Yolcu360 Blog
yasadiginiz-sehri-kesfetme-rehberi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi

Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi

Ülkemiz birçok doğal ve yapay güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındadır. Gezginler ve macera severler için hazırladığımız bu yazıda aradığınız pek çok soruya cevap bulabilirsiniz. Gideceğiniz herhangi bir şehri keşfetmeye başlamadan önce yapılacaklarınızın listesini oluşturmayı da unutmamalısınız. Unutmayın ki yeni şehirler keşfetmenin size bir yararı da genel kültür seviyenizi yükseltmesidir. Ayrıca şunu da belirtelim; bir şehri keşfetmenin en güzel yolu o yerde kaybolmaktır.  Biz de sizler için yaşadığınız şehri keşfetme rehberi oluşturduk.

yasadiginiz-sehri-kesfetme-rehberi

Öncelikli olarak yaşadığınız şehri keşfetmek için kendinize rehber oluşturun. Başlangıç olarak şehri gezerken o şehrin yerlisi gibi gezin. Bulunduğun yerin ruhunu hissetmek ve anın tadına varmak, günlük yaşantının stresinden uzaklaşmak için güzel bir yöntemdir. 

Şimdi aktaracaklarımız enfes bir geziye çıkmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken çok önemli bilgilerdir. O yüzden önerilerimizi aklınızın bir kenarına not etmenizde fayda var.  

Gezeceğin Şehri Önceden Araştır 

Bunu mutlaka yapmalısınız. Şehir keşfetmek için önceden araştırma yapmak size gezerken kolaylık sağlayacaktır. O şehir hakkında önceden edinilmiş bilgiler sizin daha rahat olmanıza ve zamanınızı verimli kullanmaya yardımcı olacaktır. Araştırma yaparken şehir hakkındaki küçük detayları gözden kaçırmamaya dikkat edin. Bir şehri anlamak istiyorsanız o şehri insanından doğasına en ince şekilde öğrenmek gerekir. Ayrıca araştırma yaparken keşfedeceğin şehirde ne yenir? Nerelere gidilir? Hangi mekanlar ziyaret edilir vb. çok sayıda soruyu araştırabilirsiniz. 

Seyahat Planı Yap 

Ziyaret edeceğin şehre uçak, otobüs veya tren hangi vasıta ile gidecekseniz önceden bunu planlamasını yapabilirsiniz.  

Not Defterine Şunları da Ekle 

Sonradan ah keşke! dememek için şehir keşfi planına daha çok gideceğiniz şehirde görmek istediğin yerler, yapmak istediğin şeyler ve elbette ki denemek istediğiniz lezzetler listesi içermeli. Her birini belirledikten sonra bunları günlere bölmek bir sonraki aşama. Öncelikle listeni hazırlarken sanki gün kısıtlaman yokmuş gibi düşünmeli ve şehir hakkında sende merak uyandıran her şeyi eklemelisin.  

Yola çıktığınızda planlanmış bir süreç, gezinizde size esneklik sağlayacak, olası olumsuz durumlarda gezinizi ve sizi etkilememek adına kafanızı rahat hale getirecektir. 

Haritasız Yola Çıkma  

Keşif sırasında harita kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Bu size şehir keşfi sırasında kolaylık sağlayacak ve en önemlisi zaman kazandıracaktır.  Artacak sürenizi, şehrin daha az önemli olmayan ve gitmek için kararsız kaldığınız herhangi bir yeri için kullanabilirsiniz.   Haritalar bir rehber konum görevi gördüğünden aklınız karışmadan hareket etmenizi sağlayacaktır. 

Şehri Yürüyerek Keşfet  

Gitmek istediğin yerleri en iyi yürüyerek ya da bisiklet kullanarak keşfedebilirsiniz. Hem daha ekonomik hem de daha keyifli olacaktır. 

Şehri keşfetmek bol bol yürümekten hatta şehrin ara sokaklarında kaybolmaktan geçer. Yerel kültürü daha yakından tanımak için ilk tercihiniz her zaman yürümek olmalı. Böylece şehri, insanlarını ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi: Yerel Restoranları Deneyimle

Bir yerin en meşhur yemeklerini yemek istiyorsanız yerel restoranlar tercih edebilirsiniz. Keşfettiğiniz şehrin mutfağı hakkında bilgi sahibi olmak için bu restoranlar size yardımcı olacaktır. Şehrin en meşhur restoranların yanında sokak lezzetleri de tadılmalıdır. Bu durum gezinizin renklenmesini sağlayacaktır. Yemeğinizden sonra şehrin meşhur tatlısını da gözünüze kestirdiğiniz salaş mekanların birinde yemeyi tercih edebilirsiniz. 

Şehrin Yerlisinden Tavsiyeler Al 

Yerli turist olarak ziyaret ettiğiniz bir şehri avucunuzun içi gibi bilmenizin imkanı yoktur. Bunu ancak o şehrin yerlisi bilir ve sizin keşfetmesine yardımcı olacaktır. Gezisini yaptığın şehrin yerli insanlarıyla mutlaka konuşmalısınız. Şehrin içinde ya da dışında keşfedeceğiniz yerler için yerli halktan öneri almalısınız.  

Buralarda yapabileceklerin hakkında sana verecekleri altın değerindeki tüm ipuçlarını not almalısınız. Çünkü seyahatin boyunca ne kadar sosyal olursan o yolculuk senin için bir o kadar özel hale gelecek ve sana hayalini kurduğundan çok daha unutulmaz deneyimler kazandıracak.  

Tehlikeli Mekanları Önceden Araştır 

Gideceğiniz yer dünyanın en güvenli şehirlerinden biri de olsa tehlikeli sokakları ya da caddeleri olabilir. Bu hem yurt içinde hem de yurt dışında karşılaşabileceğin bir durum. Dolayısıyla daha önce hiç gitmediğin bir şehri araştırırken mutlaka tehlikeli lokasyonları da önceden öğrenmelisiniz.

Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi: Yerel Pazarlara Uğramayı İhmal Etme 

Yerel pazarların size büyük bir avantajı olacaktır. Bölgenin meşhur lezzetlerini denemenize, sevdiklerine hediyeler almanıza ve orada yaşayan insanlarla diyalog kurmanıza ortam hazırlayacaktır. Gezinizin sonuna geldiğinizde doyuma ulaşmış olarak geçirdiğiniz güzel yolculuğu tüm duyularınızla hissedin ve o ambiyansı zihninize kaydedin. Bu anlar bir şehri “keşfettim” diyebilmeniz için oldukça değerli. 

Müze, Antik Kent, Sanat Galerilerini Gezmeyi Unutmayın 

Seyahatiniz sırasında gidebileceğiniz ne kadar müze, cami, kilise, antik kent, sanat galerisi varsa ziyaret etmeli, bolca not almalı ve fotoğraf çekmelisiniz. Tüm bu etkinlikler sayesinde genel kültürünüzün arttığını, farklı bir bakış açısıyla dünyaya bakmaya başladığınızı göreceksiniz. 

Yaşadığınız Şehri Keşfetme Rehberi: Anın Tadını Çıkartın 

Etrafınızdaki her şeyden keyif almaya bakın. Anın tadını çıkarmaktan geri kalmayın. Hazırladığımız şehir keşfetme rehberine uyduğunuz takdirde keyif alarak vakit geçirebilirsiniz. Ülkemizin yerli turistleri olarak keyifli bir keşif sizleri bekliyor olacak. 

Şunları Aklından Çıkarma 

Yeni bir şehri nasıl keşfederseniz keşfedin birincisi tehlikeli yerden uzak durun. İkincisi ziyaret edeceğiniz yerler hakkında fikir sahibi olun. Üçüncüsü ise her türlü görgü kurallarına ve geleneklere uygun şekilde hareket etmelisiniz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle