Kampçılar her zaman kendilerine yeni ve az bilinen rotalar ararlar. Son dönemlerde Sülüklü Göl de sahip olduğu özelliklerle ideal kamp noktalarından biri olmaya başladı. Yazarımız Esmer Emin sizler için bu güzel seyahat rotası hakkında bir gezi rehberi hazırladı.
Bolu ve Sakarya illeri sınırlarında bulunan göl kamp tutkunları için ve doğa sporları yapmak için elverişli bir yer. Bunun temel sebebinin yolunun kötü olmasına bağlıyorum. Yol yılan gibi kıvrılıyor ve yağmur sularının etkiyle yer yer çukurlarla karşılaşıyor. Bu sayede göl fazla yoğun olmamakla beraber gölün berraklığı insanı büyülüyor. Sülüklü Göl’ün Yakınlarında gidebileceğiz iki adet göl daha bulunmakta. Bunlardan biri Çubukköy’de bulunan Çubuk Gölü. İçinde yel değirmenlerinin olduğunu fotoğraf çekmek için çok uygun. 2.’si ise Akyokuş’ta bulunan Karamurat Gölü. Gölde habitatın bozulmaması için balık avlamak ve yüzmek yasak. Dezavantaj olarak sayabileceğim iki yönü var ilki çoğu gölde karşılaştığımız sivrisinek bu yüzden yanınızda sinek kovucu ilaçlar götürmeyi eksik etmeyin 2. İse kurbağa sesleri geceleri size orkestra tadında bir resital sunuyorlar. Bu güzel kamp noktasına ulaşmak için Bolu araç kiralama ya da Sakarya araç kiralama seçeneklerine Yolcu360’tan göz atabilirsiniz.
Sülüklü Göl’de tabiat
Tektonik hareketler sonucu oluşan heyelan gölün oluşmasını sağlamakla beraber bazı ağaçların üst kesimlerinin su yüzeyinde kalmasıyla ayrı bir güzellik oluşturmuş. Fotoğraf yansımalarının çekilebileceği güzel bir kompozisyon olarak ortaya çıkıyor.
Ağaç topluluğu ve bitki örtüsü açısından da çok zengin bir yapıya sahiptir. Karaçam, sarıçam, göknar, saplı meşe, ıhlamur, kızılağaç, yaban kirazı, kavak, akkavak, titrek, çınar gibi birçok ağaç topluluğunu bünyesinde barındırır. Hayvan toplulukları olarak da yaban domuzu, ayı, kurt, tilki, tavşan, atmaca ve binlerce ağaç kurbağası var.
Sülüklü Göl Hakkında Genel Bilgi
315 yıl önce 1703’te heyelan sonucu oluşmuş bir göldür. Tavşansuyu deresine heyelan düşmesi sonucunda Sülüklü Göl oluşmuştur. Sülüklü Göl alanı olarak 6 hektarlık bir alana sahiptir. İnsanların göle bilinçsizse attığı balıklardan dolayı gölde var olan sülükler balıklar tarafından yenildiğinden şuan sülükler görülmemektedir.
Sülüklü Göl’e Nasıl Gidilir?
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 50km uzaklıkta. İstanbul’a 200 km uzaklıkta olup yolun durumunu da düşünürsek 3-3;5 saat kadar sürer. İstanbul’dan E-80 Karayolu üzerinden Gebze, Kocaeli, Sapanca, Akyazı, Dokurcun köyü üzerinden Sülüklü Göl’ün taşlık yoluna varmış oluyorsunuz. Buradan 9 km yolunuz kaldığını öğrenebilirsiniz. İstanbul’dan yola çıkacaklar İstanbul araç kiralama seçeneklerine yine Yolcu360’tan göz atabilirler.
Sülüklü Göl’de Camping
Geceleri soğuk oluyor o yüzden çadırınızın 4 ve yahut 5 mevsim olması ve tulumunuzun en az -8 derece olması işinizi kolaylaştıracaktır. Çevre odun bakımından baya zengin o yüzden yanınızda küçük bir nacak ve testere ile giderseniz işiniz kolaylaşacaktır. Yer ateşinin yasak olduğu gölge belediye tarafından mangallıklar oluşturulmuştur. Gece yıldız fotoğrafı çekmeye çalıştık ancak iki gecede şansımıza bulutlu ve sisliydi. Fotoğraf çekmek, time lapse yapmak istiyorsanız arada unuttuğumuz tripodu unutmamanızı hatırlatmak isterim.
Sülüklügöl Tabiat Parkı Giriş Ücreti 2020:
- Şahıs 5 TL
- İndirimli Şahıs 2.5 TL
- Bisiklet 5 TL
- Motosiklet ve ATV 10 TL
- Otomobil, Kamyonet 15 TL
- Minibüs 45 TL
- Otobüs 135 TL
- 1 Ünite Çadır (günlük) 30 TL
- 1 Ünite Karavan (günlük) 40 TL
Add comment