Yolcu360 Blog
Hyundai Tucson vs Kia Sportage
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Hyundai Tucson vs Kia Sportage 2021 Karşılaştırması

Hyundai Tucson vs Kia Sportage 2021 Karşılaştırması

Hyundai Tucson vs Kia Sportage 2021 karşılaştırması ile karşınızdayız.

Dünya çapında ve ülkemizde son yıllarda C-SUV kategorisindeki otomobillerin tercih edilme oranı arttı. Bu nedenle kullanıcılar C-SUV kategorisindeki araçları birbirleriyle karşılaştırmak istiyor. Ülkemizde C-SUV kategorisinin en çok satılan otomobilleri incelendiğinde Peugeot, Toyota, Hyundai, Kia, Citroen sevilen seçenekler sunuyor. Bunlar arasında olan Hyundai Tucson ve Kia Sportage karşılaştırması ile karşınızdayız!

Bu iki otomobilde bazı özellikleri ile birbirlerine benziyorken bazı özellikleri ile de birbirlerinden ayrılıyorlar. Hyundai Tucson ve Kia Sportage arasındaki farkları ve benzerliklere bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Hyundai Tucson Hakkında

2021 yılında yenilenen Tucson tam anlamıyla bambaşka bir otomobil. Tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran Hyundai Tucson modern bir SUV. C-SUV kategorisinde bulunan bu otomobil, teknolojik kokpiti ile de dikkat çekiyor. Hyundai Tucson, ülkemizde ciddi satış rakamlarına ulaşan bir otomobil. 4. nesli ile 2021 yılında yollarda yerini alan bu otomobil oldukça değişime uğramış.

Yeni Tucson, en büyük yeniliklerinden birisi ön tasarımı. Ön ızgaraları dikdörtgen şeklinde bir tasarıma sahip. Bunun yanı sıra LED farları ve sis farları ile dikkat çekiyor. Tucson arka tasarımı ile de bambaşka bir otomobil. Ayrıca Tucson’un 4 çeker versiyonu da bulunuyor. Böylece arazilerde dahi kullanılabilen bir otomobil oluyor.

Kia Sportage Hakkında

Kia markasının dünya çapında en çok sattığı otomobillerden biri Kia Sportage. Otomobil geniş ve kullanışlı yapısı sayesinde geniş ailelerin ve geniş otomobil isteyenlerin tercihi oluyor. Ayrıca yüksekliği ve kompakt tasarımı sayesinde kullanıcılara sürüş kolaylığı sunuyor. Sportif bir görünüme sahip olan Kia Sportage özel panjuru ile agresif görünüyor. Kore menşeili bir otomobil olan Kia Sportage motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor.

Kia Sportage ve Hyundai Tucson aslında pazardaki en büyük rakipler gibi görünüyor. Hemen hemen aynı boyutlarda ve aynı özelliklerde olan bu otomobillerin karşılaştırmasına bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Tasarım Karşılaştırması

Hyundai Tucson ve Kia Sportage C-SUV kategorisinde yer alan otomobiller. Tucson 2021 yılında geçirdiği değişim nedeniyle daha teknolojik ve daha geleceğe uygun. Bu noktada Kia Sportage sportif görünümü ile öne çıkıyor. Sportage önünde yer alan farları ve kendine özgü ızgarası ile şık bir görünüme sahip. Agresif görünümü arka tasarımıyla tamamlayan Kia Sportage, arkada birbirine birleşik stoplara sahip.

Hyundai Tucson, metal ızgaraları ile öne çıkıyor. LED farları ve sis farları ile öne çıkan Tucson, şık bir ön tasarıma sahip. Otomobilin yan ve ön yüzeylerinde keskin çizgiler var. Bu yüzden oldukça iddialı bir görünüme sahip. Tucson’un siyah çatı rayları eşya taşımaya imkân tanırken arazi görünümüne de kuvetlendiren bir detay olarak öne çıkıyor. Ancak Kia Sportage’da bir tavan çıtası bulunmuyor.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Boyutlar

Bu iki otomobilde dışarıdan görüldüğünde heybetli ve gayet gösterişli otomobiller. Ancak aralarında bazı boyut farkları bulunuyor. Hyundai Tucson; 450 santimetre uzunluğa, 186,5 santimetre genişliğe, 165 santimetre yüksekliğe sahip. Kia Sportage ise 4485 mm uzunluk, 1855 mm genişlik, 1645 mm yükseklik ölçüleri ile birlikte geliyor. Her iki otomobilde 5 kapı sayısına sahip.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Bagaj Kapasitesi

Geniş ailelerin tercihi olan C-SUV kategorisinin üyeleri olan bu otomobiller bagaj kapastileri sayesinde kullanıcılara geniş saklama alanları sunuyor. Kia Sportage 467 litrelik bagaj kapasitesine sahip. Bu değer Hyundai Tucson tarafında ise daha yüksek. Hyundai Tucson 598 litre bagaj kapasitesi ile dikkat çekiyor. Bu noktada Hyundai Tucson geniş bagaj ihtiyacı olan kullanıcılar için bir adım öne çıkıyor.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Renkler

Her iki otomobilde kullanıcılarına geniş renk yelpazesi sunuyor. Hyundai Tucson, amazon gri metalik, duma gri sedefli, gümüş gri metalik, gün batımı kırmızı sedefli, kum taş bronz metalik, kutup beyaz opak, mika siyah ve safir mavi metalik renk seçenekleri ile birlikte geliyor. Yani Hyundai Tucson kullanıcılarına toplamda 8 renk seçeneği sunuyor.

Kia Sportage tarafında da renk seçenekleri oldukça geniş. Kia Sportage; manyetik kırmızı, kozmik mavi, inci siyahı, inci beyazı, gümüş gri, gökyüzü mavisi, fırtına gri, bronz kahve, aytaş gri renk seçeneklerine sahip. Böylece Kia Sportage da kullanıcılarına 9 farklı renk seçeneği sunuyor.

Teknik Karşılaştırma

Güney Kore menşeili iki marka da global anlamda geniş bir pazara sahip. Bu pazarlardan birisi olan ülkemizde de iki otomobilin performans açısından karşılaştırılması oldukça merak ediliyor. Genelde aynı tip motor ve şanzıman seçenekleri ile satışa sunulan bu iki otomobil elbette bazı farklılıklara sahip.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Motor Seçenekleri

Kia Sportage motor seçenekleri oldukça geniş. Kia Sportage’in atmosferik ve turbolu motor seçenekleri var. Bunun yanı sıra benzinli ve dizel seçeneklerine alışkın olduğumuz Kia Sportage’ın Mild Hibrit motor seçeneği de kullanıcıların dikkatini çekiyor. 1.6 litrelik motor hacmine sahip olan bu otomobilde 4×2 ve 4×4 seçenekleri de mevcut. Bu yüzden kullanıcıların kendi istedikleri motor ve yakıt seçeneğini bulması mümkün.

Hyundai Tucson tarafında da motor seçenekleri hayli geniş. Hyundai mühendisleri tarafından geliştirilen CRDI motor ülkemizde bilinen ve tanınan bir motor olarak öne çıkıyor. Tucson’un ülkemize gelen bütün versiyonları otomatik şanzıman ile birlikte geliyor. Ayrıca bu otomobilde de 4×4 ve 4×2 seçenekleri sunuluyor. Hyundai Tucson 1.6 litrelik CRDI motoru dizel ve benzinli şekilde tercih edilebiliyor.

Performans Açısından Karşılaştırma

Her iki otomobilinde 1.6 benzinli motorlarını karşılaştırırsak performans farkları hakkında bilgi edinebiliriz. Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4×2 DCT motoru, 4 silindirli bir yapıya sahip. Bu motor 180 Hp güç üretiyor. 265 Nm azami tork değerine sahip olan bu otomobil 201 km/s maksimum hız değeri ile dikkat çekiyor. Böylece otomobil 0-100 hızlanması 8.8 saniye gibi oldukça iddialı bir değere sahip.

Kia Sportage tarafında ise  1.6L benzinli seçeneğinin motoru 4 silindirli bir yapıya sahip. Söz konusu motor 132 Hp güç üretiyor. 160 Nm tork çevirebilen bu otomobilin maksimum hız değeri 182 km/s. Ayrıca 0-100 hızlanması ise 11.5 saniye. Bu noktada benzinli motorlarda Hyundai Tucson bir adım önde gibi duruyor.

Hyundai Tucson vs Kia Sportage: Yakıt Tüketimi

Yakıt konusu hemen hemen herkesin dikkat ettiği bir konu oluyor. Bu noktada kullanıcılar Hyundai Tucson ve Kia Sportage yakıt açısından karşılaştırmasını merak edebiliyor. Kia Sportage benzinli, dizel ve hibrit motor seçeneklerine sahip. Hyundai Tucson ise dizel ve benzinli seçenekler ile ülkemizde satışlarına devam ediyor. Bu noktada iki otomobilde dizel yakıt değerlerini karşılaştırabiliriz.

Kia Sportage 1.6 litre dizel otomatik versiyonu 58 litre yakıt deposuna sahip. Söz konusu versiyon şehir içinde 100 km’de 5 litre ortalama yakıt tüketiyor. Bu değer şehir dışında 4.5 litreye düşüyor. Yani kısacası dizel Kia Sportage 100 km’lik bir menzilde karma bir şekilde 4.75 litre yakıt tüketiyor.

Hyundai Tucson 1.6 CRDI 4×2 DCT otomatik şanzımanlı versiyonu şehir içi 100 km’de 5.8 litre yakıt tüketim değerine sahip. Şehir dışında ise bu değer artarak 6.5 litre seviyesine çıkıyor. Yani Hyundai Tucson karma bir şekilde 6.15 litre yakıt tüketimine sahip. Her iki otomobilin yakıt verilerini karşılaştırdığımızda dizel Sportage yakıt konusunda Hyundai Tucson’a göre daha avantajlı.

yolcu360 blog arama banner

Araç Kiralamada SUV Modeller

SUV araç kiralama isteği de yaygınlaştı. Bu eksende kiralık Tucson ya da kiralık Sportage arayışında yolcu360.com rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Kiralık Sportage fiyatlarını listeleyebilirsiniz. Böylece hızlıca uygun fiyatlı seçeneği bulabilirsiniz. Kiralık Hyundai Tucson fiyat bilgisi için de benzer şekilde ilerleyerek sonuç alabilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle