Yolcu360 Blog
tiktok-kullanım-kılavuzu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Verimli TikTok Kullanma Kılavuzu

Verimli TikTok Kullanma Kılavuzu

Günümüz gelişen teknoloji dünyasında sosyal medya uygulamaları her geçen gün önemini daha çok arttırıyor. Metaverse doğru çıktığımız yolda sosyal medya çeşitlenerek büyüyor. Bu uygulamalar popüler kültür öğesi halini almaya da başladı. Bir sosyal medya uygulaması olan Tik Tok da özellikle genç kullanıcılar arasında yaygın. Karşınızda verimli TikTok kullanma kılavuzu.

Verimli Netflix Kullanma Kılavuzu yazımızı okumak için tıklayın.

Sıra dışı içerikleri ile daha çok genç kullanıcılara hitap ediyor. Peki, tam olarak TikTok nedir? Özenle hazırlanan Tik Tok kullanım kılavuzu yeni başlayanlar için rehber niteliğinde. Tik Tok uygulamasına dair bütün merak edilenleri yazdığımız yazıda Tik Tok az bilinenler neler konusuna da açıklık getirdik.

tiktok-kullanım-kılavuzu-1

Tiktok Nedir?

Tiktok, bu uygulamayı kullananlara 60 saniyelik videolar izlemeyi ve yayınlamayı sağlayan sosyal medya uygulaması. 155 ülkede bu uygulama kullanılıyor. Tik Tok’ta içerikleri değişiklik gösteren pek çok video izleyebilir, üyeler kliplere, filmlere dudak hareketlerini uydurarak kendi videolarını oluşturabilir. Beğeni ve yorum kısımlarının aktif olması sayesinde diğer kullanıcılar ile etkileşime geçebilir. Video çekimlerinde detaylar ve içerik oluşturanlara kolaylık sağlayacak terimler bulunuyor. Bu terimler neler, ne anlama geliyor inceleyelim.

TikTok Kullanma Kılavuzu: Terimler Sözlüğü

Tiktok uygulamasının daha iyi anlaşılabilir olması için kullanılan terimleri bilmek gerekiyor. Tiktok’a üye olmayı düşünenlere ve yeni başlayanlara özel terimler sözlüğü.

  • Düet 

TikTok’taki en çok tercih edilen içerik çeşididir. Daha önce bir başka kişinin çektiği videoyu, yeni bir kişi tarafından tekrar çekilip yorumlanması olarak tanımlanır. İlk videonun taklit edilmesiyle oluşturulan yeni videoda kullanıcı orjinalinin adeta bir parçası gibi görünür. Bazı videolardaki uyum, izleyenlerde şaşkınlık yaratabilir.

  • Cringe 

Güzel ve iyi bir video çekmek düşüncesiyle yola çıkmış sonunda da başarısızlığa uğramış videolar olarak tabir edilir. Sergiledikleri değişik ve tuhaf tavırları ile utanılacak duruma düşenleri ele alan videolar. Bu tür videoları cringe temalı hesaplardan veya cringe hashtag’iyle paylaşılan videolardan izlemek mümkün. Kullanıcılar tarafından oldukça çok izlenen video türü. Sadece Tiktok uygulamasında popüler olmakla kalmayıp YouTube’da da izlenmesi fazla videolardan. 

  • Challenges

YouTube’da görmeye alışık hale gelen challenge videoları Tiktok’ta da kendine yer buluyor. Tiktok’taki meydan okumalar bütün üyelerin tek bir eyleme odaklanması olarak bilinir. Challenge sponsorlu olarakta kullanılabilir. Meydan okuma genelde topluluğun ürettiği trendler olarak öne çıkar. Gençler arasında da oldukça popüler videolardan.

Tiktok’ta İçerikler Nasıl Oluşturulur?

Tiktok’ta saymakla bitmeyen video içerikleri bulunuyor. Bu uygulamanın kullanıcılarını gamerlar, dansçılar, şarkıcılar, aktörler, influencerlar, degisik kostüm giyenler olarak sıralamak mümkün. Uygulamada izlemek istenilen içeriği bulmak için challengeleri veya hashtagleri kullanmak gerekiyor. Çünkü içerik üreticileri bunu yaparken hashtag eklemeyi tercih ediyorlar. Böylece daha çok izlenme ve takipçi sayısını arttırma şanslarını yakalayabiliyorlar. Peki, Tiktok nasıl daha verimli kullanılabilir?

Yeni Başlayanlar İçin TikTok Kullanma Kılavuzu

Sosyal medya uygulamalarının yeni fenomeni Tiktok, sıradışı içerikleri ve hızla büyümesi ile gündemde. Kullanıcıları genellikle gençlerden oluşuyor. Özellikle komik dans videoları ile kendini gösteriyor. Ancak mizahi ve oyun gibi farklı içeriklerde bulmak mümkün. Tiktok uygulamasında yeni üye olanların veya üye olmak isteyenlerin bilmesi gereken ipuçları.

  • Tiktok’ta Hesap Açma

Tiktok uygulaması indirilerek işe başlanır. İndirme işlemi bittikten sonra videolara göz gezdirmek mümkün. Ancak, kullanıcılar kendileri video yayınlamak isterlerse hesap açmak gerekiyor. Bunun için üç farklı yol var. İlki, e posta adresi yoluyla, diğeri, telefon numarası ile üçüncüsüde Facebook gibi başka bir uygulamayı kullanarak hesap açılabilir. Hesap açıldıktan sonra otomatik bir kullanıcı adı belirlenir. Hesap kişiselleştirmek istenirse e posta adresi bu konuda yardımcı olur. Açılan hesap ilk olarak herkese açık bir konumda olur. Eğer gizlilik istenirse ayarlardan değiştirilebilir. 

  • Tiktok’ta Gezinti

Tiktok uygulaması iki farklı akıştan oluşuyor. Biri kullanıcının “feed’i” diğeri “video akışı.” Ekranı sola kaydırmak suretiyle takip edilen kişilerin videoları izlenebilir. Bütün videoların sağında bazı simgeler bulunur. İlk simge işareti, videonun sahibine ait profili açar. En altta bulunan simge, videodaki müziğin ritmini gösteren ve videoda çalan şarkının adını yazılı olduğu yer. Ayrıca o şarkıya ait başka videoların da olduğunu gösterir.

  • Tiktok’ta Video Çekimi ve Paylaşımı

Öncelikle ekranın alt kısmında bulunan artı işaretine basmak gerekiyor. Böylelikle kamera aktif hale gelip kırmızı renkli kayıt düğmesi ortaya çıkıyor. Kayda geçmeden önce şarkı eklenebilir. Şarkı eklemeye vakit yoksa, bu seçenek atlanır. Müziksiz çekim yapılır. Müzik istenirse daha sonra eklenebilir. Bu uygulamada da saçların gözlerin rengini değiştirmek mümkün. Burada video çekerken kayıt düğmesine sürekli basmak gerekmiyor. Buda kullanıcılarına daha iyi videolar çekme imkanı sunuyor. Ekranı ikiye bölüp aynı şarkıyı başka biri ile de düet yapma imkanı sunan ozelligi de kullanıcıları tarafından çokça tercih ediliyor. Düet özelliği için, videonun orjinalindeki paylaş butonuna bastıktan sonra düeti seçmek gerekiyor.

  • Müzikler, Hashtag’ler ve Dahası

Tiktok’ta popüler bir şarkı ile çekilen videonun viral olması alışılmış bir durum. Videoya şarkı eklemek için kayıt ekranının sağ kısmında bulunan ses ekle butonuna basmak yeterli. Burada en popüler şarkıları bulmak mümkün. Bu platformdaki şarkılar kısa kliplerden oluşuyor. #challenges, tiktok’taki topluluğu oluşturan ve reklamcılar tarafından desteklenen organizasyon. Tiktok’ta bulunan diğer tüm verilere ulaşmak için ana sayfadaki ekranın altında bulunan büyüteç simgesine dokunmak yeterli. Aynı yerin en üstünde birde arama çubuğu bulunur. 

  • Görüntüleme Sayısı ve Bildirimler

Tiktok’ta video paylaşımından sonra kaç kişinin görüntülediği merak edilir. Videoya yapılan yorumları veya kimin beğendiğini görmek için ana ekranın altında bulunan bildirimler butonuna basmak gerekir. Bu uygulama, içerik üretenlerden popüler olanlarının canlı yayın açtığını bildiren bir bildirimde gönderir. 

TikTok Kullanma Kılavuzu: Tiktok’ta Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok’ta canlı yayın açmak oldukça basit. Ancak öncesinde bazı konuların bilinmesi gerekiyor. Öncelikle burada canlı yayın açmak için 16 yaş ve üstü olmak gerekiyor. Canlı yayın esnasında hediye alıp vermek için ise 18 yaş ve üstü olmak şart. Bir diğer önemli nokta ise takipçi sayısı. Canlı yayın açabilmek için minimum 1000 takipçi gerekiyor. Şimdi gelelim canlı yayın nasıl açılır?

  • Önce TikTok uygulaması açılır.
  • Ekranın altında bulunan artı simgesine dokunulur.
  • Sunulan seçeneklerden canlı butonuna basılır.
  • Bir resim ve başlık seçildikten sonra canlı yayına geç seçeneği tıklanır.
  • Canlı yayın esnasında kamera çevirme, efekt ekleme, filtreleme veya moderatör eklemek istenirse üç noktaya dokunmak yeterli.

Tiktok Çocuklar İçin Uygun mu?

Tiktok’ta bazı içerikler küfürlü ve cinsel çağrışım öğeleri barındırabiliyor. Bu da aileleri tedirgin ediyor. Tiktok ayarlarındaki ” aile eşleşmesi modu” sayesi ile içerikleri filtreleyebilirsiniz. Uygulama sadece çocukların kullandığı cihazda yüklü ise ” dijital refah” bölümünden ekran süresi ve kısıtlı mod gibi ayarlamalar yapılabiliyor.

Tiktok, birbirinden ilginç videoları, olağandışı içerikleri ve sıra dışı kullanıcıları ile son zamanların popüler uygulamalarından. Her geçen gün kullanılan kavramlara yenilerinin eklenmesi ve farklı mizah anlayışı ile karşılaşılması kaçınılmaz. Tiktok uygulamasını konu aldığımız yazıda en çok merak edilenleri yazdık. Farklı bir mecrada olmak isteyenlere Tiktok ideal bir uygulama.   

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle