Yolcu360 Blog
sürücü-kursu-kitabı-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Sürücü Kursu Kitapları ve Soru Bankaları

Sürücü Kursu Kitapları ve Soru Bankaları

Sürücü belgesi alabilmek için belirli aşamalar var. Bu belgeyi edinebilmek için öncelikle sürücü kursuna yaptırılan kayıt ile belge alma süreci başlıyor. Sürücü kursunda ehliyet alabilmek için  sürücü adaylarına teorik dersler veriliyor. Bu dersler araç teknik bilgileri, trafik ve ilk yardım gibi birden fazla konuyu kapsıyor. Bu konuların pekiştirilmesi için de sürücü kursu kitabı adaylar için yardımcı görevi görüyor. 

Sürücü adaylarının gerekli bilgileri edinmesi ve sürücü kursu kitabı ile çalışması oldukça önemli bir konu. Bunun nedeni ise sürücü belgesi alabilmek için iki farklı sınav bulunması. Sürücü adayları belgelerini alabilmek için ilk olarak teorik sınava girmek ve bu sınavdan yeterli puanı almak zorunda. Bu sınavı geçtikten sonra ise uygulamalı ehliyet sınavına katılıyorlar. Bu sınavdan da geçebilirlerse ehliyet alabilmeleri mümkün oluyor. 

Ehliyet alabilmek için ilk aşamada yapılan yazılı ehliyet sınavı yazılı olarak adlandırılan bir sınav da olsa çoktan seçmeli sorulu bir sınav. Bu sınavdan yeterli puan alabilmek ve ehliyet alabilmek için gerekli teorik bilgileri bilmek gerekiyor. Sürücü sınavı için gerekli teorik bilgiler de ehliyet kitabı içeriğinde yer alıyor. Bu kitaplar sınavlarda daha önce çıkmış olan soruları kapsıyor. Bu nedenle her yıl güncellenebiliyor. Sizler de sürücü kursu kitapları 2022 hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Sürücü Kursu Kitabı Nedir?

sürücü-kursu-kitabı-2

Ehliyet kursu kitabı, ehliyet almak için uygulanan sınavın konularının yer aldığı bir kitap. Sürücü belgesi almak için trafik ve araç bilgisi gibi çeşitli konuların doğru şekilde bilinmesi gerekiyor. Bilinmesi gereken tüm konular ise bu kitabın içerisinde yer alıyor. Sürücü kursu çalışma kitabı ile ehliyet sınavı için gerekli teorik bilgileri öğrenmek ve yine bu konularla ilgili test çözmek mümkün oluyor. 

Normal kitap boyutunda veya el kitapçığı şeklinde sürücü kursu kitap çeşitleri bulunabiliyor. Sürücü kursu kitapları içeriklerinin kapsamına göre farklı sayfa sayıları ile sunuluyor. Ancak tüm kitaplar aynı içeriğe ve de bilgilere sahip oluyor. Konu içeriklerine göre; başlıklara ve ünitelere ayrılan bu kitaplarda resimli anlatım gibi farklı anlatım şekilleri de mevcut. Trafik levhaları ve trafik polisi hareketleri gibi konular çeşitli görseller ile sürücü adaylarına sunuluyor. Bu özellik de eğitim için önemli. Ünite ve konuların sonunda ise çıkmış sorular veya çeşitli çoktan seçmeli sorular yer alıyor. Konu tekrarlarından sonra bu testlerin çözülmesi veya soru üzerinde çalışılması mümkün oluyor. 

Sürücü Kursu Kitabı İçeriği 

sürücü-kursu-kitabı-1

Sürücü kursa hazırlık kitabı içeriği oldukça çeşitli. Kitaplarda trafik ve araç teknik bilgileri oldukça büyük bir yere sahip oluyor. Trafik hakkında genel bilgiler ile başlayan sürücü kitapları genellikle ilk yardım bilgileri ile sonlandırılıyor. Sürücü kursu ders kitabı içeriği konu başlıklarına göre şu şekilde ayrılıyor;

Trafik ve Çevre Bilgileri 

Sürücü kursu kitaplarında genellikle 3 ana başlık yer alıyor. İlk ana başlık trafik ve çevre bilgisi konularına ayrılıyor. Öncelikle trafik adabı, trafikte iletişim ve trafik psikolojisi gibi konular yer alıyor. Trafik psikolojisi hakkında bilgi sahibi olmak ve sürücü davranışlarını öğrenmek de oldukça önemli. Ehliyet aldıktan sonra bu kurallara dikkat etmek ve davranışların gerekliliklerini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle bu konuları kitaplar ile doğru şekilde öğrenilmesine önem veriliyor. 

Trafik psikolojisinin yanı sıra trafik kurallarını öğrenmek ve uygulamak da oldukça önemli. Sürücü kursu eğitim kitabı içeriğinde ilk başlıkta hız kuralları, sürüş teknikleri, trafik levhaları ve trafik cezaları gibi birden fazla konu yer alıyor. Bu konuları da alt başlıklar ile listeleyebiliriz. Trafik kuralları, trafikte yaşanabilecek kazalar ve bu kazaların cezaları gibi pek çok başlık mevcut. 

Araç Teknik Bilgileri 

Sürücü kursu trafik kitabı içeriğinde araçların teknik bilgilerine de yer veriliyor. Bu bilgiler yine yazılı ehliyet sınavı için oldukça önemli oluyor. Bunun nedeni ise sınav sorularında motor bilgisi gibi konuların yer alması. Araç bilgileri yalnızca yazılı ehliyet sınavında sorulmuyor, ikinci aşama olan direksiyon sınavında da sözlü olarak sorgulanıyor. Araç teknik bilgileri içerisinde de araç motorları ile ilgili genel bilgiler, araç içerisinde yer alan sistemler, bakım ve arıza gibi pek çok konu var. Motor parçaları ve araçların çalışma prensibi ehliyet alacak kişiler tarafından öğreniliyor. 

İlk Yardım Bilgileri 

Sürücü kursu kitaplarında ilk yardım konusuna da önem ve yer veriliyor. Trafikte kazaları sonrasında ilk yardım oldukça önemli. İlk yardım ünitelerinde kanama, yaralanma, kırık ve bilinç kaybı gibi durumlarda neler yapılması gerektiği gibi birçok konu var. Bu konular da yine yazılı ehliyet sınavında sıklıkla soruluyor. 

Sürücü Kursu Soru Bankası 

Sürücü kursu eğitim kitabının yanı sıra sürücü kursu soru bankası kitabı da var. Bahsedilen konular hakkında bilgi sahibi olmak ve ehliyet sınavından geçerli not alabilmek için sürücü kursu test kitabı edinmek gerekiyor. Ders kitapları içinde ünite sonlarında ilgili testler de yer alıyor. Kitap direkt olarak satın alınmasa da online kitaplar ile de çalışılabiliyor. Ayrıca sürücü kursu kitabı pdf formatında da mevcut. Bu da adaylar için kolaylık sağlıyor. Yani ehliyet sınavında yeterli puan alabilmeniz için bu kitaplardaki bilgilere iyi çalışmalısınız.  Peki, yazılı ehliyet sınavı nedir? Ehliyet için teorik bilgiler neden bu kadar önemli biraz da bundan bahsedelim. 

Yazılı Ehliyet Sınavı Nedir?

Yazılı ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü adayları için uygulanan bir sınav. Bu sınav Milli Eğitim Bakanlığı e-sınav merkezlerinde yapılıyor. Yani adaylar bilgisayar üzerinden çoktan seçmeli soruları cevaplıyor. Sınav içeriğinde de ehliyet kursu kitaplarında yer alan bütün konular yer alıyor. Sürücü adaylarının direksiyon derslerine ve direksiyon sınavına katılabilmesi için minimum 70 puan almaları gerekiyor. 

Yazılı ehliyet sınavında adayların çözmesi gereken toplam 50 adet soru var. Sürücü adaylarının geçerli not alabilmesi için de bu sorulardan 35 tanesini doğru cevaplandırması gerekiyor. Bu barajı geçemeyen adayların yeniden ehliyet sınavına katılma hakları var. 

Sürücü Kursu Kitapları Neden Önemli? 

sürücü-kursu-kitabı

Sürücü kursu kitapları pek çok konu için önem taşıyor. Bu kitaplar içerisinde yer alan konular hakkında bilgi sahibi olmadan bir sürücü olmanız imkansız. Sürücü kursu kitabı soruları, soru tarzlarını görmek için de önemli bir kaynak. Örneğin gerekirse araba kullanmanın farklı kişilerden öğrenilen ve pratik yapılan bir eylem. Ancak trafik ahlakına sahip olmanız, kazalarda gerekli yardımları yapmanız ve araçlarda karşılaştığınız sorunları giderebilmeniz için bu kitaplar çok önemli. Teorik bilgilere kitaplar ile de ulaşabilirsiniz. Ancak bilgilerin uygulaması sürücü adaylarına kalıyor.

Sürücü Kursu Kitabı Fiyatları 

Sürücü kursu kitabı fiyat konusu da merak ediliyor. Bu kitaplar aynı içeriklere sahip olsa da farklı basımları görülebiliyor. Bu nedenle ehliyet kitabı fiyatları değişken oluyor. Sürücü adayı kitaplarında içeriklerde de ufak farklılıklar görülebiliyor. Sürücü kursu çıkmış sorular kitabı ya da yalnızca test kitabı var. Yani ihtiyacınıza göre farklı kitapları tercih edebilmeniz mümkün oluyor. Ayrıca Ehliyet kursu kitap pdf formatında da mevcut. Bu şekilde kitapları edinerek teorik bilgilere çalışıldıktan sonra pratik yapmak için yalnızca test kitabı satın alınabiliyor. İsteklerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak kitaplar arasında seçim yapabilirsiniz. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle