Yolcu360 Blog
en-iyi-kaplica0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’dek En İyi 28 Kaplıca ve Termal Otel

Türkiye’dek En İyi 28 Kaplıca ve Termal Otel

Önemli bir jeotermal kuşak üzerinde yer alan ülkemizin termal suları Avrupa’nın en iyi, potansiyel açısından da dünyanın ilk 7’si içerisinde yer alıyor. Türkiye’deki en iyi kaplıcalar hangileri? Birbirinden huzurlu ve şifalı en iyi kaplıca ve termal otelleri sizin için listeledik!

Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları

en-iyi-kaplica.jpg

  • İkbal Kaplıcaları

Afyon kaplıcaları denilince akla hemen İkbal bölgesi gelir. Afyonkarahisar şehir merkezine 9 km uzaklıkta yer alan tesise, Kütahya Zafer Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile kiralayabileceğiniz özel aracınızla 35 dakikada ulaşabilirsiniz. 5 yıldız, 284 oda ve 750 yatak kapasitesine sahip tesiste, 2 kapalı ve 1 açık toplam 3 termomineral havuzu, 1 açık havuz, 4 sauna, 2 hamam ve 10 özel banyo bulunuyor. Tesiste kullanılan termal suyun sıcaklığı 35,5 derece ve mineralli. Ayrıca Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nden gelen, sürekli olarak tesiste bulunan tıbbi ekip ve ekipman da mevcut. Eğer şehir dışında geliyorsanız ve arabanız yoksa Afyon araç kiralama seçenekleriyle de bölgeye kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Eynal Kaplıcaları

Tesis 800 yatak kapasitesine sahip. 2 termal havuzlu Türk hamamı, Termal Aquapark, çay bahçeleri, yürüyüş alanları, piknik alanları, çocuk oyun parkları da tesis içerisinde yer alıyor. Kütahya Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle 2 saatlik bir yolculuk ya da Kütahya merkez araç kiralama seçenekleriyle veya kendi aracınızla 1,5 saatte Eynal’a ulaşabilirsiniz.

  • Ilıca-Çeşme

İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan 1 saatlik mesafede yer alan Ilıca, kapalı ya da açık termal su havuzlar, Türk hamamı, buhar banyosu, sauna, güzellik merkezi, solaryum gibi olanakları hemen her otelde sunuyor. Masaj, elektroterapi, egzersiz ve çamur banyoları gibi seçenekleri de Ilıca otellerinde bulabilirsiniz. En güzeli de kışın ortasında açık havada kaynayan suya girip yüzmek…

İzmir Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle Çeşme Ilıca’ya yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz.

en-iyi-kaplica.jpg

  • Yalova Termal Kaplıcaları

Son dönem Roma ve Bizans kaplıcalarından biri olan, Yalova’nın 12 km batısında yer alan Yalova Termal, İstanbul, İzmit ve Bursa’ya çok yakın. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 1 saat, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan ise 1,5 saat uzaklıkta olan tesise İzmit merkezinden ise 1 saat 15 dakikada ulaşmanız mümkün. Tesis içerisinde yer alan 2 otelin toplam yatak kapasitesi 202. Sindirim sistemi, metabolizma ve romatizmal hastalıklara iyi gelen Yalova termal kaplıcalarındaki su sıcaklığı da 62 derece. Tesiste, Sultan Banyo, Kurşunlu Banyo, Valide Banyo, Köylü Hamamı gibi tarihi banyoların yanı sıra açık yüzme havuzu ve sauna da mevcut.

  • Gönen Termal Turizm Merkezi

Hipertermal bir hipotonik maden suyu olan Gönen kaplıcaları, 78 derecelik yüksek su sıcaklığı ile biliniyor. Hem içme hem de banyo kürleri yoluyla karaciğerden böbreğe, romatizmadan iltihaplı kadın hastalıklarına uzanan geniş bir alanda etkili olan Gönen kaplıcalarında 228 oda ve 466 yatak bulunuyor. Tesise, Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan 1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

  • Balçova Termal

İzmir Balçova’nın tarihi Agamemnon bölgesinde yer alan tesis, 204 oda ve 408 yatak kapasitesine sahip. 180 derece sıcaklığa ulaşan hipertermal suyu hipotonik özellikli ve birçok mineral içeriyor. Tesisin Avrupa Kaplıcalar Birliği üyesi olduğunu belirtmekte fayda var. Balçova şehir merkezine 8 km uzaklıktaki tesise 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

  • Tütav Termal 

Kütahya’nın Yoncalı ilçesi Tavşanlı yolu üzerinde bulunan tesise Zafer Havalimanı’ndan 45 dakikada ulaşabilirsiniz. 23 elamanlı radyoaktivite içeren suyu, romatizmal hastalıklar ve cilt hastalıkları için tavsiye ediliyor. Tütav Termal’de 73 odanın yanında 2 termal kapalı havuz, 7 özel termal banyo, jakuzi, sauna, çamur banyoları, bitki banyoları, selülit masajları seçenekleri ile doktor ve sağlık ekipleri mevcut.

en-iyi-kaplica.jpg

  • Çekirge Gönlüferah Otel

Türk hamamı mimarisiyle yapılmış termal havuzlara sahip olan Gönlüferah, 70 oda ve 140 yatak kapasitesine sahip. Yoğun mineralli suyundan içerek ya da banyo kürü olarak faydalanabilirsiniz. Romatizmal hastalıklar, iltihaplı kadın hastalıkları, damar tıkanıklıkları, safra yolları gibi birçok hastalık için işe yarıyor. Gönlüferah Otel’e, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

  • Kızılcahamam Termal

Metabolizma hastalıkları ve dolaşım bozuklukları ile kalp, mide, bağırsak, safrakesesi, karaciğer ve romatizmal hastalıkılar üzerinde etkili olan izotermal suyu ile tanınıyor Kızılcahamam. 2 büyük havuza sahip kaplıca Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alıyor. Esenboğa Havalimanı’ndan kiralayabileceğiniz özel araçla 1 saat 15 dakikalık bir sürede kaplıcaya ulaşabilirsiniz.

  • Ng Afyon Wellness Convention

Afyonkarahisar’da yer akan Ng Afyon Wellness Convention bölgenin lüks termal otellerden biri. Şık tasarlanmış otelleri ve binlerce yıllık şifalı suları ön plana çıkan bir otel. Ayrıca Spa imkanları ile de oldukça tercih ediliyor. Çocuklar aileler içinde oldukça elverişli olan Ng Otel Wellness Convention’da 0-12 yaş arası çocuklardan ücretsiz konaklayabiliyor. Ayrıca otelde çocuklar ve yetişkinler için havuzlar da yer alıyor.

Ng Afyon termal suyunda cilt ve vücut sağlığını işlevsel ve fiziksel destekleyici özellikler yer alıyor. Ayrıca sağlıklı yaşlanma gibi Anti-Aging kürleri, Anti stres gevşeme rahatlama kürleri, sağlığı koruma ve güçlendirme kürleri, metabolik sağlık gibi olanaklar da bulunuyor.

  • Limak Thermal Boutique Hotel

Bölgenin ünlü ve tarihi termal otellerinden olan Limak Thermal Boutique Hotel Yalova’nın Termal bölgesinde yer alıyor.

Misafirlerine konforlu bir termal tatil hizmeti sunan otelin odalarında bulunan termal su bulunuyor. Ayrıca sauna, hamam ve donanımlı Spa merkezi ile keyifli bir tatil vadediyor Tesis tüm bu olanaklar ek olarak geleneksel Bali masajı, sıcak taş terapisi, klasik ve Thai masajına kadar birçok masaj olanaklarına da sahip. Tesisinin hamam ve saunasından tüm misafirler ücretsiz faydalanırken masaj hizmeti ek olarak ücretlendiriliyor.

en-iyi-kaplica.jpg

  • Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları

Güre’deki Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları için tam bir aile dostu otel diyebiliriz. Termal su ve spa hizmetleri ile öne çıkan tesis ziyaretçilerine yılın ya da haftanın yorgunluğunu atmasına yardımcı oluyor. Özellikle spa bölümünde uzmanlar tarafından yapılan masajlar otel misafirleri tarafından oldukça tercih ediliyor. Havuz özelliklerinden bahsedecek olursak tesiste kadın misafirlere ve karma kullanıma uygun iki ayrı havuz bulunuyor.

Güre Kaplıcaları kadın hastalıkları, solunum yolları, cilt rahatsızlıkları, kireçlenme, romatizma ve sinir sistemi hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkları olan misafirlerin tercihi oluyor.

  • Mövenpick Hotel & Thermal Spa Bursa

Mövenpick Hotel & Thermal Spa Bursa, şehir merkezinde yer almasıyla oldukça tercih ediliyor. Kültür Parkı yanında bulunan otel, Spa salonu, hamam, sauna ve kapalı termal havuzlarıyla misafirlerine harika bir termal tatil imkânı sunuyor.

Otel, şehir merkezinde yer aldığı için birçok avantaja da sahip. Şehirdeki etkinliklere katılmak için bisiklet kiralayabilir, kaplıcalarında rahatlayabilir ya da spa merkezinde masaj yaptırabilirsiniz.

termal-otel.jpg

  • Çelik Palas Hotel Convention Center & Thermal Spa

Bursa’da termal turizm için önemli bir yere sahip olan Çelik Palas Hotel Convention Center & Thermal Spa, kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuz, masaj, sauna ve hamam gibi birçok termal olanak sunuyor.

Otelin 47 derece sıcaklığa sahip termal suyunda yaşlanmaya karşı mineraller yer alıyor. Ayrıca, florürlü ve termomineralli su romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı ve eklem rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara tamamlayıcı tedavi sağlıyor.

  • Richmond Pamukkale Thermal

Ülkemizin gözde termal rotalarından Pamukkale termal tatil için tercih edilebilecek en ideal yerler arasında yer alıyor. Otel, bölgenin uzun yıllardır bilinen zengin mineralli termal suyunu hiçbir işleme tabi tutmadan kapalı havuzlarda konuklarına sunuyor. Yarım ya da tam pansiyon seçenekleri ile konuklarına hizmet veren tesis ayrıca sauna, Türk hamamı, macera duşu ve jet duşun bulunduğu Spa imkanları da sunuyor. Konaklamanız boyunca tesisin şifalı sularından bol bol yararlanabilir ek ücrete tabi olan masaj hizmetinden faydalanarak gevşeyebilirsiniz. Ayrıca masaj bölümünde çeşitli kürler, cilt ve vücut bakım hizmetlerinin de bulunduğunu belirtmek isteriz.

  • Naskon Sapphire Resort Spa Aqua Park

Ankara’nın Ayaş ilçesinde yer alan Naskon Sapphire Resort Spa Aqua Park, Ayaş’taki tek termak su kuyusuna sahip oteldir. Otelde 5‘i kapalı, 2’si açık olmak üzere 7 havuz bulunuyor. Tesiste 65 derece sıcaklığa ulana termal su 15-50 seanslık tedaviler için öneriliyor. Bu, 7 günlük tatil süresince günde 2 kez 15-20 dakikalık seanslarla kaplıca suyunda tedavi kürlerini tamamlayabileceğiniz anlamına geliyor.

termal-otel.jpg

  • Narven Termal Kasaba

Narven Termal Kasaba ev konforunu aratmayan özelliği ile misafirlerinin ağırlıyor. Bolu’da yer alan tesis ayrı bir oturma ve mutfak bölümüne sahip odaları ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir termak tatil imkânı sunuyor.  Otelin termal bölümünde kapalı ve yarı açık termal havuzlar, yataklı termal havuzlar ve masajlı termal yürüyüş yolları bulunuyor.

Narven Termal Kasaba’nın kendi arazisinden çıkan termal su, Spa kısmındaki termal havuzlarda ve dairelerdeki termal küvetlerde hiçbir işleme tabi tutulmadan sunuluyor. Tesisteki su ise Bolu Karacasu Kaplıcası’na ait olup, florürlü karışık nitelikte termomineralli sudur.

  • Hierapark Thermal Spa Hotel

Hierapark Thermal Spa Hotel Denizli’nin Karahayıt mevkiinde yer alan bir termal otel. Pamukkale’nin ünlü travertenleri Hierapolis Antik Kenti’ne uzaklığı yaklaşık 7 kilometre. Gerek konumu gerek termal özellikleriyle dikkat çeken otelin Spa bölümü buhar odası, sauna, hamam ve masaj hizmetlerinden oluşuyor. Ayrıca otelde iki adet kapalı bir de yarı açık termal havuz bulunuyor.

Kapalı termal havuzların biri yalnızca kadınlara hizmet veriyor. Çocuklu ailelerin de gönül rahatlığıyla tercih edebileceği tesiste çocuklar içinde havuzda su kaydırağı mevcut.

en-iyi-kaplica.jpg

  • Radisson Blu Resort Spa Çeşme

İzmir Çeşme yer alan ve denize sıfır konumda yer alan yer Radisson Blu Resort Spa Çeşme’nin kendine ait özel bir plajı bulunuyor. Hem yaz tatili hem de spa tatili için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz otelde termal havuz, buhar odası, sauna ve hamamdan yararlanabilirsiniz. Termal havuz sıcaklığının 39 dereceyi bulduğu ve bu yönüyle bahar ve kış aylarında da oldukça tercih edilen otel kaliteli hizmetiyle ön plana çıkıyor.

Tesise kara yolu ile ulaşabileceğiniz gibi en yakın havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı da tercih edebilirsiniz.

  • Çam Thermal Resort – Ankara/Kızılcahamam

Çam Thermal Resort Kızılcahamam’ın en beğenilen termal otellerinden biri. Tesisin geniş termal olanakları ve kolay ulaşılabilir konumu misafirleri tarafından oldukça tercih edilmesini sağlıyor. Çamur, termal ve şok havuzları, jakuzi, hamam, tuz odaları, masaj çeşitleri gibi sunduğu kaliteli hizmetleri ile yenilenebilir ve keyifli bir termal tatil yapabilirsiniz. Çocukları da unutmayan otelde minik misafirlere yönelik eğlence alanları ve mini club hizmeti de veriliyor.

  • Bn Hotel Thermal Spa – Mersin

Bn Hotel Thermal Spa, Akdeniz’in en güzel şehirlerinden olan Mersin’de yer alıyor. Tesis, şifalı kaplıca sularını konforlu hizmetiyle birleştirerek misafirlerini ağırlıyor. Termal sular arasında en kıymetli sulardan biri olan 6268 mineral değerindeki termominaralli suyu sayesinde otel, şifa özelliği oldukça yüksek kaplıcalar arasında yerini almayı başarıyor. Misafirlerinin kapalı havuz, spa hizmetleri ve ayrıca sinema salonu gibi alanlarda keyifli vakit geçirmelerini de sağlayan otel yarım pansiyon konsepti ile hizmet veriyor. 

  • Grand Yazıcı Club Turban Thermal Hotel – Muğla/Marmaris

Marmaris, Türkiye’nin doğasıyla her ülkeden ve şehirden misafir ağırlayan Muğla’nın bir ilçesi. Marmaris’te bulunan Grand Yazıcı, köklü otelcilik geçmişi ile her mevsim termal ve spa hizmetleriyle misafirlerinden tam puan almayı başarıyor. Türkiye’deki en iyi termal oteller listesinde yer bulmayı hak eden otelde masaj, sauna, buhar odası, hamam, kese, termal havuzlar gibi pek çok hizmet veriliyor. Denize sıfır konumu bulunan Grand Yazıcı Club Turban’ın kendine ait plajı ve iskelesi de var. 

  • Ege Palace Termal & Spa Otel / Simav, Kütahya

Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Eynal kaplıcaları Türkiye’deki kaplıcalar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Eynal kaplıcaları doğal kaynak suyu, doğası ve iklimi ile tam bir şifa merkezi. Kaplıcalar içerisinde bulunan Ege Palace Termal Otel ise ziyaretçilerine konforlu bir tatil imkanı sunuyor. Otelin yarım pansiyon ve oda kahvaltı şeklinde 2 tip konaklama seçeneği mevcut. Toplam 30 adet oda kapasitesine sahip Ege Palas 4 yıldızlı bir otel. Ayrıca tercihe göre bazı odalarında jakuzi mevcut. Kaplıca, kapalı havuz, hamam ve termal havuz otelin misafirlerine sunduğu özel alanlardan. Otel Simav otogarına 4.1 km mesafede bulunuyor.

Simav Ege Palace 2023 fiyatları oda tipi, konaklama tipi, kişi sayısı ve konaklama tarihine göre değişiklik gösteriyor. 

  • Kaya Termal Otel / İzmir

İzmir ilinin Narlıdere ilçesinde bulunan termal otel İzmir halkının bile sıklıkla ziyaret ettiği keyifli bir otel. İzmir Körfezi’ne karşı konumlandırılmış otel misafirlerine 5 yıldızlı hizmet veriyor. Deniz ve doğa manzaralı yeşillikler içerisinde huzurlu ve sakin bir tatil geçirmek için ideal bir otel. Kaya Termal de oda kahvaltı ve yarım pansiyon olarak 2 tip konaklama vardır. 40.000 m2 açık, 30.000 m2 kapalı alana sahip otelin 329 odası bulunuyor. Açık termal havuz, sauna, hamam, kapalı termal havuz, jakuzi, spa ve masaj merkezi tesis içerisinde yer alıyor. Termal iç havuzun sıcaklığı 38 derece ve dış havuz sıcaklığı ise 33 derecedir.Kaya Termal Otel şehir merkezine 12 km, Adnan Menderes Havaalanına ise 20 km mesafede bulunuyor. Otel fiyatlarını etkileyen birçok faktör vardır. Oda tipine, konaklama tipine ve tarihe göre değişiklik gösterebilir. Fiyat bilgisi için gitmeden mutlaka ön bilgi almalısınız.

termal-otel.jpg

  • Korel Termal Otel Resort Clinic Spa / Afyonkarahisar

Afyon termal otel arayışında bulunan kişilerin rotasını ilk çevirdiği iller arasında yer alıyor. Korel Termal Otel ise Afyon’un gözde termal otelleri arasında. Sakin ve huzurlu bir tatil için ideal bir seçim. Otelin toplamda 329 oda ve 1000 adet yatak kapasitesi bulunuyor. Standart Oda, Deluxe Oda, Corner Suite, Teras Suite ve Junior Suite olmak üzere 5 çeşit oda tipi sunuyor. Tüm odalarda merkezi klima bulunuyor. Korel Termal Otel, hem yaz sezonu hem de kış sezonu için oldukça popüler. Ayrıca otel sürdürülebilir turizm kavramına, güvenli turizm sertifikasına sahiptir ve yaşam dostudur. Tesis içerisinde ikisi açık, dördü kapalı 6 adet havuz bulunuyor. Ayrıca aromaterapi banyoları, çamur banyoları, 4 adet termal havuz, çocuk havuzu ve su kaydırakları bulunuyor.

Korel Termal Otel fizik tedavi ve rehabilitasyon, hidroterapi(su tedavileri) gibi hizmetler de veriyor. Korel Termal in fiyatları sezonluk olarak değişmekte.

  • Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa / Edremit, Balıkesir

Ramada Resort Termal, Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağlarının eteklerine kurulmuş gürültüden uzak keyifli bir tesis. Yeşillikler içinde doğayla iç içe yılın yorgunluğunu atmak için tasarlanmış. Her yıl farklı şehirler birçok kişiye ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında yakın mesafede bulunan plajların de güneşin keyfini çıkarabilir, kış aylarında lüks spa salonlarında dinlenebilir, bahar aylarında ise doğa yürüyüşlerinin tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Ramada Resort modern tarzıyla da göze çarpıyor. 121 adet oda ile hizmet veren otelin her odasında termal su ve küvet bulunuyor. Tesiste ayrıca hamam, kapalı ve açık termal havuz, sauna ve spa merkezleri bulunuyor. Otel Edremit merkeze 10 km, Balıkesir Koca Seyit Havalimanına 21 km ve Kazdağları Milli Parkı’na ise sadece 2 km mesafededir. Otelin fiyatları yıllık ve sezonluk olarak değişiyor. Ayrıca konakladığınız odanın tipi, konaklama tarihleri ve konaklayacak kişi sayısı da fiyatları etkileyen diğer faktörler arasındadır.

termal-otel.jpg

  • Reges A Luxury Collection Resort & Spa / Boyalık, İzmir

İzmir yaz tatili için en çok tercih edilen iller arasında. Denizi, havası, yemekleri ve insanları ile sıcacık bir şehir. Tatil beldeleri, tatil köyleri ve plajları ile her yıl birçok kişinin ilk tercihleri arasında yer alıyor. İzmir Çeşme de bulunan Reges A Luxury ise beklentilerin ötesinde bir otel. Şık ve modern tarzı, güler yüzlü ve oldukça profesyoneller otel çalışanları ile kusursuz bir tatil geçirmenin adresi. Otel Boyalık denizine sıfır konumda bulunuyor. Otelin kendisine ait 150 m uzunluğunda özel plajı bulunuyor. Reges A Luxury yalnızca oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. Diğer öğünler için ekstra ücret ödeniyor. Sauna, açık ve kapalı havuz, spa merkezi, buhar odası, masaj salonu ve hamam tesisin en keyifli alanları. 104 oda kapasitesine sahip otelin konumu da oldukça iyi. Çeşme merkeze 1.8 km, Alaçatı merkeze 9 km ve Adnan Menderes Havaalanına 90 km mesafededir. Otel fiyatları 2023 yılı içerisinde dönem dönem değişiyor. Oda tipi, konaklama tipi, kişi sayısı ve tarih fiyatları etkiliyor. Güncel 2023 fiyatlarını öğrenmek için gitmeden önce otel ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Ridos Thermal Hotel Spa / İkizdere, Rize

Rize’nin İkizdere ilçesinde iki dağın arasına konumlandırılmış Ridos Thermal Hotel şehrin gürültüsünden uzak sakin bir tatil için sizleri bekliyor. Karadeniz’in en büyük termal tesisleri arasında ilk sırada yer alıyor. Karadeniz’in havası ve suyu ile buluşmak, ormanın dinginliği içinde tatil yapmak için ideal bir yer. Otelin balayı çiftlerine özel odaları ve oda süslemeleri de yeni evli çiftler için titizlikle hazırlanıyor. Her isteğe, tarza ve kişi sayısına göre tasarlanmış oda tipleri bulunuyor. Ridos Thermal Hotel de termal suyun faydaları ise saymakla bitmez. En iyisi gidip bizzat tecrübe etmek gerekir. 148 adet oda ile hizmet veren otelde spa ve masaj keyfi yapabilir, açık ve kapalı termal havuzların tadını çıkarabilirsiniz. Otel fiyatları sezona göre değişiklik gösteriyor. Gitmeden önce mutlaka otel ile görüşüp 2023 fiyatları için bilgi almalısınız.

 

Yorum ekle