Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En İyi 7 Karavan Kampı

Türkiye’nin En İyi 7 Karavan Kampı

Karavan ile gezmek kapsamlı bir özgürlük sağladığı için oldukça keyifli. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi yanı başınızda taşıyarak yeni keşifler yapabiliyorsunuz. Bu sebeple kamp yapmanın da en verimli hali diyebiliriz. Türkiye karavan kampı yapmak için sayısız noktaya sahip. Herkesin tercihlerine uygun bir karavan kamp alanı bulması mümkün. İşte Türkiye’de en güzel karavan kampları hangisi sorusuna cevap birbirinden güzel 7 lokasyon.

Türkiye Karavan Kamp Alanları Hakkında

Türkiye’de karavan kampı yerleri çok fazla seçeneğe sahip.. Bunlar içerisinde ücretli ve ücretsiz konumlar mevcut. Eğer sadece doğayla baş başa kalacağınız kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız ücretsiz ve tesis içermeyen alanlara yönelebilirsiniz. Bu şekilde seçenekleriniz çok daha fazla artmış olur. Ancak temel ihtiyaçların karşılanması için kamp alanlarında kurulmuş tesisler belirli bir konfor alanı yakalamanızı sağlar. Bu sebeple içerikleri değişse de işletmelere ait alanlarda karavan kampı yapmak çok daha avantajlı olabilir. Türkiye karavan kampları hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek için araştırma yaptık.

  • Yedigöller Milli Parkı Karavan Kamp Alanı

en-iyi-karavan-kamplari (1)

Listeye başlangıcı Yedigöller Milli Parkı ile yapıyoruz. Çünkü birçok açıdan kamp deneyimi yaşamanız için mutlaka görmeniz gereken bir yer. Alanda karavan kampı ve çadır kampı yapmanız mümkün. Karavan için belirlenen yerlerde konaklama yapabiliyorsunuz. Minimum yapaylık ve maksimum doğa içeren bir deneyim için harika fırsatlar sunuyor. Kamp alanı içerisinde sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hizmetler mevcut. Bu hizmetler tuvalet, su ve küçük bir büfe ile sınırlı. Gerisi için doğa ile başbaşasınız.

Unutmamak gerekir ki alan içerisinde ateş yakmak yasak. Buna uygun bir programla yola çıkmanız sizin için faydalı olabilir. Eşsiz manzara eşliğinde her mevsim buranın tadını çıkarabilirsiniz. Doğal yaşam alanı olduğu için kuş türleri, balıklar, ağaç ve canlı çeşitliliğiyle ruhunuzu da dinlendirecek bir kamp için listenize eklemelisiniz.

  • Cunda Ada Camping

en-iyi-karavan-kamplari-2

Karavan kampı yaparken aynı zamanda deniz tatili de yapmak isteyenler için harika bir alternatif Ada Camping. Kendi özel plajı ile kamp keyfinizi çok daha farklı bir seviyeye taşıyor. Aynı zamanda bir işletmeye ait olduğu içinde çok fazla hizmete ulaşabiliyorsunuz. Kamp alanında plaj olduğu için; şezlong, şemsiye ve soyunma kabinlerinden faydalanabilirsiniz. Bunun dışında tuvalet, duş, elektrik ve ortak mutfak gibi birçok hizmette kamp alanı ziyaretçilerine sunuluyor.

Kamp keyfinize doğa sporlarını da ekleyebilirsiniz. Konum itibariyle yürüyüşler, keşifler ve dalma gibi birçok olanak mevcut. Bunun yanı sıra kamp alanından biraz uzaklaşarak Cunda’yı da keşfedebilirsiniz. Böylece kamp deneyimleriniz daha da farklılaştırmanız mümkün olur.

  • Kuşadası Antique Lodge Caravan Camp

en-iyi-karavan-kamplari-3

Sadece karavan kampı yapabileceğiniz bir alan Antique Lodge. Bütün tesis karavan kamp ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş. Karavan atıkları için giderler genel kapasite için yeterli bir şekilde sağlanmış. Tesis içerisinde manav veya market ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcut. Bunun yanında yemek yiyebileceğiniz restorana da sahip. Kamp yaparken farklılık olsun isterseniz bu alternatiflere yönelebilirsiniz.

Alan denize sıfır değil. Ancak araçla ulaşmak için oldukça yakın. Havuz seçeneği de kurtarıcı bir alternatif olabilir. Oldukça keyifli bir kamp deneyimi yaşamak için tercih edebileceğiniz bir yer. Merak ettim ama karavanım yok diyorsanız da tesis içerisindeki küçük evlerde konaklayabilirsiniz.

  • Kaş Kamping

en-iyi-karavan-kamplari-4

Denize sıfır bir kamp alanı olan Kaş Kamping için birçok çeşit içerisinde karavan da bir seçenek. Karavan kampı için özel ayrılmış alanda keyifle manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Alan içerisinde elektrik, duş, tuvalet ve internet gibi hizmetler mevcut. aynı zamanda kafeterya ve restoran gibi seçeneklerden de faydalanabilirsiniz.

Kamp alanı içerisinde ateş yakmak yasak. Aynı zamanda ortak kullanım noktalarında da uyulması gereken bazı kurallar olduğunu unutmamak gerekir. Bu düzen içerisinde bütün kampçılar keyifle zaman geçirirken unutulmaz deneyimler de yaşayabiliyor. Kaş Kamping karavan kamp alanlarını mutlaka gidilecek yerler listenize eklemelisiniz.

  • Datça Aktur Çadır ve Karavan Kampı

en-iyi-karavan-kamplari-5

Burası yer yer Türkiye’nin en güzel kamp alanı olarak anılan önemli noktalardan biri. Denize sıfır bir deneyim ve orman ikilisinin harika anılara dönüşebileceği bir kamp alanı. Kamp alanı desek de aslında sayısız imkana sahip bir lokasyon. Market, restoran, tuvalet, duş imkanlarının dışında bölgenin başka avantajları da var. Örneğin kuaför, eczane, bankamatik, sağlık ocağı gibi küçük bir şehirdeymişçesine farklı imkanlar da hemen yanı başınızda oluyor. böylece hem şehir hayatının kalabalığından kaçıyor hem de imkanlarından faydalanabiliyorsunuz.

Plajlarına gelince burası mavi bayraklı ve kumluk bir alan. Sakin deniz eşliğinde oldukça keyifli zaman geçirmeniz mümkün. Deniz ve plaj yapısıyla çocuklu aileler için de oldukça avantajlı. Siz de hayat standartlarınızdan ödün vermeden doğayı deneyimlemek istiyorsanız mutlaka Aktur Kamp alanına uğrayın.

  • Muğla Çubucak Orman Kampı

en-iyi-karavan-kamplari-6

Orman ve denizin buluştuğu başka bir kamp alanı da Çubucak. Doğanın bütün nimetlerinden faydalanabileceğiniz güzellikte bir kamp alanı. Hem çadır hem de karavan için ayrılmış bölümlerde gereken imkanlar dahilinde kampınızı yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda tuvalet, duş, market, internet ve ortak mutfak gibi imkanlar da söz konusu. Böylece konforunuzdan da ödün vermenize gerek kalmıyor.

Deniz suyu hem sıcaklık hem de sakinlik olarak oldukça ideal. Aynı zamanda kamp yerinde oyun alanları da var. Bu özellikleriyle çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir nokta. Aynı zamanda devlet işletmesinde olduğu için de ekonomik olarak da makul düzeyde bir seçenek.

  • Ürgüp Kaya Camping

en-iyi-karavan-kamplari-7

 Kaya Camping, Kapadokya’nın eşsiz doğasında karavan kampı yapmak için uğrayabileceğiniz bir lokasyon. Teras kısmında manzaraya doyacağınız ve havuz alternatifiyle kamp anlarınızı farklı deneyimlerle buluşturacağınız imkanlara sahip. Tuvalet, banyo, restoran gibi hizmetlerin yanı sıra merkeze yakın olmasıyla da seçeneklerinizi arttırmanıza olanak sağlıyor.

Kaya Camping ile Japadokya seyahatinizi çok daha verimli hale getirebilirsiniz. Çadır ve karavan için ayrı alanlarda bir düzen içerisinde kamp keyfini yaşayabilirsiniz. elektrik ve internet bağlantısıyla da dünya ile iletişiminizi kesmeden sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Karavan Kampı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karavan kampı yapmak için yukarıda sıraladığımız seçenekler gibi işletmeleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra direkt olarak doğayla başbaşa kalacağınız noktalarda da kamp yapabilirsiniz. Her iki seçenek için de uyulması gereken kurallar olduğunu unutmamak gerekir. bunlardan en önemlisi de ateş yakmak. Ateş yakmak için belirlenen alanları kullanmanız gerekir. bunun dışında yasak olan bölgelerde kesinlikle ateş yakmamalısınız. İstenmeyen kazaların önlenmesi adına bu konuda herkes hassasiyet göstermelidir.

Aynı zamanda ortak kullanım alanlarının kurallarına da dikkat etmelisiniz. Kullandığınız alanları temiz bırakmak, tekrar geldiğinizde temiz bulmak ve diğer kampçıların da haklarını korumak için önemlidir. Herkes belirli standartlar üzerinden hareket ettiği sürece kamp alanlarının bu eşsiz güzellikleri uzun yıllar korunabilir. Ayrıca kamp yaparken insanlar huzur aradığı için belirli saatlerde sessizliği korumak önemlidir. Toplu yaşamın getirdiği bazı kurallar kamp alanları için oldukça önemlidir.

Kamp yapmak için birçok alternatif olduğundan bahsettik. Yukarıda sıraladığımız Türkiye karavan parkları, farklı tecrübeler yaşayabileceğiniz en güzel lokasyonlar. Sizde karavanla çıktığınız yolculuğunuzda belirli bir rota üzerinden bu seçenekleri dahil edebilirsiniz. Türkiye karavan park alanları içerisinden sizin için en uygun olanı bulup unutulmaz bir serüven yaşayabilirsiniz.

En Güzel Kamp Alanlarını Keşfetmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle