Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Türk Yol Filmleri | Türk Seyahat Filmleri

Türk Yol Filmleri | Türk Seyahat Filmleri

Koronavirüs salgınıyla başa çıkmamız için zorunlu olmadıkça evden çıkmamamız gerekiyor. E durum böyle olunca da evdeyken yapılacak yeni tavsiyeler için dört bir koldan araştırmalar yapılıyor. En güzel Türk yol filmlerini izleyerek hem kaliteli zaman geçirebilir hem de biraz da olsa içimizdeki gezgini şimdilik bastırabiliriz. Her türlü duyguyu yaşatacak bu harika filmler için şimdiden iyi seyirler dileriz. 🙂

KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE (1974) / IMDb 8,4

Kemal SUNAL, Metin AKPINAR, Zeki ALASYA ve Halit AKÇATEPE’nin başrollerini paylaştığı filmin adından anlayacağınız üzere köyden şehre inen 4 kardeşi anlatıyor. İstanbul’da planları istedikleri gibi gitmeyince köylerine dönen kardeşler, tarlada buldukları defineyi bozdurmak için akrabalarının yanına Ankara’ya giderler. Yol boyunca başlarına gelenler ve yaşadıkları her şey komik bir şekilde anlatılıyor. “9997-9998-9999” diye saymaların bitmediği ve sürekli başa dönülen o replikle hatırladığımız film hepimizin yüzünde koca bir tebessüm bırakacak. Seyahat film izle denildiğinde en komik filmlerden biri.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (1998) / IMDb 8,1

Sorunlu bir abi kardeş ilişkisi olan Cem YILMAZ ve Mahsar ALANSON’un başrollerini paylaştığı filmde, 3 yıl görüşmeyen Altan ve Nuri bir şekilde karşılaşırlar. Bu iki kardeşin başlarına sardığı belalar sonucu İstanbul’dan Bodrum’a uzanan harika bir yol filmidir. Filmin isminde de yer aldığı gibi her şeyin çok güzel olacağını inanırlar. Herkesin kesinlikle izlemesi gereken bu filmin müziklerine ayrı aşık olacağınızı garanti ederiz.

Sanal Müze Listesi için tıklayınız.

BANKER BİLO (1980) / IMDb 7,6

Başrollerini İlyas SALMAN ve Şener ŞEN’in paylaştığı Türk filmidir. Bu kategoriye girmesinde elbette en önemli etken Maho’nun, Bilo ve birçok köylüsünün parasını alarak Almanya’ya götüreceği yalanıyla yola çıkarıp İstanbul’a bırakmasıdır.

HOKKABAZ ( 2006) / IMDb 7,4

İskender (Cem YILMAZ), sihirbaz olduğunu iddia etse de kimse onu sihirbaz olarak görmez ve küçümseyerek hokkabaz olduğunu söylerler. O da kariyerini kurtarmak adına bir Türkiye turnesi yapmaya karar verir. İskender, turne için ablasından karavan almak durumunda kalır. Asla anlaşamadığı babası olan Sait (Mazhar ALANSON) da bu turneye bir şekilde dahil olunca olaylar biraz karışır. Karavanla geçen bu yolculukta baba oğlun da ilişkisinin anlatıldığı dram komedi tarzında güzel bir filmdir.

ATEŞ BÖCEĞİ (1975) / IMDb 7

Tarık AKAN ve Necla NAZIR’ın başrollerini paylaştığı film çok samimi harika bir Yeşilçam filmidir. Çok para kazanamayan işportacı Tarık, müşterisinin cüzdanını çalan kişiyi yakalayıp cüzdanı sahibine verir. Karşılığında teşekkür amaçlı para verilince yeni bir iş kolu edinmeye karar veren Tarık, daha sonra tanıştığı genç ve güzel yan kesici Nacla ile çalışmaya başlar. Başlarda anlaşamasalar da bu anlaşmazlık zamanla aşka dönüşür. Tarık AKAN’ın üstü açık sarı klasik arabasıyla akıllara kazındığı, yolda tatlı atışmalarla geçen bir aşkın anlatıldığı bu filmi, yol filmlerinden sayabiliriz.

YOL ARKADAŞIM 1 (2017) – YOL ARKADAŞIM 2 (2018) / IMDb 6,1 – IMDb 5,9

Oğuzhan KOÇ ve İbrahim BÜYÜKAK’ın başrolünü paylaştıkları “Yol Arkadaşım” harika bir yol komedisidir. İşinde bir türlü başarıyı yakalayamayan ve kovulan ilaç mümessili Onur, Ayvalık’ta bulunan kız arkadaşının ailesiyle tanışmak üzere yola koyulacaktır. Masrafları bölüşmek adına, bir telefon uygulaması sayesinde tanıştığı Şeref ile yol arkadaşı olmak durumunda kalırlar. Şeref’e rağmen yolculuğa devam etmeye çalışan Onur’u çok zorlu ama bir o kadar eğlenceli yolculuklarıyla başlayan macerayı konu alır.

KARDEŞİM BENİM 1 (2016) – KARDEŞİM BENİM 2 (2017) / IMDb 6 – IMDb 4,5

Murat BOZ ve Burak ÖZÇİVİT’in başrolünü paylaştıkları bu iki serilik filmde, iki anlaşamayan kardeşi canlandırıyorlar. Ozan ve Hakan müzisyenlerdir. Ozan magazinin göz bebeğiyken Hakan olabildiğince magazinden uzak kaçar. Farklı karakterlerde ki bu kardeşler yıllarca küs kaldıktan sonra babalarının cenazesinde bir araya gelirler ve babalarının vasiyeti öğrenirler. İşte film burada hareketlenir ve iki kardeşin yolda başına gelenler eğlenceli bir şekilde anlatılır.

Yorum ekle