Yolcu360 Blog
Volvo XC60
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Türkiye’de Satışı Olan En Güvenli Otomobiller Hangileri?

Türkiye’de Satışı Olan En Güvenli Otomobiller Hangileri?

Türkiye’de satışı olan en güvenli otomobiller hangileri inceledik…

Bildiğiniz üzere EuroNCAP, yıllardır dünya genelinde araç güvenliği konusunda güçlü bir otorite. EuroNCAP verilerine göre ülkemizde satışı olan en güvenli otomobilleri inceledik.

EuroNCAP’ten 5 Yıldız Alan Otomobiller

VW ARTEON GÖRSELİ

Volkswagen Arteon:

Geçtiğimiz yıl, Volkswagen’in Arteon modeli EuroNCAP’ten 5 yıldız almıştı. Aracın özellikle çevresel görüş sistemi, sürüş konusunda çok başarılı sonuçlar sunuyor. 2017 model Volkswagen Arteon, yetişkin yolcuda %96, çocuk yolcu %85, yaya güvenlik %85, güvenlik yardımcısında %82 aldı.

 

Volvo XC60

Volvo XC60:

Volvo markası, güvenli sürüş konusuna verdiği önemle tanınıyor. İsveçli otomotiv devi Volvo, bu ünü fazlasıyla hak ediyor. Volvo XC60 2017 EuroNCAP testlerinde yetişkin yolcuda %98, çocuk yolcuda %87, yaya güvenliğinde %76, güvenlik yardımcısında%95 başarılı bulundu.

 

Volvo XC60
Volvo V90:

Volvo, her yıl neredeyse her modeliyle EuroNCAP’ten beş yıldız alıyor. Markanın V90 modeli de 2017’de yetişkin yolcu güvenliğinde %95, çocuk yolcu güvenliğinde %80, yaya güvenliğinde %76, güvenlik yardımcısında %93 başarılı bulundu.

subaru xv görseli
Subaru XV:

Dünyanın en güvenli otomobillerinden biri üretmekle haklı olarak epey övünen Subaru, 2017 XV modeli ile EuroNCAP’ten beş yıldız aldı. Küçük aile otomobili kategorisinde dikkat çeken Subaru XV modeli, yetişkin yolcu kategorisinde %94, çocuk yolcu kategorisinde %89, yaya güvenliği konusunda %84, güvenlik yardımcısı konusunda %68 başarılı bulundu.

 

EuroNCAP Nedir?

Tam adı European New Car Assesment Progrrame’dir. Kısaca Euro NCAP olarak bilinen test merkezi, temelde Avrupa’da piyasaya sürülen araçlar için testler ve inceleme yapmak üzere kuruldu. Ancak zamanla öyle güvenilir bir kurum haline geldi ki, şimdi piyasaya sürülen ve başvuruda bulunan tüm otomobil markaları için testler yapılıyor. EuroNCAP, 1997’de İngiltere’de kuruldu.

 

EuroNCAP Yıldızları Nasıl Okunmalı?

EuroNCAP’in güvenlik için araçlara verdiği yıldızları bazen yanlış yorumlayabiliyoruz. Peki, Aslında Euro NCAP yıldızlarının nasıl okunması gerekiyor? EuroNCAP yetkilileri, bir araç için çok sayıda yıldız verilmesinin o aracın tam anlamıyla güvenli olmadığının ancak önemli bir gösterge olduğunun altını çiziyor. Çünkü araç üreticinin her pazara özel sunduğu güvenlik ekipman sayısının fazla olması da yıldız sayısını arttırabilir. Benzer şekilde EuroNCAP’ten hiç yıldız alamamış bir araç da “tamamen güvensiz” anlamına gelmez. Güvenlik konusunda yetersiz ve farklı pazarlara özel güvenlik ekipmanları sunmuyor demektir.

Yorum ekle