Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ukrayna Gezilecek Yerler / Kiev Gezilecek Yerler

Ukrayna Gezilecek Yerler / Kiev Gezilecek Yerler

Doğu Avrupa‘da yer alan bir ülke olan Ukrayna; Rusya, Beyaz Rusya, Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Moldova ile komşu. Özellikle son zamanlarda ülke içerisinde Lviv, Kiev, Odessa gibi Ukrayna şehirleri oldukça popüler. Ukrayna parası, Ukrayna Grivnası olduğunu hemen belirtelim. Ukrayna turu için yola çıkmak istiyorsanız, ilk şehriniz mutlaka Kiev olmalı.

Kiev gezilecek yerler

Bambaşka bir şehir, bir atmosfer ama yurdumuzun bir şehri gibi ulaşımı kolay bir kültür ve gezi noktası olan Uktayna gezilecek yerler arasında olan Kiev’i hep beraber keşfedelim. Benim Kiev seyahatim 2 gün sürmüştü ama bana soracak olursanız bu şehre bir hafta gönül rahatlığı ile ayırın derim. Muhtemelen artık Kiev’e yeni kimlikle vizesiz bir şekilde gidilebilindiğini duymayan kalmamıştır. Ukrayna gezilecek yerler kapsamında Kuzey’de bulunan Kiev’in nüfusu 3 milyona yakın.

Yılbaşı arifesinde şehir oldukça hareketliydi hava soğuk ama insanlar bir o kadar sıcak ve neşeliydi. Evinde bizi ağırlayan Dimitri oldukça yardımseverdi; sanırım Türklere karşı olan bazı ön yargılarını bizimle kırdı bu da bizim için ayrı bir mutluluk sebebi oldu.

Bu güzel şehrin ortasından Dnipro nehri geçmekte ve ona değişik bir hava katmakta elbet. Ukrayna gezilecek yerler kapsamında Kiev şehrinde 3 büyük meydan bulunmakta ama en ünlüsü Özgürlük Meydani ( Maindan Nezalezhnosti ) bu meydanın bütün kolları çok güzel caddelere açılıyor. Şehri en güzel keşfetmenin yolu biraz yorulsanız da yürümekten geçiyor; sıcak bir içecek yüzlerce ışıklandırmayla süslenmiş caddeler.

Ukrayna gezilecek yerler / Kiev gezi rehberi

Bizim gibi zamanınız eğer darsa şehri gezmeniz de fayda var mimari yapısı hala korunaklı. Ukrayna gezilecek yerler kapsamında Kiev gezi rehberi başında Mağaralar manastırı ( Pechersk laura ), Aziz Sofya Katedrali bulunuyor. Katedral 11. yüzyılda yaptırılmış 1990 yılında UNESCO’nun listesine girmiş. Binaların cephelerine yapılan dev resimler ve grafitiler o kadar güzel ki onlarda sanattın başka bir hali elbette. Ukrayna’nın bayrağındaki sarı renk buğdayı, mavi renk ise gökyüzünü temsil ediyor; sulh ve huzur bir arada kısacası.

Şehirden ayrılırken yanıma bit pazarından alınmış rozetler ve bir kalpak aldım. Size tavsiyem alışveriş yaparken kesinlikle pazarlık yapın ve birkaç kelime öğrenin çünkü bu nereye giderseniz gidin tüm halkların hoşuna giden bir hareket olur. Bir sonraki planım ise bu güzel ülkeyi ilkbahar da ziyaret etmek olacak. Ufkunuzun okyanuslardan bile daha açık olması dileği ile ünlü alman yazar Goethe, Kiev için demiş ki; İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum.

Kiev tarihi yerler

  • Kiev Altın Kapı / Golden Gate

Ukrayna gezilecek yerler listenize burayı mutlaka eklemelisiniz. Çünkü 11. yüzyılda yaptırılan Altın kapı, antik Kiev’in ana kapısı ve Kiev’in simgesi. Savunma amaçlı inşa edilen bina, Doğu Avrupa’da en eski yapılardan biri. Günümüzde Altın kapının içerisini gezebilirsiniz.

Altın kapı nerede? Volodymyrska St, 40А, Kiev.

  • St. Michael Altın Kubbeli Katedrali

Ukrayna gezilecek yerler listesinde inanç turizmi açısından önemli yapılarından biri olan St. Michael Altın Kubbeli Katedrali, 12. yüzyılın başlarında inşa edilmiş. Katedralin tepesinde bulunan Başmelek Mikail anıtı, oldukça ilgi çekmekte.

St. Michael Altın Kubbeli Katedrali nerede? Kreşatik Caddesi’nin son bölümü olarak bilinen Avrupa Meydanı kısmında.

Kiev’de ne yenir ne içilir? / Kiev yeme içme rehberi / Kiev’de ne yenir?

Ukrayna gezilecek yerler kapsamında Kiev yöresel yemeklerini de denemek istiyorsanız, sizler için Kiev yerel lezzetleri araştırdık ve bulduk. 🙂 Kiev mutfağı; Borsch, Shashlik, Holubtsy, Varenyky, Deruny, Chicken Kiev, Okroshka, Kapusniak, Cake Kiev, Nalisniki ve Syrniki yemeklerinden oluşmakta. Kiev restaurant önerileri:

  • Avalon
  • Ukrainskie Stravi
  • Khutorets na Dnepre
  • Barvy
  • Mama Manana
  • Kafe Puzata Khata
Kiev ulaşım

Kiev dönüşünde İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kiev’den Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Ukrayna gezilecek yerler listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Ukrayna vize

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar, Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

Yorum ekle