Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Tekne Turu İçin Üç Harika Nokta

Türkiye’de Tekne Turu İçin Üç Harika Nokta

Tekne turu için en güzel koylar hangileri, nerede tekne turuna çıkılır, tekne kiralama nasıl oluyor… Türkiye’de tekne turu için 3 harika nokta sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’de Tekne Turu İçin Üç Harika Nokta

Gökova Körfezi
Gökova Körfezi

Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili, batı ve güney kıyıları Akdeniz ve Ege Denizi’nin berrak sahilleri, koyları ile bezeli bir ülke olarak, tatile, yorulduğumuzda, şehrin stresinden uzaklaşmak, eşimiz dostumuz ve sevdiklerimizle kısa süreli bir kafa dinlemeye, huzuru bulmaya doğru yola çıktığımızda bize birbirinden güzel pek çok nokta sunabiliyor. İşte bu noktaların bazılarında, tekne turlarına çıkıp masmavi denizin ve esen rüzgarın tadını çıkarabilir, huzuru hissedebiliriz. Peki, tekne turu için en güzel yerler nereleri…

Gökova Körfezi

Gökova Körfezi Tekne Turu
Gökova Körfezi Tekne Turu

Yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda olan Gökova Körfezi, Muğla’da, Datça ile Bodrum arasında Ege Denizi kıyısında bulunan minik bir körfezdir. Körfezde yat turizminin yanı sıra su kayağı, rüzgar sörfü, su altı dalışları, amatör balıkçılık gibi pek çok faaliyetin gerçekleştirildiği bir körfezdir. Gökova Körfezi tekne turlarından en önemli olanı yedi gün sürendir. Bu turda Bodrum civarındaki koylardan başlanıp Orak Adası, İngiliz Limanı, Kleopatra Adası, Kara Söğüt, Tuzla Koyu ve Pabuç Burnu’na uğranıp tekrar Bodrum’a varılmaktadır. Yedi günlük bu rota için pek çok ünlü de oldukça olumlu yorumda bulunmuş.

Bu tarz tekne turlarında genellikle şahsi bir takım ihtiyaçlar haricinde tekne turu organizatörleri her türlü gereksinimi karşılıyorlar. Bunu yanında 7 yaş altındakilerden hiç ücret talep edilmezken, 7 – 12 yaş arasındaki müşterilerden yarı ücret talep edilmektedir.

Ölüdeniz Tekne Turları Nasıl?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ve 2006 senesinde yüzde seksen iki oyla mavi bayrak kazanan Ölüdeniz Koyu, bakir çevresiyle ve benzersiz deniziyle her yaz pek çok insan için tercih noktası. Tabii ki, böylesi bir doğal güzelliğin civarını tekne turları ile gözlemlemek bambaşka bir tecrübe olacağından bu bölgede uzun zamandır genellikle günübirlik olan tekne turları düzenlenmekte. Genelde sabah 10 veya 11 gibi başlayan tekne turları, Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Akvaryum Koyu, Saint Nicholas Adası, Soğuk Su Koyu, Deve Plajı gibi rotaları takip edip saat 18.00 dolaylarında da son buluyor. Ücretlendirme ise çoğunlukla çocuklar için ayrı yetişkinler için ayrı olmaktadır. 

Ayvalık – Midilli Tekne Turları Nasıl?

Son yıllarda özellikle revaçta olup her sene binlerce ve hatta on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye, turiste kapılarını açan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, birbirinden güzel doğal güzellikleri ve berrak denizi ile tekne turları yapmak için de oldukça elverişli bir nokta. Ayvalık’tan kalkan bu tur sekiz gün sürüyor. Tur boyunca Maden Adası, Kadırga Koyu, Sivrice, Babakale, Assos, Behram Kale, Truva, Midilli, Manastır Adası, Çıplak Ada ve Cunda ya da diğer adıyla Alibey Adası gibi duraklardan geçiliyor.

Yine konaklamalı turların pek çoğunda olduğu gibi, Ayvalık’ta da genellikle, şahsi birkaç eşyanın dışında her türlü ihtiyacı organizatörler karşılıyorlar.

*Tekne turu fiyatları bilgilendirmek amacıyla için bir kaç acenteden bilgi alınarak bir ortalama rakam çıkarılmıştır. Ancak fiyatlar turlara göre farklılık gösterebilir.

Assos gezilecek yerler için tıklayınız.

Yorum ekle