Yolcu360 Blog
araç muayene ücreti
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Motorun Daha Az Yakıt Tüketmesi Nasıl Sağlanır?

Motorun Daha Az Yakıt Tüketmesi Nasıl Sağlanır?

Arabanın daha az yakması içi neler yapılabilir? Pek çok araştırma, doğru şekilde araba kullanmanın yakıt tüketimini azaltabildiğini gösteriyor. Peki, nasıl araba kullanırsak araba daha az yakar? Motorun daha az yakıt tüketmesi nasıl sağlanır? Araba nasıl daha az yakar? Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek araç sürme keyfini deneyimlemeye ne dersiniz? 

Motorun Daha Az Yakıt Tüketmesi Nasıl Sağlanır?

Yakıt konusu, araç alımlarında marka ve model fark etmeksizin öne çıkan etkenlerden biri. Ekonomik yakıt tüketimine sahip araçları tercih ettiğimiz kadar, sürüş sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar da var. Aracınızın yüksek performansla az yakıt tüketimi yaparak daha ekonomik bir hal almasını sağlayan teknikleri toparlamaya çalıştık.

Arabanın Az Yakması İçin Sürüş Tavsiyeleri

Aracın az yakmasının en etkili yöntemlerinden biri sürüş sırasında aşırı hız ve yüksek devirden kaçınmak. Tüketimin en üst noktaya çıktığı bu tip kullanımlardan uzak durulduğu takdirde yakıt tüketiminden ciddi bir tasarruf elde ediliyor.

Ani ve yüksek hızlı kalkışlar ile ani ve sık frenler de aynı şekilde yakıt tüketimini arttıran etkenlerden.

Ülkemizde sık yapılan hatalardan biri yokuş aşağı inerken vitesi boşa atmak ya da kontağı kapatmaktır. Oysa yapılması gereken aracı, boşa almadan kontağı kapatmadan gazdan ayağı çekmektir ki yakıt tasarrufunda etkili bir yöntemdir.

Bu tip sürüş yanlışlarından kaçınıyorsanız, yakıt tüketimini daha aza indirmek için yapmanız gereken başka şeyler olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

Aracınızdaki yüklerden mümkün olduğunca kurtulun mesela. Hava filtresini sık sık değiştirin, lastikleri sık sık kontrol edip, hava basınçlarını fabrika verilerinde belirtilen düzeyde tutmaya özen gösterin. Park ettiyseniz ya da uzun süre hareketsiz duracaksanız rölantide çalıştırmak yerine motoru kapatın. Hız sabitleme sistemini düz yollarda kullanarak, klimanın sürekli kullanımından kaçının. Bu tip önlemlerle aracınızın daha az yakıt tükettiğini göreceksiniz.

Euro NCAP 2020 Kriterleri Neler yazısı için tıklayınız.

Hangi Hava Koşullarında Araç Daha Çok Yakıt Tüketir?

Uzun yıllardır yapılan tartışmalardan biridir aracın hangi mevsimde daha az hangisinde daha çok yaktığı. Sabit verilere göre, trafikte katedilen mesafe ve sıkışıklık göz ardı edildiğinde kış şartlarında araçlar daha çok yakıt tüketiyor. En büyük sebeplerden biri olan motorun geç ısınması, yeni motorlarla birlikte azalmış olsa da yine de önemli etkenlerden biri hala.

Türkiye’deki Euro NCAP Yıldızı Station Wagonlar yazısı için tıklayınız.

Hangi Zemin Koşullarında Araç Daha Çok Yakıt Tüketiyor?

Düz yolda araç kullanımı, aşırı hız ve yüksek devirden kaçınıldığı takdirde ciddi bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Buna karşılık, yolun kıvrımları ve engebesi arttıkça da yakıt tüketimindeki artış normale oranla %40 daha fazla olabiliyor.

Yük Taşımak Gerçekten Tüketilen Yakıt Miktarına Etki Ediyor mu?

Evet, yük taşımak yakıt tüketimi konusunda ciddi bir etken. Aracın ağırlığıyla birlikte taşıdığı yükün miktarı arttıkça yakıt tüketimi de fazlalaşıyor.

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle