Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Solomon Adaları Gezilecek Yerler | Solomon Adaları Nerede?

Solomon Adaları Gezilecek Yerler | Solomon Adaları Nerede?

Beyaz kumlu plajları, dünyaca ünlü mercan atolleri, kristal berraklığındaki denizi ve keşfedilmeye değer doğası ile gezginleri kendisine çeken Solomon Adaları unutulmaz bir tatil deneyimi vatediyor. 6 büyük ada, 900’den fazla küçük ada topluluğundan oluşan Solomon Adaları aynı zamanda dünyanın en iyi tüplü dalış noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Nüfusun yüzde 95’lik kısmını Melanezyalıların oluşturduğu Solomon Adaları’nın keşfi 16. yüzyıla uzanıyor. 1568 yılında İspanyol denizci Alvaro de Mendana de Neira’nın ilk kez ayak bastığı Solomon Adaları’nın güney bölümü 1893 yılında Birleşik Krallık himayesine geçirildi. 1978 yılında bağımsızlığını ilan eden Solomon Adaları günümüzde anayasal monarşi ile yönetilmeye devam ediyor.

Solomon Adaları Nerede?

Kaynak: https://www.denizlipost.com/

Papua Yeni Gine’nin doğusunda yer alan Solomon Adaları Okyanusya’da 900’den fazla adaya ev sahipliği yapıyor. 28.400 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Solomon Adaları 9 bölgeye ayrılmıştır. Başkent Honiara’nın da yer aldığı Guadalcanal Adası Solomon Adaları’nın en fazla ziyaretçi ağırlayan noktasıdır.

Solomon Adaları Gezilecek Yerler

  • Honiara

Solomon Adaları’nın en büyüğü olan Guadalcanal’da yer alan Honiara adalar topluluğunun başkenti. Solomon Adaları’nın ilk ziyaret noktası olan Honiara hala İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyor. Eğer siz de tarihe meraklıysanız rehber eşliğinde İkinci Dünya Savaşı turuna katılabilirsiniz. Turda Amerika ve Japon savaş anıtlarını görebilir, hem karada hem su altındaki savaş alanlarını ziyaret ederek farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Lokal yemekleri tadıp hediyelik eşya alabileceğiniz açık hava pazarı Heritage Park Hotel’in önünde yer alıyor. El dokuması çantalardan bambu kaselere uzanan otantik eşyalar için pazarlık yapmayı unutmayın.
  • Tenaru Şelaleleri

Guadalcanal’da yer alan Tenaru Şelaleleri Tenaru köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafede. 63 metre yükseklikten akan Tenaru Şelalesi çevresinde doğa ile iç içe bir yürüyüş yapabilir, harika kareler yakalayabilirsiniz.

Santo Domingo Gezilecek Yerler yazısı için tıklayın!

Solomon Adaları Gezi Rehberi

  • Savo Adası

Honiara Adası’ndan günübirlik turlarla gidebileceğiniz Savo Adası’nda tropikal balıklarla şnorkel turuna katılabilir, akrobatik yunusları görme şansı bulabilirsiniz. Tavuk büyüklüğündeki megapod kuşları adanın alametifarikası. Dilerseniz bir gece adada konaklayarak sabaha karşı ortaya çıkan kuşları fotoğraflayabilirsiniz.

  • Marovo Lagünü

Dünyanın en büyük tuzlu su lagünü olan Marovo Lagünü sayısız sualtı canlısına da ev sahipliği yapıyor. Dalış tutkunları için eşsiz bir deneyim sunan Marovo Lagünü’nün el değmemiş doğası görenleri büyülüyor. Kaplumbağalar, yunuslar, vatozlar ve yüzlerce farklı türdeki balıkların arasında sualtı dünyasını keşfetmek isterseniz Marovo Lagünü’nü ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Malaita

Guadalcanal’dan kolaylıkla ulaşılabilen Malaita, Solomon’un en güzel adalarından biri. Melanezya kültürünü yakından tanıyabileceğiniz Malaita’da Lau Lagünü üzerindeki köyleri ziyaret edebilirsiniz. Burası aynı zamanda sörf tutkunları için de ideal bir ortam sunuyor. Malaita’nın ana şehri Auki ise doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Riba Mağarası, Kwaibala Şelalesi ve tropikal deniz kuşları ile ünlü Osi Gölü görülmeye değer.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Solomon Adaları’na Nasıl Gidilir?

Solomon Adaları’na Türkiye’den direkt ulaşım mevcut değil. Adalara en kolay ulaşım Avustralya’nın Brisbane kentinden sağlanabiliyor. Brisbane’den Solomon Adaları’na uçak yolculuğu ortalama üç saat sürüyor. Havalimanı başkent Honiara’ya 8 kilometre mesafede yer alıyor. Solomon Adaları’na Papua Yeni Gine, Fiji ve Vanuatu üzerinden de ulaşmak mümkün.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Solomon Adaları’na Ne Zaman Gidilir?

Ekvatoral ikliminin hakim olduğu Solomon Adaları ortalama 27 derece ile yıl boyu sıcak ve nemli. Kasım-Nisan arası yağışlar artarken yer yer fırtına ve kasırga olayları yaşanabiliyor. Mayıs-Ekim arası kuru mevsim olarak geçiyor. Temmuz sonrası sıcaklık değerleri düşmeye, deniz suyu sıcaklığı ise artmaya başlıyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle