Yolcu360 Blog
2017 Toyota Avensis
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Çok Memnun Kalınan Otomobil Markaları Hangileri?

En Çok Memnun Kalınan Otomobil Markaları Hangileri?

En sevilen otomobil markası hangisi ya da dünyada en çok satan otomobil markası hangisi…

En Çok Memnun Kalınan Otomobil Markaları Hangileri?

Geçtiğimiz günlerde Cenevere Otomobil Fuarı ile bağlantılı olarak bir kullanıcı memnuniyeti anketi yapıldı. Bu ankete göre dünya genelinde kullanıcıların kullandıkları araçlardan ne kadar memnun oldukları ve tekrar aynı markanın aracını almayı isteyip istemedikleri sonucu araştırıldı.

Edmunds Trade in Loyalyty’nin yaptığı En Sevilen Otomobil Markaları anketinin sonuçları şöyle:

 

Toyota %63 memnuniyetle ilk sırada. Subaru markası da %61 memnuniyetle onu takip ediyor. Onları sırasıyla Honda, Chevrolet ve Hyundai takip ediyor.

 

Yukarıdaki sonuçlara göre dünya genelinde otomobil kullanıcılarının araçlarından memnun olmaları ya da tekrar araba alma kararlarında tercih edecekleri marka konusunda Toyota, Subaru, Honda, Chevrolet ve Hyundai’nin epey üstün bir başarı yakaladığı görülüyor. Peki, bunları hangi markalar mı takip ediyor?

Diğer en sevilen otomobil markaları da şöyle:

Kia, Nissan, Ford ve Mazda da sıralamadaki diğer markalar. Jeep ve Volkswagen de onları takip ediyor.

En Çok Tercih Edilen Otomobiller Anketinin Sonuçları Nasıl Okunmalı?

Bu anket, insanların kullandığı arabanın markası, bu markadan memnun olup olmadığı ve yeniden araba alırsa yine aynı markayı tercih edip etmeyeceği üzerine kurgulanmış. Ancak tüm markaları eşit sayıda insan kullanmıyor. Örneğin dünya genelinde Toyota Corolla kullanıcısı sayısı ile Jeep Compass kullanıcısı sayısı eşit değil. Hatta bu iki markanın kullanıcı tarzları ve araç kullanım amaçları da benzer değil. Dolayısıyla anket bize, en popüler otomobiller hakkında bilgi verirken “en iyisi bu olmalı ki en çok bu tercih edilmiş” konusunda doğru sonuç vermiyor.

 

Yorum ekle