Yolcu360 Blog
trabzon-avm
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Trabzon Alışveriş Merkezleri: A’dan Z’ye Trabzon Alışveriş Dünyası

Trabzon Alışveriş Merkezleri: A’dan Z’ye Trabzon Alışveriş Dünyası

Trabzon’da en iyi alışveriş merkezleri hangileri, Trabzon alışveriş merkezleri nerede, Trabzon’un meşhur ve tarihi çarşıları var mı gibi sorulara, bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Haydi gelin hem Trabzon’da yaşayanları hem de Trabzon’u gezip görmek isteyen kişileri yakından ilgilendiren Trabzon’un alışveriş dünyasına şöyle bir yakından bakalım. 

Trabzon araç kiralama ihtiyaçlarınız için şimdi Yolcu360’a göz atın. Binlerce tedarikçinin yüz binlerce aracını 1 dakikadan kısa süre içinde listeleyin!

alışveriş merkezinde telefonuna bakan mutlu genç kadın, trabzon alışveriş merkezleri

Trabzon Alışveriş Merkezleri

Trabzon’da tarihi çarşılar haricinde alışveriş yapabileceğiniz alışveriş merkezleri de mevcut. Şehirde çok sayıda alışveriş merkezi olmasa da avm’ler oldukça kapsamlı. Trabzonluların oldukça sevdiği ve rağbet ettiği alışveriş merkezlerini sizin için listeledik. Gelin Trabzon’un en iyi alışveriş merkezleri hangileri bir bakalım. 

Forum Trabzon AVM

Forum Trabzon, şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne yakınlığı nedeniyle de oldukça ilgi görüyor. Ulaşımı oldukça rahat olan avm, Trabzonlular tarafından tercih ediliyor. 

Alışveriş merkezinde birçok seçkin markanın mağazası, sinema, restoran ve kafeler yer alıyor. Avm’nin 1716 araç kapasiteli bir otoparkı var. 

Trabzon’a gelirseniz alışveriş yapmak için tercih edebileceğiniz bir alışveriş merkezi. Fakat hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu atlamayalım, söyleyelim. Ayrıca alışveriş merkezi 2010 yılında, Dünyanın En Büyük Ebru Denemesi kategorisinde Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiş, bunu da belirtmeden geçmeyelim. 

Adres: Devlet Sahil Yolu Caddesi, 100. Yıl Parkı Yanı, No: 101, Ortahisar, Trabzon. 

varlıbaş avm, trabzon alışveriş merkezleri

Varlıbaş Alışveriş ve Yaşam Merkezi

Alışveriş merkezi, Trabzon şehrinin Kahraman Maraş ve İnönü Caddelerinin orta noktasında yer alıyor. Ulaşımı oldukça rahat ve kapsamlı bir avm. Bu nedenle Trabzonlular ve çevre illerden gelenler Varlıbaş avm’yi tercih ediyor. 

Alışveriş merkezinde birçok seçkin markanın mağazası bulunuyor. Ayrıca lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoran ve kafeler de hizmetinizde. Sinema ve çocuk eğlence alanına sahip alışveriş merkezi, Trabzon’u ziyaret edecek kişilerin alışveriş deneyimi için doğru adreslerden biri.

Adres: Gülbaharhatun, Zağnospaşa Köprüsü, No: 8, Ortahisar, Trabzon. 

trabzon cevahir avm, trabzon alışveriş merkezleri

Trabzon Cevahir Outlet AVM

Trabzon Cevahir isimli alışveriş merkezi şehrin outleti. Bu nedenle oldukça ilgi görüyor. Trabzon şehrinin Yomra isimli ilçesinde bulunuyor. 

Alışveriş merkezinin içinde birçok seçkin markanın mağazası, eğlence ve çocuklar için oyun alanları mevcut. Ulaşımı oldukça kolay olan avm’yi ziyaret etmek için Çömlekçi’den kalkan Yomra otobüslerini kullanabilirsiniz. 

Adres: Cumhuriyet, Devlet Karayolu Caddesi, No: 19, Yomra, Trabzon.

Tarihi Çarşılar

Trabzon’da alışveriş merkezlerinin yanı sıra, gönlünüzce gezebileceğiniz meşhur çarşılar da var. Trabzon alışveriş merkezlerine geçmeden önce biraz çarşılarından bahsedelim istedik. Sizler için Trabzon’un en beğenilen çarşılarından oluşan bir liste hazırladık. Gelin listemize şöyle bir göz atalım. 

trabzon kemeraltı çarşısı, trabzon alışveriş merkezleri

Kemeraltı Çarşısı

Trabzon bakır madeni bakımından oldukça zengin bir şehir. Bundan dolayı şehirde bakırcılık, bakır işlemeciliği gibi mesleklerle uğraşan çok. Trabzon’un Kemeraltı Çarşısı da bakırcı ustalarının dükkanlarıyla dolu. 

Kemeraltı Çarşısı’nda bakırcı ustalarını işlerini yaparken izleyebilir ya da buradan sevdiklerinize hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Burada bakırdan yapılan süs eşyaları, ibrikler, hamsi tavaları, maşrapalar, kahve takımları gibi ürünleri bulabilirsiniz. Kemeraltı hem esnafla sohbet ederek keyifli zaman geçirebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz çok güzel bir çarşı. 

trabzon bedesten çarşısı, trabzon alışveriş merkezleri

Bedesten ve Semerciler Çarşısı

Trabzon’da bulunan Bedesten ve Semerciler Caddeleri üzerinde kurulan bu çarşı oldukça nostaljik. Çünkü Trabzon şehrinin en eski dükkanları burada bulunuyor. Nostaljik yapısı korunarak restore edilmiş birçok binaya rastlayabileceğiniz çarşıyı mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca çarşının içinde baharat dükkanları, yöreye özgü doğal ürünler satan yerler, terziler, egzotik kıyafet ve hediyelik eşya dükkanları var. 

trabzon avrasya hanımeli pazarı, trabzon alışveriş merkezleri (1) (1)

Trabzon Rus Pazarı

Burası Trabzon’un oldukça eski ve sembolik bir alanı. Rus Pazarı, Avrasya Hanımeli Pazarı adıyla da biliniyor. 

Burada her tarz ürüne rastlamak mümkün. Eskiden bir nevi Trabzon’un nostaljik bit pazarı olarak da anılıyordu. Fakat 2018 yılından itibaren Rus Pazarı’nda iyileştirme ve düzenleme çalışmaları yapılıyor. Pazarın yeni yerinde daha kapsamlı şekilde varlığını sürdürecek olduğunu biliyoruz. Ancak çalışmalar günümüzde hala devam ediyor.

trabzon alışveriş dünyası, halı, kilim (1) (1)

Trabzon Alışveriş Rehberi: Trabzon’dan Ne Alınır?

Muhteşem doğal güzellikleri, hırçın denizi, kendine has lezzetleri ve tarihi yapılarıyla büyüleyen şehir Trabzon’da alışveriş yapmak da harika bir deneyim. Trabzon’da tarihi çarşılar ve alışveriş merkezleri var. Bu yerler Trabzonlular ve turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. 

Alışveriş merkezlerine geçmeden önce Trabzon’da bulunan tarihi çarşılardan bahsetmek istiyoruz. Bu tarihi çarşılar ve hediyelik eşya dükkanlarından Trabzonlular kadar Trabzon’u gezip görmeye gelmiş kişiler de alışveriş ediyor. 

Trabzon’un merkezinde ve ilçelerinde farklı büyüklüklerde çarşılar mevcut. Bu çarşılarda eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Bununla birlikte kendinize ve sevdiklerinize Trabzon’a özgü eşyalar satın alabilirsiniz. Sizin için satın alabileceğiniz Trabzon’a özgü eşyaları listeledik. Gelin bu listede neler var bir bakalım.

Sürmene Bıçağı

Sürmene Bıçağı

Trabzon’un en meşhur ürünlerinden biri Sürmene bıçağı. Başta Sürmene’de olmak üzere Trabzon merkezde de bu bıçağı satan çok sayıda dükkan bulabilirsiniz. 

Ünü dünyaya yayılmış olan bu bıçaklar, özel bir dövme tekniği kullanılarak yapılıyor. Ayrıca üzerinde yöreye has bir işleme ile satılan modelleri de mevcut. Ama evde kullanılmak amacıyla üretilenleri bile oldukça estetik bir görünüme sahip. 

Bıçaklar keskinliğiyle meşhur. Farklı boylarda ve renklerde modeller mevcut. Bıçakların fiyatları ise boyuna ve üzerindeki desene göre değişiyor. Eğer Trabzon’a gelirseniz mutfağınızda severek kullanacağınız bu bıçaklardan alabilirsiniz. 

trabzon el dokuma hasır sepetler

El Örgüsü Sepetler

Trabzon şehrinde sepetçilik en eski meslek kollarından bir tanesi. Trabzon’a özgü bu sepetler fındık ağacından yapılıyor. Bedesten isimli tarihi çarşıda hala bu sepetçilik mesleğini devam ettiren Trabzonlu ustalara rastlamak mümkün. 

Bu el örmesi sepetler Trabzonlular tarafından birçok iş için kullanılıyor. Eğer Trabzon’a gelirseniz kendinize bu sepetlerden alabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize hediye etmek amacıyla da tercih edebilirsiniz. Sepetlerin en çok Araklı ilçesinde yapıldığını da söylemeden geçmeyelim. 

trabzon şalı , trabzon'ndan ne alınır, trabzon alışveriş merkezleri

Trabzon Şalı

Alabileceğiniz bir hediye var ki artık Trabzon’un hatta tüm Karadeniz’in simgesi haline gelmiş! Neyden mi bahsediyoruz? Tabii ki Karadeniz’e özgü şallar! 

Trabzon’un neredeyse her ilçesinde bu ürünü bulabilirsiniz. Bu şalların, Şalpazarı isimli ilçede 14. yüzyıldan beri üretildiği tahmin ediliyor. 

Trabzonlu kadınlar, bu şalları çok farklı şekillerde kullanıyor. Eğer Trabzon’u gezerseniz siz de buna tanık olabilirsiniz. Genelde kırmızı, beyaz, siyah, mavi renklere sahip bu bez dokuması şallar, Trabzon’dan alınabilecek en iyi hediyelerden biri. Aynı zamanda şalların fiyatları da bir o kadar makul. 

trabzon el örgüsü geleneksel çorap (1)

Trabzon Çorabı

Trabzon’un en meşhur ürünlerinden biri de Trabzon çorabı. Saf yünden yapılan bu çorap size üşümeyi unutturacak cinsten! 

Kadınlar, erkekler ve çocuklar için olmak üzere üç farklı modelle satışa sunuluyor. Eğer Trabzon’a gitmek için soğuk bir kış ayını seçerseniz bu çoraplardan edinebilirsiniz. Ayrıca sevdikleriniz de böyle bir hediyeye eminiz ki bayılacak! 

trabzon maket taka

Maket Taka

Trabzon deniz ile iç içe bir şehir. Dolayısıyla her yerde taka görmek de normal. Günlük hayatta çok kullanılan takaları temsilen, şehirde küçük taka maketler yapılıp satılıyor. Trabzon’a gelip şehre özgü bir hediyelik eşya satın almak isteyenler için iyi bir seçenek. 

trabzon telkari

Telkari 

Trabzon’daki ustalar tarafından çok uzun yıllardır yapılan telkari işlemeler oldukça meşhur. Eğer Trabzon’a gelirseniz telkari işlemelerle süslü takılar, takunyalar, çay tepsileri, kahve takımları satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize hediye etmek için de çok iyi bir tercih.

Yorum ekle