Yolcu360 Blog
staycation
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Staycation Nedir? Hem Yerinde Kal Hem Tatil Yap!

Staycation Nedir? Hem Yerinde Kal Hem Tatil Yap!

Size alternatif bir tatil sunmaya geliyoruz: Staycation. Hem yerimizde kalıp hem tatil yapmak sizce mümkün mü? Tatil dediğimiz valizleri hazırlayıp, başka şehirlere kaçmaktan mı ibaret? Detayları birlikte öğrenelim.

Staycation Nedir?

Staycation kelimesini daha önce duydunuz mu? Ne anlama geldiği hakkında bir fikriniz var mı? Hadi birlikte inceleyelim. 

İngilizce “stay” ve “vacation” kelimelerinden türeyen staycation anlam olarak da benzerlik taşıyor. Yaşadığın bölgede kalıp, tatile çıkmak olarak nitelendirilen staycation son dönemlerin gözde tatil seçenekleri arasında yerini alıyor. İş hayatının yoğunluğu ve pandemi koşullarının etkisi ile tatile çıkmak son yıllarda epey zorlaştı. 

Peki staycation nedir? Yaşadığınız şehri kültürel ve sanatsal açıdan keşfetme, bulunduğunuz çevreyi yakından tanıma olarak değerlendirebiliriz. 

Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi yazımız için tıklayın.

 

Staycation Hakkında Merak Edilenler

staycation-1.jpg

Herkes staycation yapabilir mi? Staycation için ne kadarlık bir bütçe gerekiyor? Yaşadığımız şehre özel bir seyahat olacağı için bütçenizi fazla zorlamayacaktır. İşte staycation hakkında diğer merak edilenler:

  • Yaz tatilinizi uzun uzun planlarsınız öyle değil mi? Hangi otelde kalsak, nerede yemek yesek vs. Staycation ile plan, program yapma derdinden kurtuluyorsunuz. Zaten yaşadığınız şehirde olmanız sizin için avantaj haline geliyor. 
  • Hep deriz: “Şu müzeye gitmek için bir türlü fırsat bulamadık.” İşte size fırsat! Staycation sayesinde şehrinizdeki tüm sanat müzelerini, tarihi mekanları ve kültürel yerleri keşfetme şansına sahipsiniz. 
  • Temiz hava, bol oksijen tatilin olmazsa olmazıdır. Bu sayede yenilenen ruhumuz taptaze bir döneme giriş yapar. Doğa ile vakit geçirmeniz hem ruhunuza hem bedeninize iyi gelir. 
  • Organik malzemeler, el yapımı ürünler tercih etmek, yeni tatlar keşfetmek hayata farklı bir açıdan bakmanızı sağlar. 
  • Staycation akımında önemli olan bir diğer konu ise sosyal medya. Eğer evden tatil yapmak istiyorsanız sosyal medya kullanımızı ciddi oranda azaltmalısınız. Hayatın günlük stresinden uzak durmak ve kendinizi tatilde hissetmek için sosyal medya kullanımınıza dikkat etmelisiniz.
  • Yeni şarkılar dinleyin, daha önce hiç gitmediğiniz bir restorana gidip, yemek yiyin kısacası şehrinizi yeniden keşfedin. 

Staycation’ın Faydaları

Aslında hepimiz yaşadığımız şehirlerin ruhuna inemiyoruz. Sadece işe gidip geldiğimiz yolu, alışveriş yaptığımız manavı, komşunun havlayan köpeğini biliyoruz. Halbuki dışarda; bizim yoğunluktan vakit bulup da keşfedemediğimiz dünyada rengarenk bir hayat yaşanıyor. Tatildeyken koskoca bir günü mahallenizi keşfetmeye ayırsanız ne kadar güzel olur öyle değil mi? Kim bilir belki yeni bir yürüyüş yolu keşfedersiniz ya da meyveleri daha taze olan yeni bir manav.

Otel tatillerinin bizleri sınırlayan bir yönü var. Belirli yemek saatleri, alışılagelmiş etkinlikleri hatta menüleri bile birbirine benzemektedir. Bunun yerine staycation ile istediğiniz zaman kahvaltı yapabilir, istediğiniz zaman şehri keşfe çıkabilirsiniz. Gün batımını karşılayan bir koyda yemek yiyebilir, doğanın kalbinde kuş seslerini dinleyebilirsiniz. Staycation, hayata zaman ayırmak demektir. Hem de doğayı hissetmek, çevreyi yeniden keşfetmektir. 

Staycation’a Yönelik Bir Araştırma

New Yorker dergisinde yayınlanan makalede şöyle bir söz geçiyor: “Şu an yaşadığım evi dekore etmek için tam 2 yılımı harcadım. Peki, gerçekten tadını çıkardım mı? Hayır. Eve geç geliyorum. Hafta sonları dışarıda oluyorum. İzin aldığımda ise kendimi anında başka bir şehirde başka bir odaya atıyorum. Şimdi fark ediyorum ki, tek bir hafta sonunu bile evden hiç çıkmadan geçirmemişim. Peki, ben bu eve neden bu kadar emek ve para harcadım?” Sizce de çok haklı bir yorum değil mi? Evlerimizin düzenine, temizliğine çok fazla vakit harcıyoruz fakat günde kaç saatimizi evimizde geçirebiliyoruz? Oldukça az. 

Staycation akımının çıkış noktası da burada yer alıyor. Evini çok sevenlerin, evinde vakit geçirmek isteyenlerin bol bol evinin tadını çıkarabileceği huzurlu bir tatil seçeneği. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle