Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Santo Domingo Gezilecek Yerler | Santo Domingo Nerede? 

Santo Domingo Gezilecek Yerler | Santo Domingo Nerede? 

Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri Santo Domingo beyaz kumlu sahilleri ve göz alıcı doğal güzellikleriyle Karayipler’in en popüler turizm noktalarından biri. Avrupalıların Batı Yarıküre’de ilk yerleşim yeri olan Santo Domingo İspanyol kolonisinin yönetim merkezi olarak 1496 yılında kurulmuş. Amerika’ya pek çok keşfin başlangıç noktası olan kent kısa bir süre Fransız egemenliğinde kaldıktan sonra 1844 yılında bağımsızlığını kazanarak Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti olmuş. Günümüzde ülkenin ticaret, sanayi ve finans merkezi olan Santo Domingo her daim hareketli ve cıvıl cıvıl bir şehir.

Santo Domingo Nerede?

Santo Domingo Karayipler’deki Hispanyola adasında yer alan Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti. Adanın güneydoğusunda yer alan Santo Domingo ülkede en fazla ziyaretçi ağırlayan şehirlerin başında geliyor.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Santo Domingo Gezilecek Yerler

  • Zona Colonial

Yeni Dünya’daki ilk büyük Avrupa yerleşimi olan Santo Domingo’da sömürgecilik döneminin izlerini görebileceğiniz Zona Colonial UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 15. ve 16. yüzyıldan kalma tarihi yapılar arasında keyifli bir tura çıkacağınız Zona Colonial fotoğraf tutkunları için de kaçırılmaması gereken noktalardan biri. Amerika kıtasındaki en eski katedral olarak bilinen Catedral Primada de las Americas, Kristof Kolomb’un oğlu Diego Kolomb’un yaşadığı ve günümüzde müzeye dönüştürülmüş olan Alcazar de Colon, sömürge döneminde inşa edilen Fortaleza Ozama (Santo Domingo Kalesi) tarihi bölgede gezip görebileceğiniz başlıca yapılar arasında.

  • Museo de Historia Natural
Kaynak: https://mnhn.gov.do/

Müze gezmeyi sevenlerin gezi listelerine ekleyebilecekleri noktalardan biri de Doğa Tarihi Müzesi. 1982 yılında açılan müze yedi farklı odası ile ziyaretçilerini bitki ve hayvanların dünyasına davet ediyor. Evren Odası, Kaya ve Mineraller Odası, Kuşlar Odası gibi farklı bölümlerin yer aldığı müze çocuklu aileler için de ideal bir gezi noktası.

  • Museo del Hombre Dominicano
Kaynak: https://www.visitarepublicadominicana.org/

Dominik Cumhuriyeti’nin tarihine yakından tanıklık edebileceğiniz Dominik İnsanı Müzesi Hispanyola adasındaki Taino sakinlerinin kültürüne ışık tutuyor. Farklı sergi odalarında Taino kültürüne ait objelerin yer aldığı müze Salı-Pazar günleri arası 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Santo Domingo Gezi Rehberi

  • Jardin Botanico Nacional
Kaynak: http://www.jbn.gob.do/

Doğada zaman geçirmeyi seviyorsanız Jardin Botanico Nacional tam size göre! Temiz havada yürüyüş yapıp fotoğraf turuna çıkabileceğiniz Jardin Botanico Nacional’ın en özel köşelerinden biri Japon Bahçesi.

  • Boca Chica

Deniz, kum, güneş keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz plajlardan ilki merkeze 25 dakika uzaklıkta yer alan Boca Chica. Bembeyaz kumsalı ile ünlü Boca Chica’da Karayipler’in turkuaz sularına kulaç atabilir, plaj çevresindeki restoranlarda yerel mutfağın lezzetlerini tadabilirsiniz.

  • Juan Dolio

Başkentin 45 dakika uzağında yer alan Juan Dolio denize girebileceğiniz en güzel sahillerden bir diğeri. Sığ ve dalgasız olması sayesinde çocuklu aileler için de ideal olan Juan Dolio aynı zamanda pek çok tatil köyüne de ev sahipliği yapıyor.

Santo Domingo’ya Nasıl Gidilir?

Dominik Cumhuriyeti’ne ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor. Paris, Madrid, Frankfurt, Münih başta olmak üzere New York, Miami, Boston şehirlerinden de başkent Santo Domingo’ya uçuş mevcut. Ülkenin en büyük havalimanı olan Las Americas International Airport şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik uzaklıkta.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Santo Domingo’ya Ne Zaman Gidilir?

Tropikal iklim özelliklerine sahip olan Santo Domingo dört mevsim ziyaret edilebilen şehirlerden. Aralık-Mart arası yılın en serin ayları olsa da sıcaklık ortalama 25 derece civarında seyrediyor. Temmuz ve Ağustos aylarında termometreler 35 derecenin üzerine çıkabiliyor. Nisan-Mayıs, Eylül-Kasım ayları Santo Domingo’yu ziyaret etmek isteyenler için en ideal zaman aralığını oluşturuyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle