Yolcu360 Blog
tuncelili-unluler-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Tuncelili Ünlüler Kimler?

Tuncelili Ünlüler Kimler?

Tuncelili ünlülerimizi araştırıyoruz. Sanat dünyasına yön veren oyuncular ve futbolcular başta olmak üzere işte Tuncelili ünlüler listemiz.  

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Kemal Kılıçdaroğlu

tuncelili-unluler

Ana muhalefet lideri olarak tanıdığımız şimdilerde 13. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncelili ünlülerimizdendir. 1948 tarihinde Tunceli Nazımiye’de dünyaya gelmiştir. Deniz Baykal’ın ardından CHP Genel Başkanı olarak, 2010 yılından bu yana görevini sürdürmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu siyasete atılmadan önce Bağ-Kur ve SSK genel müdürlüğü ile Türkiye İş Bankası yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Başarılı bir siyasi kariyerinin yanı sıra aydın fikirleri ile de ülkemize umut aşılamaktadır.

  • Taner Ölmez

tuncelili-unluler-

1986 yılında dünyaya gelen Taner Ölmez, Tuncelili ünlüler listemizde ilk sırada yer almaktadır. 6 yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbul’a göç eden Taner, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. “İstanbul’un Altınları” dizisinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç oyuncu başarı merdivenlerini hızla tırmanmıştır. “Kapalı Çarşı”, “Kül”, “Kayıp Şehir” ve “Medcezir” adlı dizilerde rol almıştır. Özellikle bir zamanlara damgasını vuran “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde canlandırdığı Genç Osman rolü ile büyük beğeni toplamıştır. 2014 yılında canlandırdığı “Katil Joe” tiyatro oyununda Afife Jale Tiyatro Ödülü’ne layık görülmüştür. Son olarak 2019 yılında ekranlara çıkan ünlü oyuncu “Mucize Doktor” adlı dizide Ali Vefa karakterine hayat vererek, başrol oynamıştır. 

  • Ümit Karan

tuncelili-unluler-1

1976 doğumlu ünlü futbolcu Ümit Karan, aslen Tuncelilidir. Almanya Berlin’de futbol kariyerine adım atmıştır. Daha sonra Gençlerbirliği, Galatasaray, Ankaraspor ve Eskişehir takımlarında forma giymiştir. Son olarak Eskişehirspor forması ile 2011 yılında futbolda jübile yaparak, sahalara veda etmiştir. Aynı zamanda Türkiye Milli takımında toplam 12 kez forma giyen Ümit Karan çıktığı maçlarda toplam 4 gol kaydetmiştir.

  • İclal Aydın

tuncelili-unluler-2

İclal Aydın, 1971 yılında Nevşehir’de dünyaya gelmesine rağmen aslen Tuncelili ünlülerimizdendir. Tiyatroya yakından ilgili olan ünlü sanatçı, henüz ortaokul yıllarındayken tiyatro etkinliklerine katılmaya başladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünü kazanan oyuncu eğitimini yarıda bırakarak, Almanya’ya yerleşti. Burada profesyonel anlamda tam 6 sene boyunca tiyatroculuk yaptı. 

  • Fırat Çelik

tuncelili-unluler-3

Ekranların yakışıklı oyuncuları arasında yer alan Fırat Çelik’i pek çoğumuz “Fatmagül’ün Suçu Ne” dizisi ile tanıdık. 1981 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde dünyaya gelen sanatçı, aslen Tuncelilidir. 2 yaşında ailesi ile Türkiye’ye geri dönüş yapan Fırat Çelik yıllar sonra Paris’e yerleşmeye karar vermiştir. 1990’lı yıllarda gittiği Fransa Paris’te eğitimini sürdürmüştür. Burada Champigny sur Marne’da Louise Michel Ortaokulu ve Langevin Wallon Lisesi’nde ekonomi ve idari bilimler bölümünde okumuştur. Tiyatro hayatına giriş yapan Fırat Çelik, Moliere’nin ünlü “Cimri” oyununda bir monolog canlandırmıştır. Bunun yanı sıra bugüne kadar “Kış Masalı”, “Fatmagül’ün Suçu Ne?”, “Firuze” ve “Gönül İşleri” gibi kaliteli pek çok yapımda rol almıştır. 

  • Ahmet Aslan

tuncelili-unluler-4

Ortaokul ve lise eğitimini Tunceli Hozat’ta tamamlayan ünlü sanatçı Ahmet Aslan da Tuncelili ünlüler listemizde. Lise eğitiminin ardından Diyarbakır Resim Fakültesi’ni kazanan ünlü isim burayı bırakarak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim görmüştür. 2008 ve 2012 yılları arasında ise Dünya Müzik Akademisi’nde okumuş ve lisans eğitimini tamamlamıştır. 1996 yılından bu yana ise Almanya’da yaşayan Ahmet Aslan pek çok dilde türkülerini seslendirmektedir. Türkçe’nin yanı sıra, Zazaca ve Kürtçe gibi. Özellikle “Minnet Eylemem” parçası ile akıllarda yer edinmiştir. Ahmet Aslan’ın güçlü sesi ve oldukça sade düzenlemeleri türkülere farklı bir yorum katmıştır. “Geberiyorum”, “Susarak Özlüyorum”, gibi şarkıları da çıktığı zamanlar müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır. 

  • Nihal Yalçın

tuncelili-unluler-5

“İstanbullu Gelin” dizisi ile ön plana çıkan Nihal Yalçın, 1981 İstanbul doğumlu olmasına rağmen Tunceli ünlülerimizdendir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümü mezuniyetinin ardından Bahçeşehir Üniversitesi oyunculuk bölümünde yüksek lisans yapmıştır. “Avrupa Yakası”, “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Kış Masalı”, “Yalan Dünya” gibi ünlü dizilerde rol almıştır. 

  • Eren Derdiyok

tuncelili-unluler-6

İsviçre Basel doğumlu Eren Derdiyok, ülkemizin önemli futbolcularından biridir. Aslen Tuncelili ünlüler listemizde yer alan Eren Derdiyok, futbol hayatına Basel’in Old Boys adlı takımında başlamıştır. 2014-2015 sezonunda ise Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’ya transfer olarak futbol hayatına yeni bir yön vermiştir. Ardından 2016 yılına geldiğimizde yüksek bir bonservis bedeli ile Galatasaray’a transfer olmuştur.

  • Mehmet Maçoğlu

tuncelili-unluler-7

Mehmet Maçoğlu 1968 yılının Aralık ayında Tunceli, Ovacık ilçesi Çemberlitaş köyünde dünyaya gelmiştir. Öğrenim hayatını tamamladıktan sonra 1992 yılına kadar Konya Bozkır İlçesi Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak görev yapmıştır. Bir süre burada çalıştıktan sonra memleketi Tunceli’ye Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı’na tayini çıkmıştır. Tunceli’deyken hem çalışmış hem de Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veterinerlik bölümünde okumuştur. 1996 senesine geldiğimizde ise Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası’nda aktif üye ve iş yeri temsilcisi olarak görev almıştır. 2014 senesinde Tunceli Ovacık ilçesi belediye başkan adayı olmuştur. Yerel seçimlerde de Türkiye Komünist Partisi adayı olarak katılmıştır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mehmet Maçoğlu, Tunceli belediye başkanlığına aday olup, kazanmıştır. “Komünist Başkan” olarak da bilinen Maçoğlu, Ovacık’ın gelişmesi için çalışmalarını sürdürmekte.

  • Bülent Polat

tuncelili-unluler-8

Bizler onu “Bir Zamanlar Çukurova” dizisinde hayat verdiği Gaffur rolü ile çok sevdik. 1979 yılında doğan ünlü sanatçı Bülent Polat, aslen Tuncelili ünlülerimizdendir. “Çiçek Taksi”, “Yılan Hikayesi”, “Dadı” gibi değerli pek çok projede rol almıştır. Nitekim oyunculuk hayatına 13 yaşında iken Bakırköy Belediye Tiyatroları bünyesinde çocuk oyunları ile sahne alarak başlamıştır. “Yer Gösterme” isimli oyunu ile sahnelere ilk adımını atan Bülent Polat sonrasında o günden bu yana hayran kitlesini artırarak, kariyerine devam etmiştir. Bunun yanı sıra yedi sene Amerika’da yaşamıştır. Burada hem barmenlik yapmış hem de Broadway’de bulunmuştur. Fakat babasının sağlık sorunları sebebi ile ve ailesinin yanında olması gerektiği için tekrar Türkiye’ye dönmek zorunda kalmıştır.

 

Yorum ekle