Yolcu360 Blog
sigara-yanigi-tamiri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Araba Koltuğu Sigara Yanığı Tamiri Nasıl Yapılır?

Araba Koltuğu Sigara Yanığı Tamiri Nasıl Yapılır?

Otomobil sahipleri için aracın dış görünüşü gibi iç görünümü de önemlidir. Arabanın iç mekan kalitesinin ilk göstergesi de döşemelerdir. Döşemenin malzemesi, tasarımı, rengi genel olarak aracın içinde kalite etkisi yaratmaya yeter. Özellikle ikinci el araçlarda döşeme bir parça deforme olmuş olabilir. Hatta bazen yırtıklar, sigara delikleri ve lekeler döşemeyi berbat gösterir. Özellikle de araba koltuğu sigara delikleri, aracın içinde çok kötü bir görünüm yaratır. Peki, araba koltuğu sigara yanığı tamiri yapılır mı? Yoksa tek çözüm, döşemeyi yenilemek mi?

Oto Koltuk Sigara Tamiri

sigara-yanigi-tamiri-2

Araba koltuğunda sigara deliği varsa çözüm seçeneklerinden ilki döşemeyi yenilemektir. Araba koltuk döşeme yenileme işlemi ise genellikle çok maliyetlidir. Elbette bunun için bütçeniz varsa sorun yok. Ancak yeterli bütçeniz yoksa koltuk kılıfı da etkili bir çözüm. Yeni nesil oto koltuk kılıfları gerçekten çok iyi duruyor. Bunu da yapmak istemiyorsanız bir oto koltuk ustasından sigara tamiri isteyebilirsiniz. Bu konuda deneyimli ustalar, oto koltuk sigara tamiri hizmeti sunuyor. Son seçenek ise kendi başınıza çözüm bulmak. Peki, kendi başınıza oto koltuk sigara tamiri yapabilir misiniz?

Araba Koltuğunda Sigara Tamiri Yapımı

sigara-yanigi-tamiri-3

Araba koltuğu hatta diğer koltuklarda da benzer şekilde tamir mümkün.  Sigara yanığı tamiri yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Döşemenin alt kısmından bir parça alıp delik olan kısma yapıştırabilirsiniz. 

  • Döşemenin alt kısmından yani koltuğun görünmeyen kısmından parça alın. 
  • Parçayı kopararak değil de maket bıçağı ile tıraşlayarak alın. 
  • Burada aldığınız kısım döşemenin havıdır. 
  • Bu hav ile delik kısma dolgu yapın. 
  • Delik kısmın sigara nedeniyle yuvarlak bir yapısı vardır. Ancak kenar kısımlarında da yanık görebilirsiniz. Yanık görünümlü kısımları maket bıçağı ile hafifçe tıraşlayın. Bu işlemi, deliği genişletmeden yapmanız önemli. 

Araba Koltuğundaki Sigara Yanığını Tamir Ederken Bunlara Dikkat Edin!

  • Döşemedeki yanık kısmı temizlerken deliği büyütmemeniz önemli.
  • Yapıştırma yapacaksanız hemen donan kuvvetli yapıştırıcıları tercih etmeyin.

Araç Koltuğunda Sigara Tamiri Yapan Ustalar

sigara-yanigi-tamiri-1

Araç koltuğundaki sigara yanığının tamiri için kendinize çözüm üretebilirsiniz. Yukarıda anlattığımız adımları izleyerek araba koltuğu sigara deliğini kamufle edebilirsiniz. Ancak bu işlemi profesyonel olarak yapan ustalar da var. Araba sigara yanığı usta arayışında profesyonel hizmet almaya özen gösterin. Ustalar, kumaş tozu püskürterek işlem yaparlar. Kumaşı bir arada tutan ve kumaş görünümü alan bir kimyasal yardımı ile deliği kapatıyorlar. Bu işlemi kendim de yaparım diye düşünebilirsiniz. Ancak burada boya rengini ayarlamak, ustalık istiyor. Yani deneyimsiz ellerde aynı sonucu almak zor. 

Arabada Sigara Yanığını Tamir Etmek Neden Gerekli?

Geçmiş yıllarda arabada sigara içmek yasak değildi. Bu dönemde kullanılan ve şimdi oldukça eski model olan arabaların pek çoğunun koltuklarında sigara yanık izleri var.  Böyle eski model bir otomobilin döşemelerini değiştirmek en iyisi. Ama döşeme değiştirmeye ayıracak bütçeniz yoksa koltuktaki sigara izlerini gidermeyi deneyebilirsiniz. 

 Bunlardan en yaygın karşılaştığımız döşeme sorunlarından biri araba koltuğundaki sigara delikleridir. Araba koltuğundaki sigara delikleri sizi rahatsız ediyorsa tamir edebilirsiniz. 

Satmayı düşündüğünüz bir araçta döşemede sigara deliği olması da alıcıyı olumsuz etkiler. Araba almak isteyen pek çok kişi döşemedeki sigara deliklerinden rahatsız olur. Ayrıca satın alacağı araçta sigara içilmemiş olmasını tercih eden kişi sayısı da oldukça fazladır. böyle titiz kullanıcılar için de döşemedeki sigara delikleri, rahatsız edicidir. Araba koltuğundaki sigara delikleri arabanın fiyatına da etki eder. İkinci el araba satarken fiyat kırmanıza neden olur. Bu nedenlerle de araba koltuğu sigara tamiri yapmanız avantaj sağlayacaktır. 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum