokularıyla, bilhassa da mutfağıyla ünlü.

Gaziantep merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Şehitkamil’de Ne Yenir?

Şehitkamil, Ortadoğunun yemekleri ile bilinen kentlerinden biri olan Gaziantep ilinin bir ilçesi olarak oldukça zengin bir mutfağa sahip. Bunların başında, nohut, buğday ve kuş üzümü ile yapılan ve genelde keşkeğe benzetilen hedik yemeğini tavsiye edebiliriz. Bu yemeğin aynı zamanda tavuk ya da kırmızı etle servis edildiğini de belirtelim, takdir sizin.  Ardından, diğer Antep yemeklerinin yanında sönük kalmış olsa da bizim çok sevdiğimiz firik pilavını, süzme yoğurt, kıyma, buğday ve nohutla yapılıp görünüş itibariyle yayla çorbasına benzeyen fakat lezzet olarak bambaşka olan lebeniye çorbasını, çağla aşını, pek tabii ki baklavayı, katmeri ve sayılamayacak kadar çok çeşit kebabı tatmanızı öneririz.

Gaziantep ve Şehitkamil gezisinde ilçe, ziyaretçilerine damak açısından benzersiz fırsatlar sunuyor.

Şehitkamil’de Alışveriş Merkezi Var mı?

Şehrin merkez ilçelerinden olan Şehitkamil, alışveriş merkezi açısından seçenek sunuyor. Bunlardan birkaçını listeleyecek olursak; M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi, Çetinkaya Alışveriş Merkezi, Sanko Park Alışveriş Merkezi, Prime Mall Alışveriş Merkezi, Sistemli Alışveriş Merkezi, Aymerkez Alışveriş Merkezi, Forum Gaziantep Alışveriş Merkezi, Uğur Outlet Center Alışveriş Merkezi, Özdilek Alışveriş Merkezleri ve geleneksel çarşısı var.

Şehitkamil’de Gezilecek Yerler Nereler?

Bundan binlerce yıl öncesinde bile insanların ayak bastığı bir yer, insanlara bir ev, bir yuva olmuş bu coğrafyaya kurulu Şehitkamil ilçesi, öncelikle kültür turizmiyle ön plana çıkıyor. Mesela, bunların başında da, kuruluşunu takip eden ilk üç yılda dünyanın en büyüğü, daha sonra ise dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, Şehitkamil’e gidenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir nokta. Bu müze 2011 yılında ziyarete açılmış olup açıldığı ilk gün üç binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmış bir müze. Müze, yaklaşık olarak 1700 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Sonrasında, günümüzde Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi olarak hizmet veren Gaziantep Kalesi yine kültür turizminin önemli bir parçası. Bu kalenin ne zaman yapıldığı bilinmese de Romalılar döneminde aktif olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

Zeugma Müzesi için tıklayınız.

Yorum ekle