Yolcu360 Blog
Turkuaz-Taksi- Tesla Taksi İstanbul
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Tesla’nın Bugüne Kadar Ürettiği Modeller

Tesla’nın Bugüne Kadar Ürettiği Modeller

Elon Musk ve Tesla hakkında bilgi arayanlar için keyifli bir araştırma yaptık. Son yıllarda gelecekten gelen bir ışık gibi parlayan bu dev markaya bu kadar büyük bir marka değeri katan ne oldu peki? Tesla’nın bugüne kadar ürettiği modeller hangileri mesela… Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek araç sürme keyfini deneyimlemeye ne dersiniz? 

Tesla’nın Bugüne Kadar Ürettiği Modeller

2000’li yılların başından bu yana en sık duyduğumuz isimlerden biri olan Elon Musk’ın, sürekli yükselen kariyeri, yaptıkları ve yapmayı planladıklarıyla dikkat çekiyor. Elon Musk ve ekibi, alternatif enerji üzerine çalışmaları ve son günlerde sık sık adını duyduğumuz Mars projesi ile daha da fazla bir şekilde gündemimizi işgal edeceğe benziyor. Peki Elon Musk kimdir, bir pazarlamacı mı yoksa gerçek bir dahi mi?

Elon Musk

Elon Musk Kimdir?

1971 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde doğan Musk, henüz 10 yaşındayken ilk bilgisayarına sahip olmuş ve 2 yıl sonra, 12 yaşındayken de Blastar isimli bir oyun kodu yazarak sivrilmeye başlamış. Yaşadığı yerde bulunan kütüphanedeki tüm kitapları okuduktan sonra, 17 yaşındayken önce Kanada ardından Amerika’ya taşınmış. Üniversitenin ardından önce Zip2, hemen arkasından da PayPal’i kurup geliştirerek büyüyen şirketleri satarak hatırı sayılır bir gelir elde etmiş. 2004 yılında en büyük atılımlarını yapmaya başlamış. Son olarak da elektrikli araçlar üreten Tesla Motors’u satın alıp, yan şirket olarak güneş pili ve panelleri üreten SolarCity ile SpaceX isimli uzay ve roket araştırmaları şirketini kurmuş bir hayalperest kendisi. Hayalleri o kadar büyük ve uç noktalarda ki o gerçekleştirdikçe biz hayretle izliyoruz.

 2020 Tesla Model S Performance Ludicrous Özellikleri için tıklayınız.

Tesla Nedir?

2003 yılında Marc Tarpenning ve Martin Eberhard tarafından kurulan, elektrikli araç üretme fikrinden yola çıkan Tesla Motors’un adı nereden geliyor?

Tesla adını geçen yüzyılın en büyük ama göz ardı edilmiş dahilerinden biri olan Nikola Tesla’dan alıyor. 2004 yılında Musk’ın şirkete ortak olmasıyla birlikte başlayan süreç, Musk’ın vizyoner kişiliği sayesinde firmayı sektörün en üst sıralarına taşımış durumda. Estetiği ve doğa dostu modelleriyle ilgi çeken Tesla’nın geleceğin otomobillerini tasarladığını söylemek pek de yanlış olmaz.

Tesla Araba Modelleri

Tarpenning ve Eberhard tarafından tasarlanan ve Musk’ın ortaklığıyla birlikte tam anlamıyla ortaya çıkan ilk Tesla aracı Roadster, lithium-ion pillerle çalışan ve tam şarjla 1000 km yol katedebilen bir otomobil. Tasarımı, İngiliz efsanesi Lotus Elise’den yola çıkılarak yapılmış. Kullanmayı bir kenara bırakın, sadece görmek bile insanı keyiflendirebiliyor.

2 motorlu Model S ise performans ve güvenlik sloganıyla öne çıkan bir başka Tesla otomobili. Diğerleri gibi teknolojiyle donatılmış tamamen. Artık hemen her araçta gördüğümüz dokunmatik ekran Model S’de de mevcut ama ufak bir farkla. Model S’deki ekran 17” boyutunda.

Tesla’nın en ilginç modellerinden biri de Model X olsa gerek. Neredeyse sunroof kıvamında ön camı, 4 ile 7 kişilik olarak düzenleyebildiğiniz koltukları ve falcon wings diye tabir edilen dikey açılan kapıları ile en sevilen modellerden biri.

Tesla Model 3, daha küçük, daha basit, daha etkili olarak tanıtılan bir Tesla otomobili. Temelde Model S’in küçük kardeşi olarak bile tanımlanabilir. Otomobilin boyundan, 15”’lik dokunmatik ekranına kadar her şey Model S’in bir tık altında.

2020 Tesla Model 3 Performance Özellikleri Ve Fiyatı için tıklayınız.

Türkiye’de Tesla Satılıyor Mu?

Ülkemizde, 2015 yılında kurulmuş bir Tesla Türkiye Şirketi bulunmakla birlikte, şirketin sadece ofisten ibaret olduğunu belirtmek gerek. Türkiye distribütörlüğü bulunmayan Tesla otomobillerini bireysel olarak ithal etmek gerekiyor.

Turkuaz-Taksi- Tesla Taksi İstanbul
Kiralık Tesla Model Araba Bulunabilir Mi?

Türkiye’de araç kiralama şirketlerinden kiralayabileceğiniz herhangi bir Tesla modeli henüz yok. Ama Model S’i görmek için bir formül var: İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zorlu Center ortaklığıyla yollara çıkan Tesla Model S ticari taksiye epeyce sıra bekleyerek de olsa binme şansınız var.

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle