Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Üç Boyutlu Sanal Ekran Konusunu Masaya Yatırdık

Üç Boyutlu Sanal Ekran Konusunu Masaya Yatırdık

Üç boyutlu sanal ekran nedir? Arabalarda üç boyutlu sanal ekranlar ne zaman kullanılacak? Yeni araç teknolojilerinden en fazla dikkat çekeni: Üç boyutlu sanal ekranlar

Üç Boyutlu Sanal Ekran Konusunu Masaya Yatırdık

Bu aralar otomotiv sektöründe üç boyutlu sanal ekranlar gündemde. Sürücünün ön camına yakın konumlanan bir sanal ekran düşünün ve bu ekran üç boyutlu. Üzerine tıklayabilir, bir şeyler isteyebilir, komut verebilir, hızlı parmak hareketleriyle bilgi alabilirsiniz. Dahası da var, okumaya devam edin…

Uzun dönem araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Jaguar ile Land Rover’ın Geliştirdiği 3 Boyutlu Ekranlar

Jaguar ile Land Rover’ın birlikte geliştirdiği yeni nesil 3 boyutlu head-up display, sürüş bilgilerini ve yoldaki olası tehlikeleri sürücüye daha kapsamlı ve belirgin olarak iletmeyi hedefliyor. 

Sürüş güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını en aza indirmek için otomobil üreticileri sürekli yeni çalışmalar yapıyor. Sürücü hataları maalesef hala trafik kazalarının en büyük nedenlerinden biri. Sürücünün dikkatini artırmak, daha duyarlı olmasını sağlamak aslında geliştirilen tüm teknolojilerden daha değerli. 

Ucuz araç kiralama için Ankara araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

İlk Kez BMW Denedi!

Araba camına yansıyan bilgiler konusunun öncüsü BMW markasıdır. 2003 yılında BMW 5 serisinde bu ekranlar kullanıldı. Bu bir, denemeydi. Şimdi  Jaguar ile Land Rover bir ortak çalışma ile bu işi baya bir yukarılara taşımaya soyundu. Farkı ne?

Aracın kokpitindeki ekranlar bir parça hep göz hizasının altında kalır. Bu da dikkati bir an için de olsa yolda yani olması gereken yerden uzaklaştırır. Peki, sürücü hem yola bakarken hem de ekrana baksa; işte onun için ekranın camda olması lazım ama görüşü engellemeden. Bu nedenle sanal ekranı cama yansıtmak mükemmel bir fikir. Ayrıca kocaman bir alan var. yani o 12 inçler falan hikaye…

Üç boyutlu sanal ekran ise bu yukarıda saydıklarımızı bir tık daha yukarı taşıyor. Üç boyutlu görüntü verebildiği için yani görsellerin derinliği de olduğu için özellikle uydu görüntüleri çok daha net. İşin güzel yanı da üç boyutlu gözlük takmanıza gerek yok. 

Jaguar ile Land Rover’ın yaptığı ortak açıklamaya göre yeni ekranlar stres ve yorgunluk da ölçecek. Sürücünün yüzündeki hareketli biyometrik kamera ile ölçerek yorgunluk varsa kenara çekip dinlenmesini sağlayacak bir uyarı sistemi olacak. Üstelik havalandırmayı kontrol etmek, arka koltuklardaki yolcuların durumunu da kontrol etmek gibi özellikler de eklenecek. 

Aylık araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Yorum ekle