Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’deki En İyi 7 Kitesurf Yeri

Türkiye’deki En İyi 7 Kitesurf Yeri

Spor yapmak hem zinde kalmak hem de keyifli zaman geçirmek için en iyi aktivitelerden biri. İlgi alanları doğrultusunda seçilen spor dalları ise bu aktiviteyi daha keyifli hale getiriyor. Bazı spor dalları alışılmışın dışında tarzlarıyla farklı deneyimler sunuyor. Kitesurf için de bu spor dallarından birini olduğunu söylemek doğru olur. Birden fazla kombinasyonun bir araya geldiği bu spor dalı için uygun ortam bulmak şart. Türkiye kitesurf yerleri arasında birçok farklı lokasyon mevcut. Peki, Türkiye’de kitesurf yapabileceğiniz en iyi yerler hangileri? 

Kitesurf Hakkında

Kitesurf hem havada hem de suda yapılabilecek farklı bir aktivite. Bir uçurtma yardımıyla suyun üstünde havalanarak yapılan bu spor dalı için birçok farklı seviye mevcut. Başlangıçta suyun üzerinde ilerlemeyi öğrendikten sonra kendinizi geliştirmeniz mümkün. Kitesurf için en eğlenceli kısımlardan biri uçmanın özgürlüğünü de hissedebilmek. Doğru rüzgar ve doğru açı kullanımıyla havada akrobatik hareketler yapmanız da mümkün oluyor. Bu kısa süreli uçuşların sonu yine mavi sularda bitiyor. Bu sebeple hem hissettirdiği heyecan hem de sunduğu eşsiz görsel güzelliklerle kitesurf yapmak son zamanlarda daha da popüler hale geldi.

Kitesurf yapmak için doğru bir lokasyon bulmak çok önemli. Rüzgarın yardımıyla yapılan bu spor için doğru rüzgarı bulmak gerekiyor. Rüzgar hızı gerkenden fazla olduğunda tehlikeli olabilecekken, az olduğu zaman da havalanmak mümkün olmayabiliyor. Bu sebeple Türkiye’de kitesurf yapmak için belirlenmiş özel noktalar var. Sporcuların tecrübeleri ve keşifleri doğrultusunda gündemde olan bazı noktaları belirledik. Peki, kitesurf yapmak için nereye gitmeli? İşte Türkiye’de kitesurf yapmak için 7 nokta.

  • Gökçeada Çanakkale Kitesurf

turkiye-kitesurf.jpg

Adanın en fazla tercih edilen plajlarından birisi Aydıncık. Ziyaretçiler özellikle 1 kilometreyi aşkın olan bu plajı kitesurf için tercih ediyor. Kitesurf yaparken önemli olan noktalardan birisi de rüzgar olduğu için Aydıncık Plajı bu açıdan oldukça avantajlı konumda. Kitesurf açısından bu derece elverişli olması da; plajın kitesurf üzerine gelişmesini sağlamış. Yeni başlayanların ders alabileceği ve kendini geliştirmek isteyenler tercih edebileceği bir lokasyon.

Aydıncık Plajı sadece kitesurf yapanların değil keyifli zaman geçirmek isteyenlerin ve farklı spor dallarına merak duyanların da tercih ettiği bir nokta. Bu sebeple özellikle yılın bazı zamanlarında kalabalık oluyor. Ancak bir düzen içerisinde hareket edildiği için bu kalabalık herhangi bi soruna sebep olmuyor. Eğer kitesurf için Aydıncık Plajını tercih ederseniz yılın belirli aylarında ziyaret etmeniz gerekebilir. Rüzgar açısı ve hızı özellikle bu aylarda daha elverişli oluyor.

  • Alaçatı İzmir Kitesurf

turkiye-kitesurf-1.jpg

Alaçatı kitesurf için en elverişli noktaların başında geliyor. Bunu sebebi ise birçok farklı noktadan aldığı rüzgarların neredeyse yıl boyu istenilen seviyede olması. Gün içerisinde değişik zaman aralıklarında farklı şiddetlerde rüzgarlarla karşılaşmak mümkün oluyor. Bu sebeple; hem yeni öğrenenler hem de ileri seviyeler için makul noktalar barındırıyor.

Alaçatı plajları içerisinden kitesurf için hem okul olanları hem de tamamen doğal bırakılmış olanları seçebilirsiniz. Kendi seviyenize göre belirleyeceğiniz bu noktaların hepsinde keyifli zaman geçireceğiniz kesin. Aynı zamanda genel çehrenin de sakin olması ailecek yapılacak aktiviteleri de mümkün ve keyifli kılıyor. Alaçatı’da kitesurf yapmak için yaz ayları en güzel zamanlar. Ancak uygun ekipmanınız varsa her mevsim tecrübe etmeniz mümkün.

  • Gökova Muğla Kitesurf

turkiye-kitesurf-2.jpg

Muğla’dan birkaç farklı noktadan bahsedeceğiz. Bunun sebebi ise Muğla’da bulunan termal rüzgarların kitesurf için oldukça elverişli olması. Zaten bu sebeple de Muğla için birçok kitesurf okulundan bahsetmek mümkün oluyor. Hem öğrenmek hem de seviyenizi yükseltmek için Gökova’yı listenize ekleyebilirsiniz. Akçapınar kitesurf plajı neredeyse 4 kilometreye yaklaşan uzunluğuyla bu alanda en elverişli ortamı sağlıyor.

Akçapınar sadece uzunluğuyla değil aynı zamanda deniz yapısıyla da çok keyifli bir ortam sağlıyor. Tamamen kumlu yapısı ve sığ olması ailelerin ve yeni öğrenenlerin ilk tercihlerinden birinin bu nokta olmasını sağlıyor. Özellikle kitesurf ilk defa yapacaklar için kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri önemli. Sığ ve temiz olan bu plaj özellikle başlangıç seviyesinde olan sporcuların bu sebeple ilk tercihi oluyor. Aynı zamanda plaj içerisinde bulunan tesisler de, uzaklaşmadan ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için imkan sunuyor.

  • Datça Muğla Kitesurf

turkiye-kitesurf-3.jpg

Datça kitesurf yapmak için birden fazla seçeneğe sahip. Yılın belirli bölümlerinde yapılan kitesurf yarışmaları ve etkinlikleri de mevcut. Bu etkinlikler için Datça’nın seçiliyor olması, deniz ve rüzgar koşullarının ideale oldukça yakın olması. Ziyaretçilerin keyifle zaman geçirebileceği bu noktalar aynı zamanda eğitimleriyle de meşhur.

Datça ziyaretinizde hiç bilmiyor olsanız bile kitesurf öğrenmek için birçok seçeneğiniz var. Özellikle yeni başlayanlar için oluşturulan eğitimler ve içerikleri kısa sürede suyun üstünde keyif alacak seviyeye gelmenizi sağlıyor. Eğer ilerlemek isterseniz yine dersler yardımıyla Datça’nın ideal ortamında kısa sürede yol alabilirsiniz.

  • Akyaka Muğla Kitesurf

turkiye-kitesurf-4.jpg

Akyaka kitesurf okullarının oldukça fazla olduğu başka bir nokta. Akyaka’nın kitesurf için bu kadar fazla seçenek sunması yine rüzgar koşullarının oldukça iyi olması. Diğer noktalardan farklı olarak Akyaka turistik olarak çok bilinen bir nokta değil. Genellikle kitesurf yapacaklar tarafından tercih ediliyor. Bu sebeple daha az yoğun ve daha az karmaşık olması dingin bir atmosfer sağlayabiliyor.

Siz de eğer sakin bir ortam arayışındaysanız, Akyaka’yı yaz sezonu dışında tercih edebilirsiniz. Bahar aylarında da rüzgarın neredeyse yaz ile aynı performansla bulunması büyük bir avantaj. Böylece Akyaka için sağlanan okullardan biriyle yolunuza devam ederek, kitesurf alanında kendinizi kısa sürede geliştirebilirsiniz.

  • Urla İzmir Kitesurf

turkiye-kitesurf-5.jpg

Eğer yolunuz Urla’ya düştüyse kitesurf için çok güzel noktalar bulabilirsiniz. Urla kitesurf okulları belirli bir bölgede yoğunlaşarak birçok farklı seçenek sunar. Belirli bir bölgede yoğunlaşmalarının sebebi ise, Urla’nın konum itibariyle bazı noktalarında rüzgarın yeterli olmaması. Ancak okullar en iyi rüzgar alan bölgelerde bulunduğu için keyifle kitesurf yapmak mümkün.

Özellikle rüzgar yapısı yaz aylarında istenilen noktada oluyor. Termal rüzgarlarında etkisiyle daha verimli hale gelen rüzgarları her seviyeden sporcunun tercih etmesi de mümkün oluyor. Deniz yapısı tamamen kum değil. Yer yer taşlık alanlarında bulunmasına dikkat etmelisiniz. Uygun ekipmanlarla kitesurf yapmanız konforunuz açısında  önemli.

  • Ayvalık Balıkesir Kitesurf

turkiye-kitesurf-6.jpg

Turizm açısından oldukça popüler bir nokta olan Ayvalık; kitesurf için de oldukça fazla tercih ediliyor. Bölgenin kitesurf için tercih edilir hale gelmesinde rüzgarının oldukça çeşitli olması da etkili. Gün boyu farklı rüzgar şiddetleriyle her seviyeden sporcuya uygun ortam sağlıyor Ayvalık. Genellikle az kumlu olan deniz tabanı için uygun bir ekipman seçmek gerekiyor.

Eğer yeni başlıyorsanız okul liderliğinde uygun zaman dilimlerini seçmeniz mümkün olur. Fakat kendiniz kitesurf yapacaksanız özellikle öğleden sonra güçlenen rüzgarlara dikkat etmenizde fayda olabilir. Bölgede farklı okullar mevcut ancak gideceğiniz zamana göre okulların aktif olup olmadığına da bakmanız gerekiyor.

Türkiye’de kitesurf yapmak için harika destinasyonlar var. Bu alanlara gitmek ve seyahatin de keyfini çıkarmak üzere yolcu360.com üzerinden araç kiralama yapabilirsiniz. Eğer aracınız yoksa ya da bölgeye havayolu ile gelip araca ihtiyaç duyduysanız yolcu360.com üzerinden kiralık araçların fiyatlarını kıyaslayabilirsiniz. 

En İyi Kitesurf Lokasyonlarını Keşfetmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle