Yolcu360 Blog
DCIM100MEDIADJI_0002.JPG
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mudanya: Huzurun kıyılarına yolculuk / Bursa

Mudanya: Huzurun kıyılarına yolculuk / Bursa

Mudanya, mimari dokusu ve huzur veren sokaklarıyla Marmara Denizi kıyısında bir küçük cennet.

Gözlerinizin yeşile, ruhunuzun huzura doyacağı Bursa’nın en güzel ilçelerinden biridir Mudanya. Sahil şeridinde sıralanan balıkçıları, tarihi Rum evleri, iyot kokan sokakları ile hafta sonu kaçamağı için akla ilk gelen adresler arasında yer alan bu beldeyi daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Mudanya’ya nasıl gidilir?

Bursa’ya bağlı bir sahil ilçesi olan Mudanya Bursa’ya 28 kilometre, İstanbul’a ise 170 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Araç ile gelmek isteyenler için Yenikapı-Güzelyalı arasında hizmet veren İDO’nun hızlı feribot seçeneği mevcut. Yola çıkmadan Yolcu360’tan kiralık araç fiyatlarına bakmayı unutmayın. İstanbul’dan aracınızla karayolu ile gelmeyi düşünüyorsanız ortalama 2.5 saatlik bir yol sizleri bekliyor. Bu gezi kapsamında araç kiralama İstanbul için İstanbul araç kiralama seçeneğini kullanabilir, ya da genel bir Bursa gezisi planlıyorsanız deniz otobüsü ile Bursa’ya ulaşıp Bursa rent a car için Bursa merkez araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Mütareke Evi’nde Tarihi Yolculuğa Çıkın

Gezinize Mütareke Evi Müzesi ile başlayabilirsiniz. Kurtuluş Savaşı’nın sonlandığı Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı tarihi ev denize nazır konumuyla bir hayli dikkat çekiyor. Savaş dönemine ve mütarekeye dair belge ve malzemelerin sergilendiği müzeyi Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00-17.00 saatler arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücretinin 5 TL olduğu Mudanya Mütareke Evi Müzesi’ni Müzekart’ınız varsa ücretsiz gezebilirsiniz.

Rum Mahallesi’nin renkleri

Yüzlerce yıllık konaklar arasında kendinizi geçmişe doğru yolculuğa çıkmış gibi hissedeceğiniz Rum Mahallesi beldenin en fazla ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor.

Geçmişte Rum nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı Mudanya mübadele sonrasında yerini Girit’te yaşayan Türklere bırakmış. Denize açılan sokaklarda birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabilir, birçoğu restore edilmiş konakları yakından inceleyebilirsiniz.

Mudanya’da ne yenir?

Mudanya sokaklarını gezerken mis gibi balık kokularına daha fazla kayıtsız kalamayacağınıza eminim. Deniz kenarına sıralanmış balık restoranlarında mevsimin taze balıklarının tadına bakabilir, kadehinizi gün batımına karşı kaldırabilirsiniz. Yemek sonrası sahilde keyifli bir yürüyüş yapabilir, iyot kokusu eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz. Bu güzel beldeden ayrılırken zeytin, zeytinyağı, ev yapımı salça ve köy ekmeği almayı ise sakın unutmayın. Yeni bir seyahat rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle